Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Άλιμος: Αντί γνώμης… επεισόδια

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Bασική αρχή της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η λύση των προβλημάτων με ανάπτυξη και υποστήριξη επιχειρημάτων και όχι με χρήση βίας ή άλλων ενεργειών που αναιρούν κάθε καλόπιστη διάθεση για την μια ή την άλλη περίπτωση.
Στο Δήμο Αλίμου και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής με σύνθεση πειθαρχικού οργάνου μερικοί θέλησαν να επιβάλλουν την άποψη τους, χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικές μεθόδους.
Εδώ δε θα εξετάσουμε αν είχαν δίκιο ή άδικο. Αλλά θα καταδικάσουμε τις μεθόδους αυτές διότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Τουναντίον, δίνουν δικαιώματα στην αντίπαλη πλευρά να παρουσιαστεί ως η μόνη αδικημένη και να ζητάει την κοινωνική υποστήριξη.
Οι «συνδικαλιστές» που κατέφυγαν σε αυτές τις πράξεις ζημίωσαν ηθελημένα ή άθελά τους το εργατικό κίνημα, το δίκιο των εργαζομένων και θα πρέπει να αναρωτηθούν αν θα πρέπει να στραφούν σε πιο υγιείς και πιο αποτελεσματικές ενέργειες την άλλη φορά.

Με μοναδικό θέμα συζήτησης την «Πειθαρχική υπόθεση της Δημητρίου Δήμητρας του Παναγιώτη, υπαλλήλου τoυ Δήμου Αλίμου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κλάδου ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού, με βαθμό A’» η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου συνεδρίασε επεισοδιακά.
Με το πέρας των επεισοδίων ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εικόνες των γραφείων και του χώρου συνεδρίασης μετά την εισβολή των ατόμων.
Με τίτλο «ΕΙΣΒΟΛΗ “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ” ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ» ο Ανδρέας Κονδύλης έγραψε: «Αυτή είναι η εικόνα που άφησε σήμερα, στο Δημαρχείο του Αλίμου, μια ομάδα “συνδικαλιστών” που εισέβαλε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου.
Η Επιτροπή (Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι) συνεδριάζαμε για να επιβάλλουμε πειθαρχική ποινή σε δημοτική υπάλληλο που έχει τελέσει πολύ σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα.
Οι “συνδικαλιστές”, που δυστυχώς συνοδεύονταν και από ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, απαιτούσαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να μην τιμωρηθεί η υπάλληλος.
Φώναζαν συνθήματα, μας καθύβριζαν ασταμάτητα με αγοραίες εκφράσεις, αλάλαζαν όλοι μαζί, δίνοντας εικόνα “όχλου” που επιτίθεται να λιντσάρει. Μας έσπρωχναν, τράβαγαν τα χαρτιά από τα χέρια μας, τα έσκιζαν και τα πέταγαν στον αέρα.
Ένας εξ αυτών, ασκώντας σωματική βία στην γραμματέα της
Επιτροπής, της τράβηξε το μαγνητόφωνο με τα πρακτικά από τα χέρια, το πήγε στο μπάνιο, το πέταξε στη λεκάνη και τράβηξε το καζανάκι. Επίσης, πάλι δια της βίας, της πήρε το Βιβλίο Πρακτικών και το κατέστρεψε.
Παρόλα αυτά, η Επιτροπή κατάφερε να συνεδριάσει και να λάβει απόφαση, όπως όφειλε.
Αυτές τις εκφυλισμένες μορφές “αγώνα”, με τραμπουκισμούς, βία, καταστροφές, τις έχει εκθρέψει δυστυχώς ο λαϊκισμός στον τόπο μας και τις συντηρεί η έλλειψη παιδείας.
Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν οι συγκεκριμένοι “συνδικαλιστές” ότι όλα αυτά είναι εντελώς αναποτελεσματικά, ξεπερασμένα, από γραφικά έως και επικίνδυνα, και μόνο κακό κάνουν στον κλάδο τους.
Η ατιμωρησία και η ασυδοσία δεν μπορεί να είναι συνδικαλιστικό αίτημα, ούτε το “λιντσάρισμα” μπορεί να είναι συνδικαλιστική πρακτική.
Ελπίζω, επίσης, να καταλάβουν το λάθος τους και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αλίμου που συνόδευαν τους “συνδικαλιστές” και συμμετείχαν σε όλο αυτό. Το να εξαθλιώνεις την πολιτική ζωή για να κάνεις “αντιπολίτευση” είναι ολέθριο…»

