Οδοιπορικό σε όλο τον Υμηττό, απ’ άκρη σ’ άκρη, πραγματοποίησε μαζί με το επιτελείο του ΣΠΑΥ, o Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, όπου επισκέφθηκε τους Δημάρχους και τα πυροφυλάκια των Δήμων, παραδίδοντας το δεύτερο μέρος του πυροσβεστικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πολύτιμο έργο που επιτελούν οι εθελοντές μας.
Πρόκειται για χρήσιμο πυροσβεστικό εξοπλισμό (σωλήνες, δίκρουνα, αυλοί πυρόσβεσης) που αποτελούν συνέχεια των στολών και των μέσων ατομικής προστασίας που παραδόθηκε στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, συνολικής αξίας 300.000 €, που εξασφαλίσανε με πολύ κόπο και μελέτες του ΣΠΑΥ, μέσα από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν υλοποιηθεί ήδη 11 εκατομμυρίων ευρώ στην ενίσχυση της δασοφύλαξης που αφορούν την αγορά 15 καινούργιων πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων, δεξαμενών νερού, παρατηρητήρια, μέσα ατομικής προστασίας των εθελοντών και φυσικά την πρωτοποριακή πλατφόρμα Smart Υμηττός!
«Πιστοί στο καθήκον μας και στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε για μία ακόμα φορά τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τις ψυχάρες του βουνού μας που νύχτα μέρα φυλάνε Θερμοπύλες στον Υμηττό. Η Αυτοδιοίκηση, παρά τις κριτικές που δέχεται, με πρόγραμμα και σκληρή δουλεία, καταφέρνει να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα ειδικά στον Υμηττό μας. Συνεχίζουμε δυναμικά έχοντας κεντρική μας προτεραιότητα την προετοιμασία και την πρόληψη!», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Κωνσταντάτος.
Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στους:
- ΣΕΠΠΒΑΤΥ- Σωματείο εθελοντών πολιτικής προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού
- Πολιτική Προστασία Δήμου Αγίας Παρασκευής
- Πολιτική Προστασία Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
- Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές
- Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας-ΕΔΑΠΥΓ
- Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού
- Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
- Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ
- Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής
- Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας
- Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Παιανίας – Πολιτική Προστασία Δήμου Παιανίας
- ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.- Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου-Χολαργού-ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ






[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Ιουλίου 2023]





