Εγκαίνια για τον Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τους ηλικιωμένους, το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, προχώρησε στην λειτουργία μιας νέας δομής του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.
Τα εγκαίνια του Σταθμού πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 από τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και την πρόεδρο της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών Δρ. Παρασκευή Σακκά.
Στον Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας που θα λειτουργεί στον χώρο των ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη) θα έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη των τεσσάρων 4 Κ.Α.Π.Η. του δήμου καθώς και όλα τα άτομα που παρατηρούν διαταραχές μνήμης.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, την κ. Σακκά, το Κέντρο ημέρας IASIS όπως και το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκαν για τη λειτουργία και την υλοποίηση του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του έστειλε το χαιρετισμό του: «Με τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, παρέχεται στους δημότες η δυνατότητα να απευθύνονται στο Δήμο τους, για την ανίχνευση πιθανόν συμπτωμάτων που σχετίζονται με την έναρξη της νόσου της άνοιας, αλλά και για ήδη νοσούντες να παρέχονται υπηρεσίες από τους επαγγελματίες υγείας που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά με σκοπό τη σταθεροποίηση της νόσου. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την προαγωγή της υγείας των δημοτών του».
Η κ. Σακκά ενημέρωσε το κοινό για την εικόνα της νόσου και την εξέλιξή της στην Ελλάδα σήμερα με πολλά στατιστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα η κ. Σακκά ανέφερε: «Σε μία κοινότητα φιλική προς την άνοια, τα άτομα με άνοια έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας φροντίδα και νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους».
Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ημέρας IASIS, ψυχίατρος κ. Παπατριανταφύλλου τόνισε την καλή συνεργασία του δήμου με το Κέντρο Ημέρας εδώ και έντεκα ολόκληρα χρόνια ενώ
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μηνόπουλος επεσήμανε τη σημασία του νέου Κέντρου για την Άνοια που έρχεται να επιλύσει ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αλλά και όσων στηρίζουν άτομα με διαταραχές μνήμης.
Εκ μέρους του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Αϊδίνη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΔΔΥΠΠΥ αναφέροντας τη συνολική εικόνα του Προγράμματος των Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια με τη δημιουργία 72 Συμβουλευτικών Σταθμών πανελλαδικά που σκοπό έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων που νοσούν και των φροντιστών τους, καθώς και να προσέλθουν για ανιχνευτικό έλεγχο δημότες άνω των 65 ετών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κ. Νάνου η οποία ανέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να ενισχύσει με τον προσυμπτωματικό έλεγχο τη διατήρηση της υγείας των πολιτών μεταφέροντας τη βούληση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη να γίνει η Αττική πρότυπη Περιφέρεια Υγείας.
Στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσαγώνης, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ελληνικού κ. Κορίλλη, η αντιπρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ, τοπικοί και εντεταλμένοι σύμβουλοι, πλήθος κόσμου και μέλη της διοίκησης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Δεκεμβρίου 2019]

Scroll to Top