Μερικές ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα από τις 10 Ιουλίου ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου γνωρίζοντας ότι είχε κληθεί η επιτροπή να συνεδριάσει εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία (αρ. πρωτ. 85/10.7.2017) μέσω της οποίας αναφερόταν στην επικείμενη συνεδρίαση. Εξέφραζε τη στήριξή του στην συνάδελφό τους και ζητούσε από το Δήμαρχο «να δοκιμάσει τον διάλογο και όχι πειθαρχικές διώξεις».
Ανακοίνωση με το ίδιο περιεχόμενο έδωσε στα μέσα επικοινωνίας στις 8 Ιουλίου 2017 και το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Αλίμου (ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ).
Η ανακοίνωση – καταγγελία είναι η εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ
Αρ. Πρωτ.: 85
Άλιμος, 10-7-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων από την μεριά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλίμου μας έχει φέρει στη δύσκολη θέση να απαντάμε συνεχώς καταγγέλοντάς την.
Ενώ από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος επιδίωξε τη συνεννόηση και τη συνεργασία για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, διότι πιστεύουμε ότι διοίκηση και εργαζόμενοι πρέπει και έχουν κοινό στόχο τις ποιοτικότερες υπηρεσίες προς τον Δημότη, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης όμως συνεχίζει να εξαπολύσει αλλεπάληλες πειθαρχικές διώξεις και κινήσεις εναντίον των εργαζομένων.
Η συνεχιζόμενη αυταρχική επίθεση της Δημοτικής Αρχής εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στον Δήμο Αλίμου έχει φτάσει σε σημείο η πειθαρχική δίωξη να είναι η πρώτη μορφή επαφής με τον εργαζόμενο.
Τελευταία μας εξέπληξε δυσάρεστα η κίνηση της Διοίκησης του Δήμου να καταστρέψει το κυλικείο στο χώρο του Συνεργείου της Καθαριότητας του Δήμου. Να καταστρέψει δηλαδή τον χώρο όπου οι εργαζόμενοι έβρισκαν μια καρέκλα για την ανάπαυσή τους ανάμεσα στις βάρδιές τους, σε κλιματιζόμενη αίθουσα κι ένα ποτήρι δροσερό νερό, όπως ορίζει ο νόμος.
Επειδή λοιπόν ο Σύλλογος αντέδρασε, ως όφειλε, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος για τα παραπάνω, με ανακοίνωσή του στις 6 Ιουλίου 2017 που υπογράφει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου, η συνάδελφος Δημητρίου Δήμητρα. ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης αντί να χρησιμοποιήσει τον διάλογο για να λύσουμε μαζί τα παραπάνω εφάρμοσε τη μέθοδο της τιμωρίας για την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
Εξήγγειλε στις 7 Ιουλίου 2017, σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής με σύνθεση πειθαρχικού οργάνου για την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 15.00 μ.μ. με σκοπό να παραπέμψει για απόλυση τη συνάδελφο Δήμητρα Δημητρίου, επειδή έχει κάνει το βαρύτατο παράπτωμα να κοινοποιήσει το δικό της έγγραφο.
Έγγραφο στο οποίο έθετε την ανορθόδοξη καταβολή της πληρωμής του επιδόματος των 176 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2014.
Είναι ξεκάθαρο ότι η συνάδελφος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δήμητρα Δημητρίου έχει μπει σε δυσμένεια επειδή τόλμησε να αντιδράσει για τον τρόπο πληρωμής των συναδέλφων της.
Έχει κατηγορηθεί ότι υπεξαίρεσε και πλαστογράφησε το δικό της έγγραφο ενώ είναι αυτονόητο ότι προσωπικό έγγραφο δεν πλαστογραφείται και μάλιστα προσωπικό έγγραφο που περιείχε κείμενο διαμαρτυρίας.
Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας είχε αναβάλλει την ίδια διαδικασία ζητώντας διάλογο με την ΠΟΕ ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ μετά από παρέμβασή τους, τους οποίους θα καλούσε ο ίδιος. Κάτι όμως που δεν έκανε αλλά επαναφέρει παράτυπα και εκδικητικά τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου, γεγονός που δεν αποδεχόμαστε.
Ζητάμε από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να πάρει ΤΩΡΑ πίσω την πειθαρχική δίωξη της Αντιπροέδρου του Συλλόγου και συναδέλφου Δήμητρας Δημητρίου, να μετατρέψει τις πράξεις εκδίκησης κι εκφοβισμού σε διάλογο με τον Σύλλογο και σε συνεργασία για τις καλύτερες υπηρεσίες προς τον Δημότη.
Και για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος και καμαρώνει ο ίδιος, τις προσφέρουν οι εργαζόμενοι που δικαιούνται τον σεβασμό της Διοίκησης αντί τις αυταρχικές και εκδικητικές πειθαρχικές διώξεις.
Στηρίζουμε τη συνάδελφο Δήμητρα Δημητρίου, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου γιατί όλη η δίωξή της είναι αποτέλεσμα των αγώνων που έχει κάνει για τους εργαζόμενους.
Κύριε Δήμαρχε δοκιμάστε τον διάλογο κι όχι τις πειθαρχικές διώξεις και τον εκφοβισμό. Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καπράλος Γιάννης
Η Γραμματέας
Παπαχρίστου Αναστασία

ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ:
«Να σταματήσει αμέσως η πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου»
Μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η παράταξη «Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι» με ανακοίνωσή της αναφερόταν στην πειθαρχική δίωξη της δημοτικής υπαλλήλου και συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο δήμαρχος Αλίμου επαναφέρει την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου που είχε το θάρρος να καταγγείλει τη διαδικασία με την οποία διανεμήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014 στους εργαζομένους Αορίστου Χρόνου τα χρήματα του επιδόματος των 176 ευρώ.
Η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Πειθαρχικό, τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστικών εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου μας, παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πολιτών, τότε που ο δήμαρχος προσπάθησε “να επιβάλει την τάξη” καλώντας την αστυνομία!
Για την ίδια ακριβώς υπόθεση του επιδόματος των 176 ευρώ –και ύστερα από αναφορά του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι– το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει διαπιστώσει, εδώ και έναν χρόνο, παραβίαση της νομοθεσίας για τη μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών και φόρων από τον Δήμο Αλίμου.
Ζητούμε να σταματήσει αμέσως η πειθαρχική δίωξη!»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 15 Ιουλίου 2017]

Scroll to Top