«ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ»: 525 κιλά απορριμμάτων στο βυθό και παράκτια της 4ης Μαρίνας Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η πρώτη δράση του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΜΠΛΕ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ» ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Ξεκινώντας με την 4η Μαρίνα Γλυφάδας, χάρη στην βοήθεια 30 εθελοντών, η ομάδα Beach Cleaning κατάφερε να ανελκύσει από τον βυθό 410 κιλά απορριμμάτων και να συλλέξει παράκτια 115 κιλά!

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το καταδυτικό κέντρο Cool Experience Dive Center  όπως και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην πρωτοβουλία αυτή», τονίζουν.

Το νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα από την ομάδα Beach Cleaning! «Μπλε Σαρωνικός»

Η ομάδα Beach Cleaning ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής δράσης «Μπλε Σαρωνικός» που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μια σειρά δράσεων.

Το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός» ξεκινά με τον καθαρισμό ακτών και την ανάσυρση απορριμμάτων από τον βυθό των θαλασσών στο Σαρωνικό Κόλπο. Όμως δεν σταματάει εκεί. Το 60% όλων των απορριμμάτων θα μεταφερθεί σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας με στόχο την επαναχρησιμοποίηση των υλικών μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από το πρόγραμμα «Μπλε Σαρωνικός» καθώς και όλες τις ενέργειες που υλοποιούνται από την ομάδα Beach Cleaning έχει ξεκινήσει η προσπάθεια στήριξης δύο στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει ο ΟΗΕ σε μια προσπάθεια για έναν πιο υγιή πλανήτη. Ο στόχος 13, «Δράση για το κλίμα» και ο στόχος 14 «Ζωή στο νερό».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Απριλίου 2022]

Scroll to Top