Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την καθιερωμένη βουτιά έκοψαν την πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές του «Νηρέα»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

nireasΜε σύμμαχο τον καλό καιρό οι χειμερινοί κολυμβητές Ελληνικού – Αργυρούπολης και πάλι έδρασαν! Τραγούδι, χορό, ευχές και κεράσματα είχε η πίτα που έκοψαν στο φυσικό τους χώρο στον Άγιο Κοσμά τα μέλη του συλλόγου χειμερινών κολυμβητών Ελληνικού – Αργυρούπολης «ΝΗΡΕΑΣ» την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.
Οι φίλοι της χειμερινής κολύμβησης έκαναν την καθιερωμένη βουτιά τους το πρωί και νωρίς το μεσημέρι δημιούργησαν μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Με εφηβική ζωντάνια με την συμμετοχή όλων των ηλικιών, τα μέλη του ΝΗΡΕΑ υποδέχτηκαν την νέα χρονιά ευχάριστα, υποσχόμενοι να συνεχίσουν και το 2016 την προσπάθεια τους για μια άλλη πρόταση άσκησης, ευεξίας και άθλησης κοντά στην φύση και στις ελεύθερες παραλίες της πόλης.
Μετά τις ευχές για την νέα χρονιά το διοικητικό συμβούλιο μαζί με όλα τα μέλη του συλλόγου πήραν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους και την μετέφεραν στην θάλασσα για να στείλουν το κομμάτι τους στο Ποσειδώνα. Έκαναν το καθιερωμένο μπάνιο και επέστρεψαν για την κοπή της πίτας. Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρκάκης Δημήτρης καλωσορίζοντας τους καλεσμένους δίνοντας ευχές για την νέα χρόνια. Τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντάτο Γιάννη εκπροσώπησε ο πατέρας του και η μητέρα του Ειρήνη που τυγχάνει να είναι και χειμερινή κολυμβήτρια. Ο πρ. Δήμαρχος κ. Κορτζίδης Χρήστος παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του προσήλθε δυναμικά και τίμησε το σύλλογο.
IMG_3102Παρόντες επίσης μεταξύ άλλων ήταν ο Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης ο κ. Κύρκος Σωτήρης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευφραιμίδης Μάνθος, Στάθη Γιάννα και Κοροβέσης Τάκης, ο Πρόεδρος του ΓΣ Αργυρούπολης ο κ. Μπουζάκης Γιάννης, ο Πρόεδρος του ΜΠΑΤΗ (Π.ΦΑΛΗΡΟΥ) και ο συντονιστής του VALETUTO ο κ. Ζώης Λάκης, ο εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΣ κ. Στεφανίδης, ο κ. Αντωνόπουλος Δημήτρης από τον Άλιμο και η Έφη Φιλιπποπούλου από την εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ της ΓΛΥΦΑΔΑΣ». Η σύζυγος και ο υιός του αξέχαστου ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. Επίσης ο επιχειρηματίας Κολομβούνης Σωτήρης ήταν κοντά μας.
Οι παραπάνω καλεσμένοι έκοψαν το κομμάτι τους και έδωσαν ευχές στο σύλλογο για καλή χρόνια!!!!! Παρόντες ήταν όλα τα μέλη του συλλόγου και πλήθος συγγενών και φίλων.
Η εκδήλωση είχε πολλές εκπλήξεις, πολλά δώρα που παραδόθηκαν στους νικητές. Τα δύο πρώτα ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ δώρα του συλλόγου τα κέρδισαν ο κ. Μαραγκουδάκης Γιάννης και η κ. Σιδερίδου Εύα. Τα υπόλοιπα (αγωνιστικές ρακέτες και μπλούζες του συλλόγου) πήραν οι τυχεροί που κέρδισαν τα φλουριά !!!!!
IMG_3127Στις ανακοινώσεις του συλλόγου αναφέρθηκαν τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα ανακοινώθηκε ότι στις 21 και 24 Φεβρουαρίου 2016 θα γίνει η ετήσια Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβούλιου.
Το κέφι στην συνέχεια άναψε με μαέστρο –συνθέτη και cameraman τον Απόστολο Κανέλλο. Ο χορός ξεκίνησε και τα μέλη του συλλόγου ανέβασαν ρυθμούς με αποτέλεσμα να φτάσει στο κατακόρυφο χωρίς σταμάτημα.
Τα γευστικά εδέσματα, το κρασί, η τσικουδιά, τα γλυκά ήταν προσφορά όλων των μελών του συλλόγου. Όλα ήταν όμορφα, όλα καταπληκτικά και ανεπανάληπτα. Πάντα να έχουμε τέτοιες στιγμές και να περνάμε όμορφα!!!
Το καλλιτεχνικό μέρος της φωτογράφησης το είχε επαγγελματίας φωτογράφος μέλος του συλλόγου Τάκης Οικονομέας. Η εκδήλωση έκλεισε πολύ αργά το βράδυ σε πλήρη ευθυμία, όλοι οι παραβρισκόμενοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για το σύλλογο μας που μέσα σε λίγα χρόνια ζωής έχει καταφέρει τόσα πολλά !!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Φεβρουαρίου 2016]

NHREAS_logoΤο ιστορικό του ΝΗΡΕΑ

Καθόλου τυχαία οι φίλοι της θάλασσας το χειμώνα επέλεξαν τη μορφή του ΝΗΡΕΑ για να κοσμήσει τον τίτλο και το σήμα του συλλόγου τους. Ο ΝΗΡΕΑΣ σύμφωνα με την μυθολογία είναι η θεότητα προγενέστερη του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, η οποία στις καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις παρουσιάζεται με τη μορφή αξιαγάπητου γέροντα. Αναφέρεται ότι οι ναυτικοί δεν φοβούνται τον ΝΗΡΕΑ, καθώς η δύναμή του ήταν ενεργητική και εξέφραζε την ήπια και ήρεμη όψη της θάλασσας. Οι φίλοι του ΝΗΡΕΑ δίνουν καθημερινά το ραντεβού τους στην παραλία του ΑΓ. ΚΟΣΜΑ για απίστευτα παιχνίδια με ρακέτες και βουτιές στα κρύα νερά του Σαρωνικού.

 

IMG_3133 IMG_3139 IMG_3152 IMG_315412665889_1637844896477023_1808997497_nIMG_3161

 

Scroll to Top