Εγγραφείτε στο Newsletter μας

26 χρόνια μετά: Δεν ξεχνάμε!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Ήταν 15 Ιουλίου 1999, όταν έχασαν τη ζωή τους, δύο νέοι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη μετάβασή τους σε συμβάν πυρκαγιάς, όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν, εξετράπη της πορείας του, στη θέση Κρεμαστός Λαγός στη Βάρη Αττικής. Ο Μπόσινας Ανδρέας, γεννηθείς το 1972, άγαμος και είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 και ο Σκούρτης Παύλος, γεννηθείς το 1972 στην Πάτρα, άγαμος και είχε καταταχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1996. Υπηρετούσαν στον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

26 χρόνια μετά, στον τόπο της θυσίας τους τελέστηκε τρισάγιο μνήμης, με σεβασμό, με ευγνωμοσύνη, με βαθιά συγκίνηση. Στάλθηκε το μήνυμα πως η μνήμη μένει ζωντανή και η πόλη δεν τους ξέχασε και δεν θα τους ξεχάσει ποτέ.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Διοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σωτήρης Κακλέας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Νίκος Ψαλλίδας, πλήθος αιρετών, εθελοντικών οργανώσεων και σωμάτων ασφαλείας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ, 19 Ιουλίου 2025]

Κύλιση στην κορυφή