Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βαγγέλης Τσαμήτας: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» – Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Βαγγέλης Τσαμήτας, Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου, μιλάει αποκλειστικά στον «ΠΑΛΜΟ»

° Συνέντευξη στην Έφη Φιλιπποπούλου

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αλίμου επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΙΜΟΣ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», καταθέτει σήμερα με συνέντευξή του στον Παλμό ο κ. Βαγγέλης Τσαμήτας. Παλιός Αλιμιώτης, γνώστης των θεμάτων, επιτυχημένος Μηχανικός, στέλεχος μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη συμβολή στην δημιουργία των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στην χώρα μας, με διακριτική παρουσία στα κοινά, μιλά για το σήμερα στον Άλιμο.
Για τα προβλήματα της περιοχής, για τα μεγάλα στοιχήματα που ο Άλιμος έχει χάσει, με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, αλλά και για το νέο μοντέλο Διοίκησης που αυτός πρεσβεύει. Δηλώνει ότι κανείς δεν έχει το μονοπώλιο αγάπης για τον Άλιμο, ζητά από τους πολίτες να βάλουν ψηλά τον πήχη και να τον κρίνουν με βάση τις προγραμματικές του προτάσεις.

“ Έχουμε έργα που εγκαινιάζονται παρουσία τηλεοπτικών σταθμών και για τα social media, που ποτέ δεν λειτούργησαν ουσιαστικά. Ο Δήμος έχει μετατραπεί σε βιομηχανία απευθείας αναθέσεων. Μιλάμε για ποσά πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εν μέσω κρίσης”.

[Π]: Είστε Αλιμιώτης, όμως δεν είχατε μέχρι σήμερα ενεργό παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις προ ετών. Τι σας ώθησε να πάρετε την απόφαση και να ασχοληθείτε πιο ενεργά με τον Άλιμο;
Βαγγέλης Τσαμήτας: Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, είναι γνωστό σε όλους όσοι με γνωρίζουν προσωπικά. Απλά δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες για μια πιο στενή ενασχόληση. Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής πορείας, οι προϋποθέσεις αυτές, ο ελεύθερος χρόνος, η εμπειρία, οι γνώσεις για τα θέματα κλπ υπάρχουν. Είναι όμως και κάτι άλλο. Η κρίση άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Συνειδητοποιούμε πλέον όλοι ότι πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα δεν είναι. Απαιτείται προσπάθεια, και μία αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο. Θα πρέπει όλοι όσοι νιώθουμε ότι έχουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω, να το κάνουμε χωρίς δισταγμό. Επίσης στον Άλιμο υπάρχουν και οι συνθήκες εκείνες που απαιτούν μία νέα προσέγγιση στα κοινά.

[Π]: Για κάποιον που δε σας ξέρει, πως θα συστήνατε τον εαυτό σας. Ποιος είναι ο Ευάγγελος Τσαμήτας;
Β.Τ.: Στο βαθμό που μπορεί κάποιος να περιγράψει τον εαυτό του θα έλεγα ότι είμαι ένας άνθρωπος της δουλειάς και του μετρήσιμου αποτελέσματος. Δεν μπορώ τις γενικότητες, τα μεγάλα λόγια και τις ασάφειες. Συνήθως αυτοί που μιλούν πολύ, πράττουν και λίγο. Έχω μάθει από την δουλειά μου ότι όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις καλές μας προθέσεις. Καλή καρδιά έχουμε οι περισσότεροι, πραγματικά χρήσιμοι είμαστε οι λιγότεροι.

“Ο Άλιμος σήμερα έχει χάσει όλα τα μεγάλα στοιχήματα (Μαρίνα- Ελληνικό), με ευθύνη του σημερινού Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη. Ένας άνθρωπος που στο όνομα του «νέου» πολιτεύεται με πρακτικές του παρελθόντος”.

