Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Πρακτική άσκηση για δύο δικηγόρους στο Δήμο Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πρόσκληση για την πρακτική άσκηση δύο υποψηφίων δικηγόρων στο Δήμο Ηλιούπολης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου (αρ. πρωτ. 14296/16.7.2019) προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή όποιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μέρος της πρακτικής του άσκησης, διάρκειας 6 μηνών στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με την πρόσκληση

• Το χρονικό διάστημα της άσκησής τους, ορίζεται σε έξι (6) μήνες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον διάστημα (6) μηνών μετά από αίτηση του υποψήφιου και την αποδοχή της παράτασης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 13 του Κώδικα Δικηγόρων. Την προσεχή περίοδο η εξάμηνη άσκηση των ασκουμένων στην Νομική Υπηρεσία ξεκινά από 1η Αυγούστου 2019 και λήγει την 31 Ιανουαρίου 2020.
• Το ωράριο της ημερήσιας απασχόλησης των ασκούμενων ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες ανάλογα με τις ανάγκες της Νομικής Υπηρεσίας. Υπεύθυνος τήρησης του ελέγχου του παρουσιολογίου τους θα είναι ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης.
• Η μηνιαία αποζημίωση των ασκούμενων δικηγόρων θα ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ. Το παραπάνω ποσό δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος και θα καταβάλλεται στο τέλος κάθε μήνα, με βάση το παρουσιολόγιο, ύστερα από ένταλμα της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.
• Στο τέλος της άσκησης θα χορηγείται στον ασκούμενο δικηγόρο βεβαίωση ολοκλήρωσης της άσκησης από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης, κατόπιν εισηγητικού σημειώματος της Νομικής Υπηρεσίας.

Υποβολή αιτήσεων

Η αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων ασκουμένων δικηγόρων στο Δήμο Ηλιούπολης υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο εγγράφως ή με εξουσιοδότησή του στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ηλιούπολης μέχρι 26/7/2019, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 με 15:00 και η οποία θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.ilioupoli.gr).
Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο για τους ασκούμενους δικηγόρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ή τους έχοντες καταθέσει αίτηση άσκησης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Κατά την υποβολή της αίτησής τους οι υποψήφιοι συμπληρώνουν:
1) αίτηση πραγματοποίησης άσκησης στο Δήμο Ηλιούπολης, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας,
2) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός μητρώου ασκουμένου, καθώς και ότι δεν συμπληρώνει το προβλεπόμενο 18/μηνο της άσκησής τους πριν το τέλος της εξαμηνιαίας άσκησης στον Δήμο Ηλιούπολης.
Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν έχουν ήδη εγγραφεί ως ασκούμενοι θα δηλώσουν επιπλέον ότι έχουν καταθέσει αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά δεν έχουν λάβει ακόμα αριθμό μητρώου, καθώς εκκρεμεί η αποδοχή της αίτησής τους, ή ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο και εφόσον επιλεγούν, θα εγγραφούν ταυτόχρονα με την έναρξη της άσκησής τους. Καθώς επίσης και ότι αποδέχονται τη θέση εφόσον επιλεγούν.
Με την αίτηση συνυποβάλλονται σύντομο βιογραφικό σημείωμα με αντίγραφα τίτλων σπουδών και λοιπά δικαιολογητικά.

Διαδικασία επιλογής

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, η επιλογή θα γίνεται συνεκτιμώντας το βιογραφικό σημείωμα, το πτυχίο και κατόπιν συνέντευξης από Επιτροπή που θα συσταθεί για την επιλογή των υποψηφίων. Τα ονόματα των επιλεγέντων θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουλίου 2019]

Scroll to Top