Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Δημήτρη Δαβάκη «Δήμος για τους πολλούς, όχι για λίγους»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η πρώτη εκδήλωση του Δημήτρη Δαβάκη προκάλεσε αίσθηση στα δημοτικά πράγματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και για πολλούς άλλαξε πλέον τα δεδομένα. Η συγκέντρωση κατέγραψε ένα υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου που βρίσκει πλέον εκφραστή του, τον Δημήτρη Δαβάκη. Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας ότι οι εκλογές κάθε άλλο παρά «περίπατος» θα είναι για τον νυν Δήμαρχο. Δυναμωμένο και ανανεωμένο παρουσιάστηκε το «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» το πρωινό της Κυριακής 14 Απριλίου. Ο Δημήτρης Δαβάκης απέδειξε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν μεθοδικά και προετοίμαζε το έδαφος. Στην πρώτη επίσημη εκδήλωση του συνδυασμού ο κόσμος έδειξε ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και ότι το σύνθημα της παράταξης «Δήμος για τους πολλούς, όχι για λίγους» βρίσκει απήχηση σε ολοένα και περισσότερους πολίτες.
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Δαβάκης αναφέρθηκε στις απειλές που δέχεται η πόλη από επενδύσεις χωρίς έλεγχο και όρους που αποδομούν τον οικιστικό χαρακτήρα της πόλης και τις περιουσίες των δημοτών, το περιβάλλον αλλά και υπονομεύουν την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις οργανωμένες παραλίες.
Άσκησε ευθεία κριτική στο Δήμαρχο Κωνσταντέλλο για «αυταρχισμό και παρεοκρατία».
Κατήγγειλε την αδράνεια της διοίκησης Κωνσταντέλλου για τη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Βάρης και Βούλας, την ίδια στιγμή που η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο «κόκκινο».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του εργοστασίου απορριμμάτων στη Βάρη, ένα εργοστάσιο που θα καταστρέψει τη ποιότητα ζωής σε όλο το Δήμο.
Κατέθεσε την αγωνία του για το μέλλον της προστατευμένης περιοχής Φασκομηλιά.
Επίσης κατήγγειλε τα σχέδια για το Ασκληπιείο, την Β´ΠΛΑΖ Βούλας, το κάμπινγκ, σχέδια που θα στερήσουν το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από πολύτιμους κοινωφελείς χώρους αλλά και πνεύμονες πρασίνου.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προβληματικές υπηρεσίες που λαμβάνουν οι δημότες σε βασικούς τομείς όπως στη καθαριότητα, στη συντήρηση δρόμων και πεζοδρομίων και δημοσίων χώρων.
«Πληρώνουμε πολλά στο Δήμο και λαμβάνουμε πολύ λίγα» ανέφερε σχετικά ο Δημήτρης Δαβάκης, αποδίδοντας το έλλειμμα ανταποδοτικότητας στη κακή διαχείριση της θητείας Κωνσταντέλλου.
«Είχαμε 470 απευθείας αναθέσεις μέσα σε 4 και πλέον χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δαβάκης, σχολιάζοντας «Δεν μπορεί να πληρώνουμε τόσα πολλά και να έχουμε χειρότερη καθαριότητα, χειρότερους δημόσιους χώρους από άλλους Δήμους».
Ο Δημήτρης Δαβάκης έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος αναλυτικά στη δική του πρόταση για την επόμενη ημέρα, μέσα από τέσσερις πυλώνες που αφορούν τη διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου, τη προτεραιότητα στις βασικές υπηρεσίες προς τους δημότες, την ασφάλεια και τη προστασία του προαστιακού και οικιστικού χαρακτήρα του δήμου.
Ο Δημήτρης Δαβάκης έκλεισε την ομιλία του συνοψίζοντας ως εξής:
«Στις επόμενες εκλογές θα βρεθούμε μπροστά σε μια οριακή επιλογή.
Θα κληθούμε να αποφασίσουμε σε τι δήμο θα ζήσουμε.
Ένα δήμο που να σέβεται τους κατοίκους, που να προστατεύει το προάστιο που αγαπήσαμε ή σε ένα τεράστιο επιχειρηματικό κέντρο.
Ένα δήμο που θα μας εξασφαλίσει τη ποιότητα ζωής που είναι αντίστοιχη αυτών που πληρώνουμε και αυτών που αξίζουμε ή σε ένα δήμο που θα μας ταλαιπωρεί καθημερινά.
Ένα δήμο και ένα δήμαρχο που θα διαχειρίζεται σωστά το δημόσιο χρήμα ή ένα δήμαρχο που θα λειτουργεί με τη λογική της παρεούλας και της αδιαφάνειας.
Σε ένα δήμο που θα είναι με τους πολλούς και όχι με λίγους».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Απριλίου 2019]

Scroll to Top