[Π]: Βγαίνετε στην πρώτη γραμμή σε μια εποχή που η πολιτική και η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουν κρίση και δυσπιστία από τους πολίτες. Ποια είναι τα εφόδια σας, τι πρεσβεύετε;
Β.Τ.: Από τα νεανικά μου χρόνια ακούω για κρίση και δυσπιστία στην πολιτική, δεν είναι καινούργιο αυτό που περιγράφετε. Προφανώς η κρίση μεγιστοποίησε όλες τις παθογένειες και έφερε στον αφρό όλα τα αρνητικά που η επίπλαστη οικονομική ευμάρεια έκρυβε. Η αλήθεια είναι όμως ότι παρά τα προβλήματα, η πολιτική ως διαδικασία είναι ο μοναδικός τρόπος για να οργανώσουμε καλύτερα τη ζωή μας. Και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα προς την κατεύθυνση αυτή. Εφόδιά μου, η επαγγελματική μου πορεία, η γνώση των προβλημάτων του τόπου μας, οι λύσεις που μπορώ να προτείνω, αλλά και η τεχνογνωσία για το πως μπορούν να εφαρμοσθούν οι βέλτιστες πρακτικές. Όλα αυτά σε ένα νέο μοντέλο Διοίκησης του Δήμου που δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό μοντέλο της δημοτικής αρχής. Μιας κλειστής παρέας, που αποφασίζει ερήμην των πολιτών, με ευθύνη του Δημάρχου. Οι Δήμοι έχουν προϋπολογισμό και δυνατότητες να ασκήσουν πολιτική σε βασικούς τομείς. Δεν είναι μόνο για πάρτυ, καρναβάλια και έργα βιτρίνας.

[Π]: Στην αρχή της συνέντευξης κάνατε λόγο ότι τώρα οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να διεκδικήσετε το Δήμο. Τι εννοείτε;
Β.Τ.: Μία υποψηφιότητα που υπηρετεί την προσωπική ματαιοδοξία του κάθε υποψηφίου δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Οι υποψήφιοι και οι δημοτικοί συνδυασμοί πρέπει να υπηρετούν κοινωνικές ανάγκες, έρχονται να απαντήσουν σε προβλήματα υπαρκτά. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, αν εγώ αποφάσισα να διεκδικήσω το Δήμο, αλλά αν μπορώ να δώσω λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα. Ο Άλιμος σήμερα, σε μία κομβική καμπή για την περιοχή, με μεγάλα θέματα να τρέχουν, έχει χάσει όλα τα μεγάλα στοιχήματα, με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Και για να μιλάμε καθαρά με όνομα και επώνυμο με ευθύνη του σημερινού Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη. Ένας άνθρωπος που στο όνομα του «νέου» πολιτεύεται με πρακτικές του παρελθόντος. Είναι το πιο παλιό από το παλιό.

“Οι πολιτικές πρακτικές του Δημάρχου Αλίμου παραπέμπουν στο παρελθόν. Μεγάλα λόγια, έργα για το θεαθήναι, συγκεντρωτική διοίκηση, αυταρχικός τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, έλλειψη σεβασμού στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αλαζονεία, αμετροέπεια”.

[Π]: Γιατί το λέτε αυτό; Έχει χτίσει την εικόνα ενός νέου Αυτοδιοικητικού με νεωτερικές ιδέες.
Β.Τ.: Ο Δήμαρχος Αλίμου δεν είναι χθεσινός. Έχει πάνω από 15 χρόνια παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ο τελευταίος της «παλαιάς φουρνιάς» των δημοτικών συμβούλων. Ακόμα και οι πολιτικές του πρακτικές παραπέμπουν στο παρελθόν. Μεγάλα λόγια, πομπώδεις εκφράσεις αγάπης, έργα για το θεαθήναι, συγκεντρωτική διοίκηση, αυταρχικός τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, έλλειψη σεβασμού στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, αλαζονεία, αμετροέπεια. Το γεγονός ότι αυτή η εικόνα δεν φτάνει στους πολίτες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορείτε να ερωτήσετε παλιούς συνεργάτες του Δημάρχου που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα πεπραγμένα του, τους εκπροσώπους των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.

[Π]: Μιλάτε για τον σημερινό Δήμαρχο. Θα σας απαντούσε κάποιος ότι είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει κάνει έργο και αυτό φαίνεται όπως στον τομέα της καθαριότητας, στους παιδότοπους κλπ.
Β.Τ.: Μία πιο προσεκτική ματιά στην ωραιοποιημένη εικόνα που περιγράφετε θα αναδείξει την πραγματικότητα. Ο σημερινός Δήμαρχος παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή έργο ανύπαρκτο στους τομείς που αναφέρεστε και θεωρεί επίτευγμα το γεγονός ότι από το μηδέν έχει πάει στο μισό. Από την άλλη πλευρά στα μεγάλα ζητήματα τρέχει πίσω από τα γεγονότα, καταγγέλλοντας τις εξελίξεις. Στην επένδυση στο Ελληνικό καμία από τις διεκδικήσεις του Δήμου δεν έχει καρποφορήσει. Η θέση του Δημάρχου ποικίλει ανάλογα με το ακροατήριο και τις περιστάσεις. Στην αρχή ξεκίνησε ένθερμος υποστηρικτής της επένδυσης, μετά κράτησε αποστάσεις. Αποτέλεσμα καμία από τις πάγιες διεκδικήσεις του Δήμου δεν είχε αίσιο αποτέλεσμα. Ούτε η δημιουργία νεκροταφείου, ούτε ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Στην Μαρίνα Αλίμου ο Δήμαρχος πανηγυρίζει που γλύτωσε το Κολυμβητήριο το οποίο ποτέ δεν κινδύνεψε να φύγει. Δύο τεράστια έργα στο Δήμο μας, δύο από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά επενδύσεις, προχωρούν χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τον Δήμο, τις υποδομές του και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Θα μπορούσε ο Δήμος να βγει πολλαπλά ωφελημένος και αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Σε αυτά τα δύο μεγάλα project ο Δήμος Αλίμου με ευθύνη του Δημάρχου βλέπει τα «τραίνα να περνούν». Και ο Δήμαρχος πανηγυρίζει γιατί διοργανώνει καρναβάλια και χριστουγεννιάτικες γιορτές. Έχουμε χάσει δυστυχώς όλα τα μεγάλα στοιχήματα για την πόλη μας.

