ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Τις παλιές καλές εποχές, προ πανδημίας, θύμιζε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της περιοχής μας. Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, η αμηχανία από τα πρωτάκια και τα πειράγματα εκείνων που έσμιξαν ξανά ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ημέρας. Στον καθιερωμένο αγιασμό, παρόντες εκτός των γονέων και εκπαιδευτικών ήταν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πολιτικοί της κεντρικής σκηνής. Στα  μηνύματα κυριάρχησαν οι ευχές, παραμερίστηκαν οι δυσκολίες και δόθηκε το μήνυμα ότι όλοι – παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και Δήμοι – θα είναι μια μεγάλη οικογένεια που θα ρίχνεται στον κοινό δύσκολο αγώνα της παιδείας. Παράλληλα δόθηκε έμφαση στην ασφάλεια με ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία από την τροχαία και στην ενημέρωση  με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Άλιμος

Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη 2022 και τα προαύλια των σχολείων θυμήθηκαν τις παλιές καλές μέρες, καθώς οι Αγιασμοί για την καλή αρχή της σχολικής χρονιάς έγιναν φέτος κανονικά, όπως στην προ covid εποχή.

Τα παιδιά του Αλίμου πλημμύρισαν τις σχολικές αυλές με χαρούμενες φωνές και πλατιά χαμόγελα. Τα πρωτάκια του Δημοτικού λίγο αμήχανα, οι μεγάλοι της Γ’ Λυκείου με συζητήσεις για τις Πανελλήνιες που τους περιμένουν. Όλοι όμως μέσα στον απόηχο του καλοκαιριού δημιουργούσαν μια πολύχρωμη εικόνα ζωντάνιας, ελπίδας και αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη μπροστά σ’ ένα δύσκολο χειμώνα!

Στα ανακαινισμένα, μετά από αδιάκοπες εργασίες στη διάρκεια του καλοκαιριού, σχολεία της πόλης έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης και πλήθος Δημοτικών συμβούλων. Τον Άλιμο τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δήμητρα Νάνου.

Ο Ανδρέας Κονδύλης επισκέφθηκε το 6ο Νηπιαγωγείο, 2ομ& 7ο και 9ο Δημοτικό καθώς και τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ και ευχήθηκε στους νεαρούς Αλιμιώτες «Καλή σχολική χρονιά», τονίζοντας ότι ο Δήμος θα κάνει το παν, για να υπάρχει θέρμανση στα σχολεία τον χειμώνα. Έδωσε ιδιαίτερες ευχές σε γονείς και παιδαγωγούς και τους δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή παραμένει πιστός συμπαραστάτης τους στο οποιοδήποτε πρόβλημα.

Και, όπως κάθε χρόνο, τα πρωτάκια του Αλίμου πήραν από τον Δήμαρχο και την πρώτη τους σχολική τσάντα.

Γλυφάδα

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της Γλυφάδας. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου παρέστη στον Αγιασμό, ευχήθηκε διά ζώσης Καλή Σχολική Χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και τους διαβεβαίωσε ότι αυτή ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς και ότι η Δημοτική Αρχή θα είναι καθημερινά παρούσα να φροντίζει τα πάντα. “Χαμόγελα, προσμονή, ενθουσιασμός, αλλά και …πολλά αγουροξυπνημένα προσωπάκια! Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι για όλους μας μια μέρα γιορτής, γιατί τα παιδιά μας βρίσκονται ξανά σε ένα περιβάλλον μάθησης και γνώσης, αλλά φυσικά και παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης. Καλή σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές – και ιδίως στα πρωτάκια! – και σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας. Θα είμαστε δίπλα τους όλη τη χρονιά, για ό,τι χρειαστεί, για κάθε παρέμβαση που απαιτείται, για κάθε ανάγκη που θα προκύψει”, τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου. Τις σχολικές μονάδες επισκέφθηκαν επίσης η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς Ελένη Καράχου – Σκούταρη, ο Αντιδήμαρχος Πόλης Γιάννης Σκαλτσάς και το σύνολο σχεδόν των Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της πόλης.

Η Δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» παραβρέθηκε με τον επικεφαλής της και Δημοτικό ΣύμβουλοΤάσο Ταστάνη και τον Δημοτικό της Σύμβουλο και γραμματέα του Δ.Σ. Σταμάτη Σκαμπαρδώνη στον αγιασμό του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας.

Όπως είναι γνωστό το κτίριο που στεγάζεται το 7ο Γυμνάσιο (πολυκατοικία) θεωρείται ακατάλληλο για τη λειτουργία σχολείου, γεγονός που απαιτεί εξεύρεση άμεσης λύσης.

Οι λύσεις απαιτούν συγκεκριμένη πολιτική βούληση από την πλευρά της Πολιτείας.

Η Δημοτική κίνηση εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Τους καλεί να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την κατάκτηση της γνώσης σε ένα δημόσιο σχολείο ποιότητας, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και δημοκρατίας, να ξεπεράσουν τα εμπόδια που η αντιεκπαιδευτική, νεοφιλελεύθερη πολιτική βάζει στη μόρφωση και να δημιουργήσουν συνθήκες για μια καλύτερη κοινωνία.

