Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Δημήτρης Κιούκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Πολιτικό διαζύγιο από την Ανεξάρτητη Κίνηση και τον Σπύρο Πανά παίρνει ο τέως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημήτρης Κιούκης.
Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο Λαιμό, ο Δημήτρης Κιούκης ενημέρωσε διεξοδικά για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και την εμπλοκή του στα έργα ανάπλασης του Αστέρα Βουλιαγμένης, επιτέθηκε με δριμύτητα στη διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για τις επιλογές της, καλώντας την αντιπολίτευση να ενωθεί για να αποτρέψει τα χειρότερα και άνοιξε τα χαρτιά του για το πολιτικό του μέλλον.

Ανεξαρτητοποίηση

“Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσω στον πρόεδρο τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου” είπε ο Δημήτρης Κιούκης. Στην επιλογή του αυτή, ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος προσέδωσε αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας προσεκτικά τις προσωπικές αναφορές. “Τον εκτιμώ τον Σπύρο Πανά. Είναι έντιμο στοιχείο, έχει μεράκι και πετυχαίνει με ό,τι καταπιάνεται”, τόνισε. Ωστόσο, του καταλόγισε επανειλημμένα αντιπολιτευτική αδράνεια και έλλειψη επικοινωνίας με την υπόλοιπη παράταξη. “Δεν υπάρχει αντιπολίτευση και δεν επιθυμώ να ταυτίζομαι με τον αρχηγό πλέον”, σημείωσε. “‘Εχουμε ευθύνη απέναντι στο 50% των δημοτών που μας εμπιστεύτηκαν”, όπως πρόσθεσε.
Δικαιολογώντας την επιλογή του, ο Δημήτρης Κιούκης είπε πως θέλει να “ταράξει τα νερά” και κάλεσε σε συνεργασία όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να συγκροτήσουν ένα αντιπολιτευτικό μέτωπο στον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Φουλ επίθεση

Κριτική σε όλο το μέτωπο των δημοτικών εξελίξεων άσκησε ο Δημήτρης Κιούκης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.
“Είναι η χειρότερη δημοτική αρχή που είχαμε στον τόπο” είπε χωρίς περιστροφές, καλώντας τον δήμαρχο “να προσγειωθεί και να ασχοληθεί με την πόλη”. Όπως τόνισε, “η Βουλιαγμένη κινδυνεύει” από την τσιμεντοποίηση και τα μεγαλεπήβολα έργα που έχουν εξαγγελθεί (όπως η πεζογέφυρα της πλατείας Βουλιαγμένης), ενώ για τη Βούλα σχολίασε με μελανά χρώματα την επιχείρηση κατάργησης των πεζοδρομίων στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας και το έλλειμμα ασφάλειας μετά την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων. Υπογράμμισε ακόμα το γεγονός ότι οι παραλίες που αποδόθηκαν στον Δήμο έχουν παραμείνει βρώμικες και παρουσιάζουν θλιβερή εικόνα, σε αντίθεση με τη δημόσια παραλία της Γλυφάδας.

“Δεν πάω για Δήμαρχος”

Ως προς τα πολιτικά του σχέδια, ο Δημήτρης Κιούκης ήταν σαφής και αναλυτικός. “Δεν θέλω να κάνω τον υποψήφιο Δήμαρχο, δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο”, δήλωσε κοφτά. Και συμπλήρωσε πως “ό,τι είχα να δώσω το έδωσα, μπορώ και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο”, προσθέτοντας ότι μόνο με αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής (κάτι βέβαια πολύ πιθανό) θα σκεφτόταν μια εκ νέου υποψηφιότητα. “Με τα σημερινά δεδομένα δεν θα ξαναασχοληθώ, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν διακοσμητικό ρόλο σήμερα”, όπως ανέλυσε. Αποκάλυψε παράλληλα ότι η Περιφέρεια Αττικής ακόμη τον ενδιαφέρει, αν βρεθεί το κατάλληλο σχήμα στο οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει.

Απάντηση για τον Αστέρα

Ένα μεγάλο μέρος των δηλώσεών του ο Δημήτρης Κιούκης το αφιέρωσε για να αναλύσει την εμπλοκή του στο έργο ανάπλασης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο Δημοσθένης Δόγκας τον Αύγουστο, κατηγορώντας τον για “υποκρισία”, υποστήριξε ότι πράγματι την ανακύκλωση των οικοδομικών αποβλήτων του εργοταξίου στον Αστέρα την ελέγχει το Σύστημα Ανακύκλωσης που διοικεί, όμως η εταιρεία αυτή είναι εκ του νόμου μη κερδοσκοπική και ο ίδιος δεν έχει βγάλει από την υπόθεση αυτή “ούτε ένα ευρώ”, καθώς δεν έχει καν μισθωτή σχέση με την εταιρεία. Για τον Δημοσθένη Δόγκα είπε ότι “έκανε μεγάλο λάθος” καθώς και ότι έπεσε “από τα σύννεφα με την επίθεση αυτή”.
Περαιτέρω, ο Δημήτρης Κιούκης ανέλυσε εκτενώς την επιχειρηματική του δραστηριότητα, που σχετίζεται με
περιβαλλοντικά έργα και κατασκευή Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
Βολές κατά πάντων
Σε κανέναν δεν χαρίστηκε ο Δημήτρης Κιούκης. Για τον Κωνσταντέλλο είπε πως κάνει “επικίνδυνη διοίκηση” για τον τόπο, για τον Πανά άφησε αιχμές ότι “είναι συγκρατημένος” επειδή “φοβάται για την επιχείρησή του ότι θα έχει προβλήματα από τη δημοτική αρχή”, αλλά δεν έμεινε εκεί.
Στον Δημήτρη Δαβάκη που ήταν παρών κατά τη συνέντευξη Τύπου καταλόγισε την ευθύνη για τη μη κοινή συμπόρευση κατά τις εκλογές του 2014. Ενώ οι βολές του Δημήτρη Κιούκη δεν άφησαν απ’ έξω και την Αριστερά του Δημοτικού Συμβουλίου, για την οποία ανέφερε ότι “είναι αριστοκρατική” και ότι “τα έχει βρει με το τοπικό κατεστημένο”.
Για να διαψεύσει κάθε πιθανή ερμηνεία ότι η ανεξαρτητοποίησή του συνδέεται με την προσχώρησή του σε κάποια άλλη παράταξη, ο Δημήτρης Κιούκης υπογράμμισε “η Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η υγιέστερη παράταξη και έχει εξαίρετους ανθρώπους”, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμεί με την ανεξαρτητοποίησή του να δώσει “μια νέα ώθηση σε μια προσπάθεια να αρθρωθεί αποτελεσματική αντιπολίτευση όχι για τις επόμενες εκλογές, αλλά για την ερχόμενη διετία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη”.
Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει πιθανότητες επανεκλογής, ο Δημήτρης Κιούκης απάντησε χαρακτηριστικά: “Από τη στιγμή που δεν έχει σοβαρό αντίπαλο, έχει το πλεονέκτημα. Παίρνει εκλογές κι από τη Νιγηρία!”.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Σεπτεμβρίου 2017]

Scroll to Top