Γλυφάδα: Εκπαίδευση δύο… ταχυτήτων – Η απάντηση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δ’ Αθήνας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ μας με τίτλο «Εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Το Νομοθετικό Κενό στερεί σε μαθητές που οι γονείς τους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης» ύστερα από ερώτημά μας στο Υπουργείο Παιδείας και αφού πρωτοκολλήθηκε ουκ ολίγες φορές μέχρι να φτάσει στο αρμόδιο γραφείο, λάβαμε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δ’ Αθήνας την κάτωθι απάντηση.

Από: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ
mail@dipe-d-athin.att.sch.gr
Ημερομηνία: 18/2/21 10:57 (GMT+02:00)

Προς: palmosgl@otenet.gr
Θέμα: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Κα. Φιλιπποπούλου,
Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος προς το ΥΠΑΙΘ, σας ενημερώνουμε ότι τα αιτήματα στα οποία αναφέρεστε αφορούσαν σε μαθητές που δεν ανήκαν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες αλλά οι συνοικούντες με αυτούς. Αρχικά η ένταξη των μαθητών σε διαδικτυακά τμήματα αφορούσε αποκλειστικά μαθητές που ανήκαν οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες. Όλα τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είχαν ικανοποιηθεί.
Στη συνέχεια η με αρ. πρωτ. 14109/ΓΔ4/05-02-2021 ΚΥΑ (Β΄ 455) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές που συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα να ενταχθούν στα διαδικτυακά τμήματα όταν οι σχ. μονάδες δε βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Με εκτίμηση
Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 20 Φεβρουαρίου 2021]

Scroll to Top