Εγγραφείτε στο Newsletter μας

«Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι»: Σιδερόφρακτος εκτρωματικός αποκλεισμός της πλατείας Πηνελόπης Δέλτα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Το πάρκο και η παιδική χαρά επί της οδού Πηνελόπης Δέλτα απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο Αλίμου είναι δημόσιος χώρος. Μία πλατεία, φτιαγμένη εδώ και πολλά χρόνια, στολίδι για την πόλη μας. Μία ανάσα για τη γειτονιά.
Εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος άρχισε να τοποθετεί ψηλά μεταλλικά κάγκελα, μια κατασκευή βαριά και εξαιρετικά κακόγουστη. Ψηλή σαν φυλακή.
Πώς αποφασίστηκε ένας τέτοιος ουσιαστικός αποκλεισμός της ελεύθερης χρήσης της πλατείας; Ποιοι αρμόδιοι πρότειναν τη συγκεκριμένη λύση; Ποια η σκοπιμότητα αυτής της τόσο αντιαισθητικής περίφραξης; Συμβαίνει κάτι από το οποίο θα πρέπει να προστατευτούν οι ελεύθεροι χώροι της πόλης μας;
Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες πλατείες και δημόσιες παιδικές χαρές; Το Πανί; Η παραλία;
Η διοίκηση του δημάρχου κ. Κονδύλη οφείλει να δώσει απαντήσεις. Οφείλει να εξηγήσει για ποιον λόγο υψώνει φράχτες, μετατρέποντας τους δημόσιους χώρους σε φυλακές. Αν δεν δοθούν επαρκείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις, τέτοιες επιλογές αν μη τι άλλο είναι πολύ ανησυχητικές.
Το θέμα ανέδειξε ο δημοτικός σύμβουλος του «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» Κώστας Χαρίτος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2019. Ωστόσο η διοίκηση δεν έδωσε απαντήσεις.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Νοεμβρίου 2019]

Scroll to Top