Ένα Κινητό Πράσινο Σημείο στις γειτονιές του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την προώθηση μεθόδων διαλογής στην πηγή ξεκίνησε η λειτουργία του Κινητού Πράσινου Σημείου. Το ΚΙΝΗΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ (ΚΠΣ) είναι ένα αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο καθώς και ξεχωριστά μέσα συλλογής για κάθε υλικό που συλλέγεται. Στόχος της δράσης είναι:

  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων
  • Να δοθεί η δυνατότητα της διαλογής των αποβλήτων σε 7 ρεύματα: Μέταλλα, Πλαστικά, Χαρτί, Γυαλί, Σύνθετη Συσκευασία, Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) Μικρού Μεγέθους, Βρώσιμα έλαια & λίπη.
  • Να επιβραβεύει τους κατοίκους της πόλης μέσω πίστωσης πόντων αναλόγως του είδους υλικού και της ποσότητας που απορρίπτεται, στην Κάρτα Ανακύκλωσης του Δημότη (RFID card) η οποία διανέμεται δωρεάν στους κατοίκους του Δήμου στα σημεία λειτουργίας του Δήμου. Η εξαργύρωση των πόντων θα γίνει από τον Δήμο.
    Κατά τους επόμενους μήνες, το Κινητό Πράσινο Σημείο θα σταθμεύει σε πλατείες, πλαζ και λαϊκές αγορές της πόλης σύμφωνα με το Πρόγραμμα που φαίνεται στον πίνακα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Ιουλίου 2019]

Scroll to Top