Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών» – Τιμή στους πεσόντες πυροσβέστες του Υμηττού

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών». Πρόκειται για την ημέρα θανάτου του πρώτου πυροσβεστικού υπαλλήλου, Δόκιμου πυροσβέστη Β΄ τάξεως Κωνσταντίνου Πούλιου, πριν από 77 χρόνια, στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οίκημα στη Θεσσαλονίκη. «[…] υπήρξαν δικοί μας άνθρωποι που έβαλαν πιο ψηλά από το αναφαίρετο δικαίωμα της ζωής, το ιερό αίσθημα του καθήκοντος, της προσφοράς και της τιμής […]». «Δεν ξεχνάμε», αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας.
Τιμή στους πεσόντες πυροσβέστες του Υμηττού, στη θέση Κρεμασμένος Λαγός στο Πανόραμα της Βούλας, απέδωσαν και οι τοπικές κοινωνίες ανήμερα της «Ημέρας Μνήμης» που έχει καθιερωθεί. Έτσι τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των δύο αδικοχαμένων Πεσόντων Πυροσβεστών, Ανδρέα Μποσινά και Παύλο Σκούρτη που το 1999 (15/7) έπεσαν στον Καθήκον.
«Σε μια σεμνή τελετή όπως αρμόζει στους ήρωες τιμήσαμε στον Υμηττό μας τα δύο παλληκάρια της πυροσβεστικής, τους πυροσβέστες Ανδρέα Μποσινά και Παύλο Σκούρτη που το 1999 έπεσαν στον Καθήκον. Το Καθήκον αυτή την ιερή λέξη, την έχουν σηκώσει στους ώμους τους ανά τους αιώνες μεγάλοι Έλληνες ήρωες, ανάμεσα τους και οι δύο 27χρονοι πυροσβέστες. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Νοεμβρίου 2019]

Scroll to Top