Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ετήσιος χορός και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μηλαδέζας Βάρης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

1IMG_3058_miladezaΟ Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μηλαδέζας πραγματοποίησε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου τον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Περισσότερα από διακόσια μέλη παρευρέθηκαν στην εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, στην ταβέρνα της περιοχής «οι Λεύκες».
Στην είσοδο της αίθουσας από νωρίς υποδέχονταν τα μέλη, με εγκάρδιο χαιρετισμό και χαμόγελο, ο Πρόεδρος του
Συλλόγου κ. Λεωνίδας Καμπισιούλης, ο Γραμματέας κ. Κων/νος Κληρονόμος, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Γιώργος Βακάλης, καθώς και o ακούραστος και πάντα παρόν τέως Πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νίκος Βάσης.
Όλα ήταν άψογα οργανωμένα και περίμεναν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να διασκεδάσουν όλοι μαζί, σαν μια μεγάλη οικογένεια, με πλούσιο φαγητό, ζωντανή μουσική, κρασί και αναψυκτικά.
Ο Γραμματέας του συλλόγου κ. Κων/νος Κληρονόμος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης μας Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με την σύζυγό του Κωνσταντίνα, η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ-α. Ελίζα Βόζεμπεργκ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Βαδάσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας Νίκος Βάσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Ζυγούρης και Κώστας Σφέτσας, ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικός Σύμβουλος Δημοσθένης Δόγκας, η πρόεδρος του συμβουλίου Δημοτικής κοινότητας Βάρης Μαρία Κανέλλου, οι τοπικοί σύμβουλοι, Κων/νος Κληρονόμος, Βασίλης Λανάρης και Κων/να Μελέτη, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, Πρωτοβάθμιας εκπ/σης Δώρα Τριάντη και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης Μίμα Νικηφοράκη, από τον τοπικό τύπο η Έφη Φιλιπποπούλου Δ/ντρια της εφημερίδας «ΠΑΛΜΟΣ».
1IMG_3060_miladezaΣτη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Καμπισιούλης για ένα σύντομο χαιρετισμό:
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρία Ευρωβουλευτή,
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι
Κυρίες και κύριοι μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μηλαδέζας, σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.
Η εκδήλωση αυτή επαναλαμβάνεται και πάλι φέτος, καθώς την προηγούμενη χρονιά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των βουλευτικών εκλογών.
Όπως γνωρίζετε ο Σύλλογός μας συστάθηκε και λειτουργεί από το 1993 και απαριθμεί πλέον των 400 μελών.
Σκοπός του Συλλόγου, μεταξύ άλλων, είναι:
α) ο εξωραϊσμός και η πολιτιστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ της περιοχής, β) η συμπαράσταση του Συλλόγου προς το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη Δημοτική 1IMG_3062_miladezaΕνότητα Βάρης και τις λοιπές αρμόδιες αρχές για τη μελέτη και την κατασκευή έργων κοινής ωφέλειας στην περιοχή κ.λ.π.. Βεβαίως, θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Σύλλογος δεν είναι Δημοτική Αρχή, δεν υλοποιεί έργα και δεν έχει εξουσία και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα και να πιέζει για την επίλυσής τους.
Το 2015 υπήρξε χρονιά εκλογής νέου Δ.Σ. του Συλλόγου και παραίτηση του κ. Βάση Νίκου από τη θέση του προέδρου, όπου εξελέγην πρόεδρος του νέου Δ.Σ. ο υποφαινόμενος. Ο κύριος Νίκος Βάσης, μετά την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος και την τοποθέτησή του στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας που η θέση αυτή συνεπάγεται. Τα πρώτα δείγματα της εργασίας του είναι ήδη ορατά στα σχολεία του Δήμου και θα θέλαμε να του ευχηθούμε και δημοσίως να πετύχει πλήρως στα νέα του καθήκοντα. Παραμένει, βέβαια μέλος του Δ.Σ. και είναι παρόν σε όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Από τη μεριά μας, ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο
1IMG_3070_miladezaδυναμισμό το έργο του Συλλόγου, ευελπιστώντας να δρομολογήσουμε τη λύση των προβλημάτων της περιοχής μας, με την βοήθεια και τη συμπαράσταση των μελών, του Δήμου των κατοίκων και των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.
Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι παρόλη την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα τα έργα στην περιοχή μας συνεχίζονται. Ειδικότερα: α) Μελέτη όμβριων υδάτων για την οριοθέτηση του ρέματος Μηλαδέζας, β) ασφαλτοστρώσεις δρόμων, γ) ολοκληρώθηκε η μελέτη κολυμβητηρίου Μηλαδέζας, δ) έγινε μελέτη για την πλατεία Ναυαρίνου, ε)γίνεται μελέτη για την κατασκευή χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πλατεία Ψαθά, στ) εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της περιφέρειας η κατασκευή της η πλατείας 25ης Μαρτίου και γίνονται νέες μελέτες για δρόμους πεζοδρόμια και πολλά άλλα.
Από τη μεριά του ο Σύλλογος θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και θα μετέχει σε εθελοντικές δράσεις και προσπάθειες όπως δεντροφυτεύσεις, καθαρισμούς, αιμοδοσίες και λοιπές εκδηλώσεις.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τα μέλη μας τα οποία μας στηρίζουν, τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους καλούμε να συμμετέχουν ενεργά και να πλαισιώσουν τον Σύλλογό μας με την εγγραφή τους σ’ αυτόν.
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τους Δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους του Δήμου καθώς και τις υπηρεσίες του για την εποικοδομητική συνεργασία τους.
Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και καλή διασκέδαση.
1IMG_3080_miladezaΣτη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, όπου ο Δήμαρχος κ.Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πήρε το λόγο και ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία που έχουν με τον ίδιο και τις υπηρεσίες του Δήμου και εξήρε το έργο που προσφέρουν για την περιοχή της Μηλαδέζας, καθώς επίσης δεσμεύτηκε, ότι θα είναι κοντά στα μέλη του Δ.Σ. και τους κατοίκους της περιοχής για την δρομολόγηση των έργων που αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Μετά το σερβίρισμα του πλούσιου και εκλεκτού φαγητού με άφθονο κρασί, άρχισε το κέφι και ο χορός. Η πίστα γέμισε από άξιους χορευτές μέχρι αργά το πρωί.
Τέλος, σαν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που παρά τις αντίξοες συνθήκες, στέκονται με σεβασμό και αγάπη κοντά στα μέλη του Συλλόγου και αγωνίζονται καθημερινά για το καλό της περιοχής.
Ακόμα πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και σημαντικά.
Κατά γενική ομολογία όλων η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη, αφήνοντας στα μέλη τις καλύτερες αναμνήσεις.
Γιάννης Θωμάς
τ. Γραμματέας Συλλόγου Μηλαδέζας

 

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Φεβρουαρίου 2016]

Scroll to Top