Στην Πορτογαλία για το Πρόγραμμα «Erasmus+» στελέχη του Δήμου Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

O Δήμος Ηλιούπολης συμμετείχε, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Erasmus+», στην πρώτη πανελλαδική εκπαιδευτική δράση ανταλλαγής τεχνογνωσίας με αντίστοιχους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του εξωτερικού, μαζί με τους Δήμους Μαρώνειας-Σαπών, Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Δήμο Παιονίας, που ήταν επικεφαλής και συντονιστής της τετραμερούς Ελληνικής κοινοπραξίας.
Το θέμα του Προγράμματος ήταν: «Διευρωπαϊκή Κινητικότητα Στελεχών Δήμων για Απόκτηση Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων ώστε να Ανταποκρίνονται στις Αυξημένες Απαιτήσεις Υψηλής Ποιότητας Υπηρεσιών – CROSS MUBILITY» με πρωταρχικό στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό και να τις αξιοποιήσουν στην πράξη.
Από τον Δήμο Ηλιούπολης συμμετείχαν τρεις εργαζόμενοι, δύο από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου και ένας από την Τεχνική Υπηρεσία.
Φορέας υποδοχής και εκπαίδευσης ήταν ο τοπικός διαδημοτικός σύνδεσμος LIPOR, υπεύθυνος για τη διαχείριση απορριμμάτων οκτώ Δήμων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Πόρτο, με τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, αλλά και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και ευαισθητοποίησης.
Τις τεχνικές εισηγήσεις ακολούθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις διαχείρισης αποβλήτων, σε Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας, σε εργοστάσια κομποστοποίησης και διαλογής, στο Κέντρο Δεδομένων και στον κλειστό χώρο υγειονομικής ταφής (Adventure Park and Ecological Rail).
Η αντιπροσωπεία, έτυχε θερμής φιλοξενίας από τους Πορτογάλους, με ξεναγήσεις, γνωριμία με την τοπική κοινωνία, την κουζίνα και τον πολιτισμό.
Ο Δήμος Ηλιούπολης ήταν ο μοναδικός της Αττικής, που συμμετείχε σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα και τα στελέχη μας αποκόμισαν σημαντική γνώση και εμπειρίες σε ειδικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και την καλύτερη προσφορά στον πολίτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Φεβρουαρίου 2022]

Scroll to Top