Ξεκίνησε οδοντιατρικός έλεγχος στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

odontiatrikos elegxos glyfada 2016_1Ξεκίνησε από τις αρχές του μήνα και θα συνεχιστεί για όλο το Φεβρουάριο, πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Γλυφάδας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, με εθελοντές οδοντιάτρους. Την κινητή οδοντιατρική μονάδα καθώς και προσωπικό έχει διαθέσει «Το χαμόγελο του παιδιού».

Στόχος του προγράμματος είναι η πρόληψη τυχόν οδοντιατρικών προβλημάτων και η παροχή ενημερωτικών οδηγιών και συμβουλών από ειδικούς στους μικρούς πολίτες του Δήμου.

odontiatrikos elegxos glyfada 2016_3Η οδοντιατρική εξέταση είναι ατομική και χρησιμοποιούνται εργαλεία μιας χρήσης, ενώ δίδεται ταυτόχρονα ενημερωτικό ατομικό δελτίο για την στοματική κατάσταση κάθε παιδιού προκειμένου να ενημερωθούν και οι γονείς τους.

Την πρωτοβουλία, τη διοργάνωση και το συντονισμό από πλευράς Δήμου έχει ο Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας και οδοντίατρος κ. Γιάννης Λιάζος.

Σε δηλώσεις του στον «Π» ο κ. Λιάζος μεταξύ άλλων απέστειλε και προσωπικές ευχαριστίες στην Δρ. Μενενάκου Μαρία, Παιδοδοντίατρο, Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, «για την πολύτιμη βοήθεια της στην οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος…».

Scroll to Top