Ελληνικό – Αργυρούπολη: Ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικές λεωφόρους

Ελληνικό Αργυρούπολη

Ξεκίνησε η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από κεντρικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Πρώτος έκανε την αρχή ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης από την Λ. Μεσογείων. Συνεργεία της περιφέρειας, σε συνεργασία με τους Δήμους και την τροχαία Αττικής, με καλαθοφόρα και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.
Σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στη Λ. Μεσογείων και στην Κηφισίας, το παράνομο διαφημιστικό υλικό είχε αφαιρεθεί ήδη από τους ίδιους τους διαφημιστές ή διαφημιζόμενους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν φοβούμενοι τα πρόστιμα.
Τη δράση συντονίζει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη. Το πρωί επιτόπου βρέθηκαν συνεργεία των δήμων και οι δήμαρχοι Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.
Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους δήμους των περιοχών που υπάρχουν κεντρικές οδικές αρτηρίες. Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.
Στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης το πρωινό της Τετάρτης συνεργεία του Δήμου μαζί με την Περιφέρεια αποξήλωσαν στις κεντικές λεωφόρους (Αλίμου, Ποσειδώνος, Βουλιαγμένης) και σε άλλους δρόμους, όλα τα παράνομα πανό και πινακίδες ενώ ήδη έχουν επιβληθεί τα ανάλογα πρόστιμα, όπως ενημέρωσε η δημοτική αρχή. «Ο αγώνας να έχουμε μια πόλη καθαρή είναι μεγάλος και μόνος του ο Δήμος δεν μπορεί να τα καταφέρει αν οι πολίτες δεν δείχνουν την ανάλογη ευαισθησία και συνεργασία.Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατουλη για την αποστολή συνεργείων και την άριστη συνεργασία μας στον αγώνα για μια πιο καθαρή και ανθρώπινη πόλη», δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Σεπτεμβρίου 2019]