Διανομή καφέ κάδων για τα υπολείμματα τροφών στα νοικοκυριά σε Βουλιαγμένη και Μηλαδέζα Βάρης

Η πρώτη φάση της χωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφών που θα υλοποιηθεί στις περιοχές στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης και της Μηλαδέζας της Δ.Ε. Βάρης ξεκινάει. Το πρόγραμμα αφορά τα νοικοκυριά που έχουν έως τώρα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δήμου για συμμετοχή.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
Οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών βάσει των οδηγιών που έχουν λάβει στο προσωπικό τους email ή μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου.
Κάθε νοικοκυριό λαμβάνει από έναν καφέ κάδο κουζίνας, κομποστοποιήσιμες χάρτινες σακούλες καθώς και ενημερωτικό υλικό. Επίσης, λαμβάνει εξωτερικό καφέ κάδο στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα συλλεγόμενα υπολείμματα φαγητού τα οποία θα παραλαμβάνονται από το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου για τη μεταφορά τους σε μονάδα κομποστοποίησης με σκοπό την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας.
Η αποκομιδή του καφέ κάδου από τα νοικοκυριά θα πραγματοποιηθεί μετά από ενημέρωση των συμμετεχόντων.
Για οποιαδήποτε απορία υπάρχει από τους συμμετέχοντες μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης στο τηλ. 213 2020 002 ή με email στο kathariotita@vvv.gov.gr.
Επίσης, αν υπάρχουν κάτοικοι στις περιοχές αυτές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και δεν δήλωσαν μέχρι τώρα συμμετοχή, μπορούν να το κάνουν επικοινωνώντας με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τους παραπάνω τρόπους.
«Ο Δήμος μας ήδη έχει πετύχει πολλά στον τομέα διαλογής στην πηγή καθώς το ποσοστό των σύμμεικτων απορριμμάτων της πόλης που εκτρέπονται από την ταφή υπερβαίνει το 35% και είναι ήδη σε εξέλιξη προγράμματα που έχουν στόχο να πετύχουμε ποσοστά άνω του 50%. Προϋπόθεση να πετύχουν τα απαιτητικά προγράμματα διαλογής στην πηγή είναι η συμμετοχή όλων. Για το λόγο αυτό ζητάμε τη συνεργασία σας ως προϋπόθεση για να πετύχουμε και να προχωρήσουμε Καθαρά, Μαζί!», κλείνει η ανακοίνωση του Δήμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Σεπτεμβρίου 2019]