Με νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις διαθήκες, στις μισθώσεις και η εκτέλεση αυτών επικεντρώθηκε η κοινή πανηγυρική συνεστίαση των Ροταριανών Ομίλων Γλυφάδας και Αθήνα – Λυκαβηττός, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 στο ξενοδοχείο «ΟΑΣΙΣ» στη Γλυφάδα.
Η συνεστίαση είχε ως ομιλητή τον δικηγόρο Αθηνών Κωνσταντίνο Γώγο, έναν από τους πλέον δραστήριους ποινικολόγους της νέας γενιάς, Γενικό Γραμματέα του Επιστημονικού Συνδέσμου Δικηγόρων «Οι Ποινικολόγιοι», μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και διαχειριστή της νομικής ιστοσελίδας TheGreekLawyer.gr.
Τον ομιλητή προλόγισε ο ροταριανός Γιώργος Δεβελέγκος, μέλος του Ομίλου Γλυφάδας και επίσης δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην επαγγελματική του πορεία και τη συνεισφορά του στη νομική επιστήμη.
Ο Κωνσταντίνος Γώγος, με λόγο χειμαρρώδη αλλά απόλυτα σαφή, ανέπτυξε το θέμα «Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις διαθήκες – μισθώσεις – εκτέλεση», καταφέρνοντας μέσα σε μόλις 13 λεπτά να συνοψίσει με ευκρίνεια ένα ευρύ φάσμα νομοθετικών αλλαγών και τάσεων. Εστίασε στις νομοθετικές ασάφειες που βρίσκονται υπό αναθεώρηση και στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του πλαισίου, τονίζοντας τη σημασία αξιοποίησης όλων των νομικών εργαλείων στο μέγιστο βαθμό.
Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση, με τα μέλη των δύο Ομίλων να θέτουν διευκρινιστικές ερωτήσεις πάνω σε καίρια θέματα, όπως οι κληρονομιές, οι επαγγελματικές και οικιακές μισθώσεις και οι διαταγές πληρωμής. Μεταξύ των παρισταμένων βρισκόταν και ο δικηγόρος Φώτης Γιαννούλας, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ομιλία και τη συζήτηση που ακολούθησε.
Τα μέλη των ροταριανών ομίλων ευχαρίστησαν τον κ. Γώγο για την περιεκτική και μεστή παρουσίασή του, ενώ του ευχήθηκαν και καλή επιτυχία στην υποψηφιότητά του ως μέλος στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Νοεμβρίου.
Η συνεστίαση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα ροταριανής σύμπνοιας και φιλίας, με τους δύο Ομίλους να επιβεβαιώνουν την εξαιρετική συνεργασία τους και να δεσμεύονται να επαναλάβουν παρόμοιες κοινές δράσεις που ενισχύουν τη σχέση και την προσφορά τους προς την κοινωνία.
Από τον Ροταριανό Όμιλο Αθήνα – Λυκαβηττός έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους Ροταράκτορες που παρευρέθηκαν, καθώς το Rotaract αποτελεί τη νέα γενιά και το μέλλον του ροταριανού κινήματος.
Ο Κωνσταντίνος Γώγος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ασκώντας μάχιμη δικηγορία μέχρι και σήμερα, ιδιαίτερα στον χώρο του Ποινικού Δικαίου, έχει χειριστεί πολλές από τις πιο σοβαρές και κρίσιμες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τον Τύπο. Η καθημερινή παρουσία του στα ακροατήρια των ποινικών Δικαστηρίων αποτελεί τεκμήριο πολύτιμης εμπειρίας στο χειρισμό των ποινικών υποθέσεων. Έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην επιστημονική κοινότητα, αρθρογραφώντας σε σταθερή βάση σε νομικές ιστοσελίδες. Διευθύνει την ιστοσελίδα νομικού περιεχομένου TheGreekLawyer και είναι νομικός σύμβουλος της ιστοσελίδας Dikastiko.gr Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και αποτέλεσε μέλος της επιτροπής επεξεργασίας Κωδίκων της Ένωσης. Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική Γλώσσα. Διευθύνει το ομώνυμο Δικηγορικό Γραφείο.














