Πρώτη ανοικτή εκδήλωση της νέας δημοτικής κίνησης «Εμείς στον Άλιμο»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση της νέας δημοτικής κίνησης «Εμείς στον Άλιμο», στην κατάμεστη αίθουσα  του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, το οποίο ευχαριστούν θερμά για την διάθεση της αίθουσας.

Μέσω των παρεμβάσεων που επιμελήθηκαν  τα μέλη της κίνησης, καταφέρανε να παρουσιάσουνε προβλήματα αλλά και ιδέες που αφορούν στην οικονομία, στην παιδεία, στις υποδομές, στην ενεργειακή αναβάθμιση, στην βιώσιμη κινητικότητα και στο αστικό περιβάλλον.

Μείζονα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν μεταξύ άλλων, τα δημοτικά τέλη στον δήμο Αλίμου, τονίζοντας ότι «είναι κατά 56% υψηλότερα από τον μέσο όρο των δήμων της νότιας Αθήνας , με τον Άλιμο να λαμβάνει την πρώτη θέση με 1,83 ευρώ ανά τ.μ κατοικίας. Δεν υπήρξε καμία μείωση των δημοτικών τελών την τελευταία δεκαετία, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι δήμοι έκαναν σχετικές μειώσεις».

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε έντονα την συζήτηση, ήταν η κατεδάφιση του 5ου παιδικού σταθμού Αλίμου, την θέση του οποίου θα πάρει το νέο δημαρχείο. Η δημοτική κίνηση «Εμείς στον Άλιμο» καθώς και μεγάλη μερίδα συνδημοτών τους είναι αντίθετη σε αυτήν την πράξη. Μάλιστα επεσήμαναν ότι «η απόφαση πάρθηκε χωρίς καμία ανοικτή διαβούλευση και θα στερήσει από τον Άλιμο έναν υπέροχο παιδικό σταθμό, με άπλετο αύλειο χώρο για τα παιδιά μας. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως ο παιδικός σταθμός θα μεταφερθεί στην θέση του σημερινού δημαρχείου, αγνοώντας ωστόσο την ακαταλληλότητα του χώρου και πολλά ακόμη προβλήματα που προκύπτουν από την απόφαση αυτή».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Εμείς στον Άλιμο», Θωμάς Γιούργας, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, «η δύναμη της ομάδας είναι μία μαγεία που παραβαίνει τα μαθηματικά, είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα της δύναμης του καθενός ξεχωριστά» και κάλεσε σε ανοικτό διάλογο τους δημότες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Δεκεμβρίου 2022]

Scroll to Top