«Είμαστε σίγουροι ότι η εκπαιδευτική κοινότητα, παρά την αδιαφορία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, θα στηρίξει με κάθε μέσο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας», κλείνει η ανακοίνωση.

Ελληνικό – Αργυρούπολη

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και τα παιδιά ξεκίνησαν επίσημα τη νέα μαθητική χρονιά γεμάτα όρεξη και ενθουσιασμό.

Κοντά στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, δίδοντας τις ευχές τους για μια καλή και παραγωγική σχολική χρονιά και δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της διοίκησης σε θέματα παιδείας, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδρου και μέλη των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή φώτιση στα παιδιά, να είναι γερά και όλοι – γονείς, εκπαιδευτικοί και Δήμος – θα βρίσκονται όπως κάθε φορά στο πλευρό τους.

Στο κατά τόπους χαιρετιστήριο μήνυμά της η Δημοτική Αρχή εστίασε σε όλα όσα έχουν συντελεστεί κατά τη διάρκεια της δημοτικής θητείας και τα οποία έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στο να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν οι σχολικές μονάδες του Δήμου.

Επίσης, τονίστηκε ότι η προσπάθεια δε σταματά ποτέ καθώς η παιδεία είναι ένας συνεχής αγώνας για την δημοτική αρχή που έχει θέσει ως προτεραιότητά της την ασφάλεια και την διαρκή βελτίωση των σχολικών μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες τόσο από τους διευθυντές όσο και από τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων αναγνωρίστηκε η άψογη συνεργασία με τον δήμο και όλοι ευχήθηκαν να συνεχιστεί αυτή καθώς συμβάλλει στο καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά.

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Στις θέσεις τους ήταν όλοι το πρωί της Δευτέρας για να ακούσουν το πρώτο κουδούνι και να ξεκινήσει επίσημα η νέα σχολική χρονιά. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, Πρόεδροι και μέλη Σχολικών Επιτροπών, αιρετοί και πολιτευόμενοι, παρέστησαν στους αγιασμούς που έγιναν στα σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για να ευχηθούν Καλή Σχολική Χρονιά.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ευχήθηκε σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων των σχολείων του Δήμου, για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε, καλή πρόοδο με υγεία και δύναμη.

Και συνέχισε: «Ένας νέος κύκλος μάθησης ξεκινά για τους μαθητές μας γεμάτος με όνειρα και σχέδια για πρόοδο και επιτυχία. Ιδιαίτερες ευχές και καλωσόρισμα στους μικρούς μας μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο και θα διαβούν για πρώτη φορά τους δρόμους της γνώσης και της δημιουργίας.

Εύχομαι επίσης σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα να εφοδιαστούν με την απαιτούμενη δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη, στηρίζοντας την προσπάθεια των παιδιών μας προς επίτευξη των στόχων τους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι σχολικές μας μονάδες είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές της πόλης μας.

Με προγραμματισμό και οργάνωση ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού των κτηριακών υποδομών καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός σε συνεργασία πάντα με τις Διευθύνσεις όλων των σχολείων.

 Η Τεχνική Υπηρεσία επέβλεψε τις τεχνικές εργασίες και οι Διευθύνσεις Παιδείας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, μερίμνησαν εγκαίρως ώστε να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η νέα σχολική χρονιά.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα, διασφαλίζοντας και δαπανώντας τους απαιτούμενους πόρους, έτσι ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για τα παιδιά μας».

Ηλιούπολη

Με μεγάλη χαρά η Δημοτική Αρχή παραβρέθηκεσε Αγιασμούς σχολείων της πόλης, αντικρίζοντας τα παιδιά και ιδιαίτερα τα «πρωτάκια», τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μετά από τους περιορισμούς των 2 προηγούμενων χρόνων.

Από το 1ο Δημοτικό ξεκίνησε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προβαίνοντας σε δήλωση σε δημοσιογράφο του «ΑΝΤ1-TV» για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που στη συνέχεια συνομίλησε με την διευθύντρια και παιδιά του σχολείου.

Συνέχισε στο Εκπαιδευτήριο «Θεομήτωρ», μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης, Κώστα Σεφτελή.

Του Αγιασμού προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος μετέφερε μήνυμα και τις ευχές του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β΄.

Παρέστη και η Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας (Β3) του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Τόνια Αντωνίου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα δύο σχολεία στα οποία ήταν και εκείνος μαθητής και τον συνδέουν ιδιαίτερες σχέσεις, πρώτα το 2ο Γυμνάσιο στην περιοχή των Αστυνομικών και αμέσως μετά το 3ο Λύκειο, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης, Αποστόλη Στασινόπουλο.

Η μέρα ολοκληρώθηκε στο ΕΠΑΛ της πόλης, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιάννη Αντζινά, της νέας προέδρου της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ιωάννας Σκλαβενίτη και της Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρίας Κουρή.

«Εύχομαι από καρδιάς σε όλους, να έχουμε μια κανονική και παραγωγική σχολική χρονιά!», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος στο μήνυμά του.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 17 Σεπτεμβρίου 2022]

Scroll to Top