10 προτάσεις για τον πολιτισμό στη Γλυφάδα από τον Σταμάτη Σκαμπαρδώνη

Γλυφάδα

Μια ισχυρή υποψηφιότητα για το Δήμο Γλυφάδας με άποψη, θέσεις και αγωνιστικότητα

Το ταξίδι της ζωής μου
Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Φλεβάρη του ʼ60, όταν ακόμη υπήρχαν γειτονιές και χώμα για να παίζουμε παιδιά. Σπούδασα στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και αγωνίστηκα με τους συμφοιτητές μου για την πανεπιστημιακή μόρφωση των δασκάλων. Από πολύ νωρίς συναντήθηκα με τη νεολαία του Ρήγα Φεραίου, που με σημάδεψε και καθόρισε τη ζωή μου μέχρι σήμερα, όπως δείχνει και η δράση μου στον ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες θέσεις ευθύνης. Ζω και παλεύω για τα προβλήματα της Γλυφάδας από το 1990.Σημαντικός σταθμός στη ζωή μου είναι η ενασχόληση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, με ενεργή συμμετοχή από το 1994 μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης. Τα τελευταία 6 χρόνια είμαι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας και υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Στο παζλ της ζωής μου πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι τέχνες και ο πολιτισμός, καθώς ασχολούμαι με τη φωτογραφία αλλά και με τη συγγραφή διάκριση στον διαγωνισμό του «Ιανού» στα δέκα καλύτερα διηγήματα με θέμα την Αθήνα και το βιβλίο. Τώρα ετοιμάζω να εκδώσω μια ιστορία για παιδιά «Τα φαναράκια του Αιγαίου». Από το 2014 είμαι μέλος του Δ.Σ. του ΚΑΠΠΑ (Κοινωνική Αθλητική Πολιτιστική Παρέμβαση) του Δήμου Γλυφάδας, επιδιώκοντας να συμβάλλω στη διαμόρφωση ενός πολιτιστικού γίγνεσθαι με συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις, που προσφέρουν ποιότητα χωρίς να απαιτούν υψηλές δαπάνες. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοτικής Κίνησης Ανατροπή στη Γλυφάδα με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Ταστάνη, μέλος της διοικούσας επιτροπής της Δ.Κ και θα είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019. Ονειρεύομαι μια πόλη ανθρώπινη με ενεργή συμμετοχή των πολιτών, μια πόλη με δημοκρατία, διαφάνεια, αλληλεγγύη και Όραμα. Καλώ όλους τους πολίτες να συστρατευθούν μαζί μας για να αλλάξουμε την πόλη της Γλυφάδας.

Σκαμπαρδώνης Σταμάτης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ανατροπή στη Γλυφάδα» και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Ταστάνη

10 προτάσεις για τον πολιτισμό

• Πολιτισμός για όλους, όλο το χρόνο
• Ποιοτική αναβάθμιση του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ με την συμμετοχή των τοπικών συλλόγων (Ηπειρωτών, Κρητών, Ποντίων και όλων των ενεργών συλλόγων)
• Νεανικό Φεστιβάλ τον Σεπτέμβρη με μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες του Δήμου
• Αναβάθμιση του ΚΑΠΠΑ ( Κοινωνική Αθλητική Πολιτιστική Παρέμβαση) με την ανάδειξη των τμημάτων του.
• Ηλεκτρονική σελίδα για θέματα πολιτισμού με την ενεργή συμμετοχή νέων ανθρώπων
• Διασύνδεση του ΚΑΠΠΑ με μουσεία και πινακοθήκες
• Δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης με προβολή ταινιών στο Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη.
• Ανάδειξη της Τοπικής Ιστορίας του Δήμου μας.
• Ανάδειξη και γνωριμία των πνευματικών ανθρώπων που έζησαν στη Γλυφάδα όπως της χαράκτριας Βάσως Κατράκη με τους νέους ανθρώπους.
• Επαναλειτουργία της Αιξωνής με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες κλασσικής μουσικής.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Απριλίου 2019]