Χρήστος Ιακωβάτος: «Νέοι & Εκλογές: Τι θέλει η νεολαία σήμερα;»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο παρατηρείται το φαινόμενο οι νέοι να γυρίζουν την πλάτη τους και να απαξιώνουν δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες ο λαός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει και να επιλέξει κατά κάποιο τρόπο αυτούς που θέλει για να ασκήσουν αύριο κυβερνητικά καθήκοντα ή άλλα καθήκοντα αξίας. Οι νέοι δεν έχουν πεισθεί ότι όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται για το καλό τους και ο λόγος είναι ότι ο ξύλινος πολιτικός λόγος δεν έχει ανταπόκριση σ’ αυτούς. Έχουν απηυδήσει από τα ψέματα και τις γενικότερες θεωρητικές προσεγγίσεις σε πολύ απλά θέματα καθημερινότητας.

Τι θέλει η νεολαία σήμερα;

1ον) Θέλει να την αντιμετωπίζουν διαφορετικά από ότι στο παρελθόν διότι όσο ανεβαίνει το μορφωτικό επίπεδο, τόσο γίνεται πιο δύσκολο να αποδεχτούν υποσχέσεις και ψέματα που δεν έχουν καμία βάση.

2ον)Θέλουν όλος αυτός ο πολιτικός κόσμος να είναι πιο κοντά τους διότι νιώθουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο και κανείς δεν τους δίνει σημασία.

3ον) Διαπιστώνουν ένα αβέβαιο μέλλον αποκατάστασης επαγγελματικής και συνεπώς και οικονομικής και κοινωνικής, ενώ έχουν καταβάλει τόσον κόπο για να εκπαιδευθούν σε ένα τομέα και όταν έρθει η ώρα να ασκήσουν τον επιχειρηματικό τους ρόλο, βρίσκουν πόρτες κλειστές που βλέπουν αντί να έχουν μια οικονομική ανεξαρτησία να είναι αναγκασμένοι να στηρίζονται σε συνταξιούχους γονείς με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε να δημιουργήσουν αυτά τα οποία πιστεύουν ούτε να κάνουν οικογένεια, ούτε να αποδώσουν αυτά τα οποία τόσα χρόνια συνέλεγαν με αποτέλεσμα τα αισθήματα τους να είναι αισθήματα απογοήτευσης και μαρασμού.

Όταν ένας νέος έχει επενδύσει τα ωραιότερα χρόνια της ζωής του θέλει να απολαύσει τα αποτελέσματα των κόπων του και επειδή δεν το βλέπει αυτό, γι’ αυτό αποστρέφει το βλέμμα του από τις εκλογές. Θα πρέπει λοιπόν οι υποψήφιοι που θέλουν να κερδίσουν τους νέους να έρθουν στην θέση τους, να ενδιαφερθούν για τα προβλήματά τους και να δώσουν στο ρόλο τους μια νέα απόφαση που θα είναι πιο κοντά σε αυτούς και θα πείθουν ότι δεν θέλουν να αρπάξουν την ψήφο τους αλλά αντιθέτως να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την νεολαία. Έτσι και μόνον έτσι θα μπορέσει, νεολαία και πολιτικός κόσμος να συμβαδίσει και να μη χαθεί μια ευκαιρία επένδυσης στο μέλλον.

° Γράφει ο Χρήστος Ιακωβάτος – Ελεύθερος Επαγγελματίας και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας με την παράταξη «Η Γλυφάδα μας» – Γιώργος Παπανικολάου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαΐου 2019]

Scroll to Top