Ο Δήμος Αλίμου απέκτησε… το πρώτο ναυαγοσωστικό σκάφος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό
  • Πλωτή μονάδα με ναυαγοσώστες στην παραλία του Αλίμου για την ασφάλεια των λουομένων

Eνα πλήρως εξοπλισμένο σκάφος διαθέτει ο Δήμος Αλίμου φέτος το καλοκαίρι και το χρησιμοποιεί για ναυαγοσωστική χρήση. Δυστυχώς, ιδίως τους θερινούς μήνες, οι θάνατοι των λουομένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και γι’ αυτό γίνονται προσπάθειες πρόληψης αλλά και άμεσης επέμβασης για να αποφεύγονται μοιραία περιστατικά από τα θαλάσσια μπάνια. Βάσει νόμου, οι παραλιακοί Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκάφος με ναυαγοσώστη στα ανοιχτά της παραλίας για να μπορούν να παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στους λουόμενους.

Ο Δήμος Αλίμου στάθηκε συνάμα τυχερός αφού για την απόκτηση του σκάφους δεν δαπάνησε χρήματα. Το σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ BLUE WATER 170» με ολικό μήκος 5,10m και ένα τρέιλερ έγιναν δωρεά στο Δήμο από την εταιρεία ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΛΙΜΟΣ Α.Ε. για την εξυπηρέτηση αναγκών κοινωφελούς σκοπού και ειδικότερα για τη χρησιμοποίηση του σκάφους ως ναυαγοσωστικού. Παράλληλα, η εταιρεία ΑΛΙΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΙΚΕ με διακριτικό τίτλο PENARRUBIA, προέβη σε δωρεά προς τον Δήμο Αλίμου μίας εξωλέμβιας μηχανής μάρκας MERCURY, πενήντα ίππων, τετράχρονη, με σειριακό αριθμό IC 364726, έτους 2016.
Με την αποδοχή των δωρεών ο Δήμος Αλίμου πήρε στην κυριότητά του το σκάφος και ανέλαβε να το εξοπλίσει κατάλληλα για να πληροί τις προδιαγραφές ενός ναυαγοσωστικού κι έτσι το εφοδίασε με όλα όσα προβλέπει ο νόμος, συμπεριλαμβανομένου και ενός απινιδωτή. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των λιμενικών, το ναυαγοσωστικό σκάφος μπήκε στο νερό και είναι έτοιμο να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όποιον θα έχει την ανάγκη του.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε ότι ««Το σκάφος περιπολεί σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του Αλίμου και βοηθά τους λουόμενους όπου χρειάζεται. Είμαστε από τους πρώτους δήμους που το κάνουμε. Θα θέλαμε όμως το κράτος να μας εμπιστευτεί κι άλλες αρμοδιότητες, ουσιαστικότερες στην παραλία για να μπορέσουμε ενεργά να συμβάλλουμε σε αυτό που λέγεται χτίσιμο της αθηναϊκής Ριβιέρας».

Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος Δήμος στην περιοχή μας που αποκτά ναυαγοσωστικό σκάφος.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Ιουλίου 2019]

Scroll to Top