Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Χαμογελάστε ελεύθερα ! Υπάρχει το bonding!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Είναι γενικά αποδεκτό ότι το όμορφο χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση, βελτιώνοντας την καθημερινή ζωή του ατόμου. Σήμερα, το bonding ή αλλιώς όψεις ρητίνης δίνει την
απόλυτη λύση για όσους αναζητούν μια σχετικά οικονομική, αισθητική, γρήγορη και ανώδυνη τεχνική για να αλλάξουν την εικόνα του χαμόγελού τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.
Η τεχνική που εφαρμόζεται στο bonding αφορά την κάλυψη της πρόσθιας επιφάνειας των δοντιών με σύνθετη ρητίνη. Το νέο χαμόγελο μελετάται και σχεδιάζεται πρώτα στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο σε γύψινα ομοιώματα του στόματος, με βάση το περίγραμμα του χαμόγελου, το σχήμα των χειλιών, το σχήμα του προσώπου, αλλά και άλλους ανατομικούς παράγοντες, προκειμένου να έχουμε ένα πλήρες καλαίσθητο και εξατομικευμένο χαμόγελο.
Η μεταφορά των χαρακτηριστικών από το εργαστήριο στο στόμα γίνεται ανώδυνα, συνήθως χωρίς αναισθησία. Κατά τη διαδικασία αυτή νεαροποιείται απαλά η επιφάνεια του κάθε δοντιού με διαμάντι, προκειμένου να ενισχυθεί η συγκόλληση του υλικού, που γίνεται ένα με το δόντι.
Οι όψεις ρητίνης αποτελούν αποκαταστάσεις ιδιαίτερα συντηρητικές και με μεγάλη
μακροβιότητα. Εφαρμόζεται:
– σε δόντια με δυσχρωμίες
– σε φθαρμένα και σπασμένα δόντια
– σε δόντια με πολλαπλά σφραγίσματα
– σε κοντά δόντια
– σε αραιά δόντια
– σε δόντια με αποκαλυμένες ρίζες
– όταν ο ασθενής δεν επιθυμεί ορθοδοντική θεραπεία
Τι πρέπει να προσέξετε μετά την εφαρμογή του BONDING ρητίνης:
– Μετά την εφαρμογή του bonding είναι απαραίτητο, όπως και πριν άλλωστε, να διατηρείτε άριστη στοματική υγιεινή με καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος.
– Θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση καφέ, τσαγιού, κόκκινου κρασιού και άλλων ουσιών που μπορεί να χρωματίσουν τις όψεις.
– Καλό είναι μετά την τοποθέτηση να αποφεύγονται συνήθειες όπως το δάγκωμα των νυχιών, το δάγκωμα μολυβιών, πάγου ή άλλων σκληρών αντικειμένων. Επίσης, οι βρουξιστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν τον νάρθηκά τους.
Το bonding ρητίνης φυσικά, δεν ενδείκνυται σε όλες τις περιπτώσεις. Η βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης των δοντιών γίνεται μετά από σωστό σχεδιασμό και μελέτη του στόματος όπως και της περιστοματικής περιοχής. Πάντα, βέβαια, σε συνάρτηση με τις ανάγκες και τις προσδοκίες του ασθενή. Ο αισθητικός οδοντίατρος λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω θα σας προτείνει την ιδανικότερη επιλογή για την περίπτωσή σας.
Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να χαμογελάσετε ελεύθερα !

INSTITUTE OF DENTAL CARE

ΚΟΚΚΟΡΗΓΕΩΡΓΙΑ D.D.S.  Χειρουργός Οδοντίατρος 

Αισθητική & Επανορθωτική Οδοντιατρική-Εμφυτεύματα.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top