“Όραμά μας ένας Άλιμος με υποδομές και χρήσεις για νέους επιχειρηματίες, μία θερμοκοιτίδα start up εταιρειών και ένας Δήμος που θα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας κίνητρα χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία: ευρωπαϊκούς πόρους, εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, συμπράξεις ΣΔΙΤ. Και όλα αυτά ενταγμένα σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Με δημοτικούς συμβούλους όχι διακοσμητικούς, που θα εισηγούνται θέματα, με αντιδημάρχους ενεργούς με ευθύνες και ουσιαστικές αρμοδιότητες, υπόλογους στους πολίτες”.

[Π]: Κάνετε λόγο για συγκεντρωτισμό και έργα για το θεαθήναι. Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;
Β.Τ.: Δεν υπάρχει δημοτική αρχή. Υπάρχει μόνο ο Δήμαρχος και από εκεί το χάος. Η πλειοψηφία των συμβούλων της πλειοψηφίας, απλώς υπάρχουν για να ψηφίζουν ό, τι η στενή του ομάδα εισηγείται. Αντιδήμαρχοι με ουσιαστικές αρμοδιότητες δεν τους έχουμε ακούσει να μιλάνε ποτέ. Όλο αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα εξουσίας έχει τις παρενέργειές του. Ο Δήμος δυσλειτουργεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες. Προβλήματα στους χώρους στάθμευσης, ανύπαρκτη αγορά, περιοχή χωρίς ταυτότητα. Θυμηθείτε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου για ανοικτά πανεπιστήμια, τρενάκια που θα συνδέουν τους τουρίστες από την Μαρίνα με την αγορά, τις παρεμβάσεις που είχε υποσχεθεί στους κεντρικούς δρόμους που δεν έγιναν. Αντ΄αυτού έχουμε έργα που εγκαινιάζονται παρουσία τηλεοπτικών σταθμών και για τα social media, που ποτέ δεν λειτούργησαν ουσιαστικά. Σε όλα αυτά προσθέστε και το πάρτυ απευθείας αναθέσεων σε τεχνικά έργα, εξωτερικούς συνεργάτες και σε διοργανώσεις εκδηλώσεων. Μιλάμε για ποσά πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εν μέσω κρίσης. Παρουσιάσθηκε το φαινόμενο, ανάδοχοι συγκεκριμένων εκδηλώσεων, να προμοτάρουν στα έντυπα μέσα που έχουν τον Δήμαρχο με πρωτοσέλιδες συνεντεύξεις! Στην ουσία ο Δήμαρχος αγοράζει διαφημιστικό χώρο με λεφτά των δημοτών. Και ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η υπόθεση με την αγορά πινάκων για την δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης. Ο Δήμος ξόδεψε πάνω από 300.000 ευρώ για την αγορά πινάκων σε μία δημοτική πινακοθήκη που δεν υπάρχει, για ένα έργο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρώτης προτεραιότητας, για πίνακες που κανείς ειδικός δεν έχει εκτιμήσει την αξία τους.

Με τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλίμου κ. Αναστάσιο Τσάγκαρη και τον Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Τάσο Γαϊτάνη.

