Άσκηση αισιοδοξίας & ανόρθωσης ηθικού

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Eχεις κάποια όνειρα που ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί κι έχεις νιώσει πολλές φορές απογοήτευση, επειδή οι προσπάθειες σου δεν απέδωσαν τους καρπούς που ήθελες ή επειδή οι καταστάσεις, μέχρι τώρα, δεν είχαν την επιθυμητή εξέλιξη για σένα.
Για να νικήσεις την απογοήτευση και να ανεβάσεις την ψυχολογία σου δοκίμασε να κάνεις την παρακάτω άσκηση, κάθε μέρα 1-2 φορές για τουλάχιστον δύο βδομάδες με ένα μήνα. Μπορείς να την κάνεις και περισσότερες φορές, αν έχεις τη δυνατότητα, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Οι ιδανικές ώρες για να κάνεις αυτή την άσκηση είναι το πρωί μόλις ξυπνήσεις και το βράδυ λίγη ώρα πριν κοιμηθείς, επειδή το υποσυνείδητο είναι πιο δεκτικό και εύκολα προσβάσιμο για θετικό επαναπρογραμματισμό.

Οδηγίες

Πήγαινε στον καθρέφτη και κοίτα τον εαυτό σου στα μάτια! Κοίτα τον πολύ προσεκτικά για λίγα λεπτά…Πες του δυνατά πολλές φορές «Μπράβο! Πάντα κάνεις το καλύτερο στα πλαίσια των δυνατοτήτων σου!». Μίλα του γλυκά με καλοσύνη και νιώσε αποδοχή για τα λάθη και τις αδυναμίες του. Πες του όσες φορές έχει ανάγκη να το ακούσει μέχρι να νιώσει ότι το εννοείς: «Σ’ αγαπώ πολύ και θα σε φροντίζω κάθε μέρα όσο καλύτερα μπορώ!».
Βάλε την αγαπημένη σου μουσική που ανεβάζει τη διάθεσή σου στα ύψη. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου ότι τα όνειρα σου έχουν γίνει πραγματικότητα, χωρίς κανέναν περιορισμό στη φαντασία σου!!!Άφησε όλα τα υπέροχα συναισθήματα να πλημμυρίσουν την ψυχή σου, σα να τα ζεις πραγματικά! Νιώσε όσο πιο έντονα μπορείς τη χαρά, τον ενθουσιασμό και όποιο άλλο θετικό συναίσθημα δημιουργείται μέσα σου για όση περισσότερη ώρα μπορείς.
Πες στον εαυτό σου «Τ’ αξίζω απόλυτα όλα αυτά! Μου αξίζουν τα καλύτερα! Μου αξίζουν πραγματικά!». Βγάλε όλα τα εμπόδια απ’ τις σκέψεις σου και αγνόησε οποιονδήποτε σου μιλάει για τις δυσκολίες που υπάρχουν ακόμα κι εσένα τον ίδιο όταν το κάνεις!
Στη συνέχεια, πες στον εαυτό σου: «Επιλέγω να δημιουργήσω την ευτυχία μέσα μου, ανεξάρτητα απο τις συνθήκες της εξωτερικής μου πραγματικότητας! Επιλέγω να καλλιεργώ κάθε μέρα όλο και περισσότερες θετικές σκέψεις και συναισθήματα! Επιλέγω να εστιάζομαι σε όσα έχω και να νιώθω ευγνωμοσύνη γι’αυτά! Επιλέγω την αφθονία κι όχι την έλλειψη! Επιλέγω την αγάπη κι όχι το φόβο και τον πόνο! Επιλέγω την ελπίδα κι όχι την απελπισία! Επιλέγω την πίστη κι όχι την αμφιβολία! Επιλέγω να σηκώνομαι όταν πέφτω, όσο πιο γρήγορα μπορώ! Επιλέγω να πιστεύω σε μένα! Επιλέγω ν’αξιοποιώ τις εσωτερικές μου δυνάμεις και να συνδέομαι με το μεγαλείο της ψυχής μου! Επιλέγω να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου! Είμαι πλήρης και ολοκληρωμένος, όπως είμαι! Είμαι έτοιμος να δεχτώ όλα τα καλά που έχει η ζωή να μου προσφέρει!!!».

Οφέλη

Με τη συστηματική εφαρμογή αυτής της άσκησης, θα παρατηρήσεις ότι όσο περνάει ο καιρός θα ξεπερνάς γρηγορότερα και ευκολότερα τα δυσάρεστα συναισθήματά σου κι έτσι θα καταφέρνεις να διατηρείς το ηθικό σου υψηλό. Επιπλέον, θα διαπιστώσεις ότι θα νιώθεις όλο και πιο ενεργοποιημένος και αισιόδοξος. Η πίστη στον εαυτό σου και το κίνητρό σου για την υλοποίηση των επιθυμιών και των ονείρων σου σταδιακά θα ενισχυθεί και αυτό θα σου δώσει την έμπνευση να προβείς στις κατάλληλες δράσεις για να οδηγηθείς στην επιτυχία.
Θα χαρώ πολύ να μου γράψεις την προσωπική σου εμπειρία από την εφαρμογή αυτής της άσκησης και να μοιραστείς μαζί μου την επιτυχία σου ή οποιαδήποτε απορία στο μαιλ amkorobilia@hotmail.com

• Άννα Μαρία Κορομπίλια
Κλινική Ψυχολόγος, Θεραπεύτρια Οικογένειας

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Οκτωβρίου 2018]

Scroll to Top