Ο… ψηφιακός Δήμος Ηλιούπολης στο χέρι του πολίτη

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για το Δήμο Ηλιούπολης εφαρμογή κινητού, για λειτουργικό IOS και Android μέσω της οποίας ο πολίτης, κάτοικος και δημότης θα μπορεί να αναφέρει δυσλειτουργίες και ζητήματα προς επίλυση που έχουν να κάνουν με καθημερινές υπηρεσίες. Την είδηση έκανε γνωστή, με αναφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Παιδείας και ΚΕΠ Δήμου Ηλιούπολης κ. Άγγελος Δημητρόπουλος.
Στόχος της εφαρμογής είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία αλλά και η σωρεία εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών (από την αλληλογραφία που υποχρεωτικά γίνεται) ενώ εξοικονομείται και χρόνος που είναι προς όφελος του πολίτη αφού το προς επίλυση ζήτημα λύνεται πιο άμεσα.
Στην εφαρμογή που ο Δήμος Ηλιούπολης δοκιμάζει, πριν γίνει η επίσημη χρήση της και πριν δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κατεβάσουν την εφαρμογή στις «έξυπνες» συσκευές τους, σε αντίθεση με άλλους δήμους – έχει προβλεφθεί κατηγορία (σύνδεσμος) με τα ΝΕΑ της πόλης, το δημοτικό ραδιόφωνο, την «ζωντανή μετάδοση» (live streaming) όποτε συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για μια.. μικρογραφία της ιστοσελίδας του Δήμου – που αλλάζει και αυτή όψη – και όχι για μια απλή καταγραφή αιτημάτων των πολιτών. Νέα ψηφιακά βήματα χαράζει ο Δήμος Ηλιούπολης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Φεβρουαρίου 2016]

Scroll to Top