[Π]: Ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα του Αλίμου και ποιο το δικό σας όραμα;
Β.Τ.: Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος για να σχεδιάσει την πόλη με σύγχρονα δεδομένα. Ο Άλιμος είναι μία περιοχή χωρίς ουσιαστική ταυτότητα, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, με ανερμάτιστες χρήσεις γης, χωρίς ελεύθερους χώρους, χωρίς αγορά. Λείπει ένα εμπορικό κέντρο, μία αγορά με συγκεκριμένους χώρους και όρους χρήσεις, ένα τόπος που θα δίνει κίνητρα για νέα και έξυπνη επιχειρηματικότητα. Φανταστείτε έναν Δήμο στο παραλιακό μέτωπο με υποδομές για νέους επιχειρηματίες, μία θερμοκοιτίδα start up εταιρειών και ένα Δήμο που θα βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχοντας κίνητρα χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που ένας σύγχρονος Δήμος μπορεί να έχει: ευρωπαϊκούς πόρους, εκμετάλλευση των περιουσιακών του στοιχείων, έργα υποδομής με συμπράξεις ΣΔΙΤ. Και όλα αυτά ενταγμένα σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Με δημοτικούς συμβούλους όχι διακοσμητικούς, που θα εισηγούνται θέματα, με αντιδημάρχους ενεργούς με ευθύνες και ουσιαστικές αρμοδιότητες, υπόλογους στους πολίτες.

“Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Δήμος για να σχεδιάσει την πόλη με σύγχρονα δεδομένα. Ο Άλιμος είναι μία περιοχή χωρίς ουσιαστική ταυτότητα, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, με ανερμάτιστες χρήσεις γης, χωρίς ελεύθερους χώρους, χωρίς αγορά”.

[Π]: Θα δημιουργήσετε μια παράταξη με κομματική ταμπέλα;
Β.Τ.: Είναι ξεπερασμένες πρακτικές αυτές, δεν έχει κανένα νόημα να δημιουργήσει κάποιος μια δημοτική παράταξη με κομματικό πρόσημο. Όλοι μας έχουμε μία πολιτική διαδρομή διακριτή και γνωστή στους πολίτες. Εδώ όμως ερχόμαστε να εκφράσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν τον Δήμο να ξεφύγει από τη σημερινή μετριότητα. Που αναζητούν έργο ουσίας. Ο Δήμος δεν είναι για εμάς το σκαλοπάτι για το επόμενό μας βήμα. Δεν είναι μία ευκαιρία για κάτι άλλο. Θέλουμε ένα Δήμο δίπλα στον πολίτη. Δίπλα στα πιο ευάλωτα στρώματα, στους ηλικιωμένους, με κοινωνικό έργο και δομές, δίπλα στη νέα γενιά ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή πλούτου, δίνοντας ταυτότητα στην πόλη μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να έχει μετατραπεί σε μία βιομηχανία απευθείας ανάθεσης έργων σε φίλους και γνωστούς και να είμαστε ευχαριστημένοι από τις εκδηλώσεις και τα καρναβάλια.

Με τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ στη Β’ Αθηνών κ, Νίκο Δένδια και τον Αντιπρόεδρο της Β2 Νομαρχιακής της ΝΔ κ. Παναγιώτη Πιερράκο.

[Π]: Θα είστε ανοιχτός σε πρόσωπα και συνεργασίες;
Β.Τ.: Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε τις θέσεις του συνδυασμού μας «ΑΛΙΜΟΣ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ». Εκεί θα δείτε συγκεκριμένες προτάσεις για κάθε μεγάλο και μικρό θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, Από το ζήτημα της Μαρίνας και του Ελληνικού, την διαχείριση των απορριμμάτων, την καθαριότητα που σήμερα κοστίζει πανάκριβα, την αγορά και την τοπική οικονομία, μέχρι και τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας τους υποψηφίους μας, εκπροσώπους όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, από όλους τους πολιτικούς χώρους, με διακριτή πορεία και θέση για τα κοινά. Στοχεύουμε σε συνεργασίες και στην κοινή προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Πρέπει να σπάσουμε το σημερινό κλειστό και συγκεντρωτικό σύστημα εξουσίας του Δημάρχου.

“Παρουσιάσθηκε το φαινόμενο, ανάδοχοι συγκεκριμένων εκδηλώσεων, να προμοτάρουν στα έντυπα μέσα που έχουν τον Δήμαρχο με πρωτοσέλιδες συνεντεύξεις! Στην ουσία ο Δήμαρχος αγοράζει διαφημιστικό χώρο με λεφτά των δημοτών”.

[Π]: Ο Κλεισθένης φέρνει την αυτοδιοίκηση σε μια νέα εποχή. Αυτή των συνεργασιών και της ενότητας και με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς. Εσείς έχετε σκεφτεί την προηγούμενη ημέρα των εκλογών αλλά και την επόμενη;
Β.Τ.: Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο κατεξοχήν θεσμός της συναίνεσης και των συνεργασιών. Αυτό το έχει ξεχάσει ο σημερινός Δήμαρχος Αλίμου ο κ. