Γλυφάδα: Το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο και το άρθρο 185

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ανακοινώσεις των παρατάξεων «Η Γλυφάδα Γυρίζει Σελίδα» και «Δυνατή Γλυφάδα – Νέα Αρχή»

«Η Γλυφάδα Γυρίζει Σελίδα» – Στέλιος Θεοδοσόπουλος

«Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή, στο άρθρο 185 « Ρύθμιση θεμάτων σύγκλησης δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων» στην παράγραφο 3, περιλαμβάνει φωτογραφική διάταξη για να αποφύγει ο Δήμαρχος Γλυφάδας τις συνέπειες των πράξεων του, διοικητικές και ποινικές, για τις πλαστές αποφάσεις των παράνομων συνεδριάσεων, που οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης αποφάνθηκαν στο πολυσέλιδο πόρισμά τους και στην δικογραφία που σχηματίστηκε .
Το άρθρο 185 αναφέρει «….Περαιτέρω, θεωρούνται νόμιμες όσες αποφάσεις ελήφθησαν έως σήμερα δια περιφοράς εφόσον δεν πάσχουν από άλλους λόγους νομιμότητας και παύουν οι πειθαρχικές και ποινικές διώξεις που τυχόν έχουν ασκηθεί για παραβιάσεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την δια περιφοράς διεξαγωγή συνεδριάσεων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.» και αφορούν από όσα ξέρουμε μόνο τον κ. Παπανικολάου.
Είναι σκάνδαλο την ίδια στιγμή που έχει εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και παραπέμπεται στο πειθαρχικό Συμβούλιο για διοικητική ποινή.
Είναι σκάνδαλο γιατί σχηματίστηκε δικογραφία με κλήση για απολογία από τον εισαγγελέα που ερευνά το οικονομικό αντικείμενο των δια περιφοράς πλαστών συνεδριάσεων.
Είναι σκάνδαλο γιατί κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ελεύθερη βούληση των δημοτικών συμβούλων σε ανοικτές δημόσιες συνεδριάσεις.
Είναι σκάνδαλο που στα έγγραφα των ανυπόστατων συνεδριάσεων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δήλωνε ψευδώς ότι οι συνεδριάσεις ελάμβαναν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με παρόντες συμβούλους που δεν γνώριζαν ούτε την συνεδρίαση, ούτε και τα θέματα, «δήλωναν» δε παρόντες και σύμβουλοι που έλειπαν στο εξωτερικό ή ευρίσκοντο στο χειρουργείο.
Αν θεωρείτε αυτή την διαδικασία νόμιμη, τότε εφαρμόστε την και στην Βουλή, απαξιώστε και εσείς τους βουλευτές σας και την γνώμη τους, να γράφετε αποφάσεις δια περιφοράς χωρίς να τις γνωρίζουν οι ίδιοι που εκλέγονται από το εκλογικό σώμα για να υπηρετήσουν με ήθος και αρχές την διοικητική και οικονομική διαχείριση, το σύνταγμα, την ελευθερία και την δημοκρατία.
Για όλα τα παραπάνω,ζητούμε από τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και όλους τους βουλευτές να μην καλύψουν τις παράνομες πράξεις του κ. Παπανικολάου με ένα «κρυφό» άρθρο σε άσχετο νομοσχέδιο, διαγράφοντας την παράγραφο 3 από το άρθρο 185 του σχετικού νομοσχέδιου».

«Δυνατή Γλυφάδα – Νέα Αρχή» Μάκης Φιλόπουλος

«Με το ν.4623/2019 περί «Κυβερνησιμότητας των Δημων» η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε απεριόριστες εξουσίες στους Δημάρχους και τα άλλα όργανα του Δήμου, προικίζοντας τα με δοτή πλειοψηφία, αφήνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Σήμερα η ίδια Κυβέρνηση, με πρωτοφανή διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στον λεγόμενο αναπτυξιακό νόμο, καταργεί στην ουσία το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού επιτρέπει την «δια περιφοράς» λήψη των αποφάσεων, από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή από το Δήμαρχο.
Στην ουσία όμως, η διάταξη αυτή είναι φωτογραφική για το Δήμαρχο κ. Γ. Παπανικολαου, αφού νομιμοποιούνται οι δεκάδες παράνομες αποφάσεις που είχε πάρει την προηγούμενη δημοτική περίοδο, για τις οποίες διεξάγεται ήδη ποινικός και πειθαρχικός έλεγχος και επίκειται η έκπτωσή του.
ΚΑΛΟΥΜΕ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο να αποσύρουν άμεσα τις αντιδημοτικές διατάξεις, οι οποίες τοποθετούν στο περιθώριο το εκλεγμένο από τους δημότες όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι κι αλλιώς η διάταξη αυτή θα καταπέσει ως αντισυνταγματική».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Οκτωβρίου 2019]

Scroll to Top