Όπου φύγει φύγει ο Δημήτρης Τζιώτης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Δημήτρης Τζιώτης. Την απόφασή του αυτή, για την αποχώρησή του από τον εκλογικό στίβο, έκανε ο ίδιος επίσημα γνωστή με επιστολή που έστειλε, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΙΩΤΗ

Αυτές οι εκλογές στο Δήμο μας είναι οι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε άλλον Δήμο σε όλη την Ελλάδα. Μετά από μία δεκαετία κρίσης έρχεται η ανάπτυξη, με επίκεντρο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αυτή είναι μία μεγάλη προοπτική και ένας μεγάλος κίνδυνος. Η προοπτική βρίσκεται σε ένα ολιστικό σχέδιο για τη Ριβιέρα, που είμαι βέβαιος ότι ποτέ δεν θα εκπονήσει το κράτος. Η μοναδική λύση που υπάρχει είναι να το εκπονήσουμε εμείς, με τη συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων. Να συνεργαστούμε με όλους τους Δήμους και να υποβάλουμε από κοινού προς όλα τα κόμματα έναν ολοκληρωμένο νόμο – πλαίσιο για μία Αθηναϊκή Ριβιέρα προς όφελος του λαού και όχι των συμφερόντων. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να βρούμε όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας χωρίζουν. Η μεγάλη αλλαγή είναι να ενωθούμε και όχι, για άλλη μία φορά, να χωριστούμε.

Ο κίνδυνος είναι αυτό το σχέδιο για τη Ριβιέρα, όπως και στο 2004, να μην εκπονηθεί ποτέ για την επόμενη μέρα. Αυτό που θα μείνει από την ανάπτυξη να είναι μόνο μπετόν, όπως οι λευκοί ελέφαντες των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κίνδυνος είναι η ανάπτυξη να δημιουργήσει άλλη μία φούσκα, όπως του χρηματιστηρίου. Να μην γίνει καμία σωστή επένδυση και να μην μείνει τίποτα στην κοινωνία.

Δυστυχώς, ενώ η μεγάλη πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας, κανένα κόμμα δεν παίρνει θέση και σε κανέναν Δήμο δεν γίνεται ουσιαστική συζήτηση για αυτό που έρχεται. Οι εκλογές ευτελίζονται σε μία καταστροφική αντιπολίτευση. Προτάσεις ουσιαστικές δεν υποβάλλονται.

Ο κίνδυνος για την περιοχή μας δεν βρίσκεται ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις. Η καταστροφική αντιπολίτευση είναι ο εύκολος τρόπος για τη συλλογή ψήφων. Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Ριβιέρα και την περιοχή μας βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος, η αδράνεια και οι αποφάσεις του οποίου μπορούν να καταστήσουν το Δήμο μας τσιμεντούπολη. Ο μοναδικός τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε είναι να ενωθούμε και να επιβάλουμε εμείς τις λύσεις που απαιτούνται. Το πρόγραμμα της Γαλάζιας Δημοκρατίας είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μέλλον της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Διαμορφώνει μία νέα οικονομία με βάση την πρωτογενή παραγωγή της Μεσογαίας και στόχο τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής πράσινης οικονομίας. Αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιάσουμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ, με σκοπό τη δημιουργία ενός Ιδρύματος που θα αναλάβει τη συνολική στρατηγική και διαχείριση του έργου. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα μπορεί και πρέπει να δημιουργηθεί χωρίς να χτιστεί ούτε ένα μέτρο τσιμέντο. Ο δημόσιος χώρος πρέπει να αποδοθεί στην κοινωνία για να επιστρέψουμε τη φύση στον άνθρωπο.

Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη των πράξεων μου και παραιτούμαι από τη διεκδίκηση κάθε εξουσίας, βγάζω τον εαυτό μου από το μικροπολιτικό παιχνίδι, με μοναδικό γνώμονα αυτό το όραμα να εισακουστεί από όλες τις παρατάξεις και να γίνει πραγματικότητα.

Τώρα αρχίζουμε.

Δημήτρης Τζιώτης

Scroll to Top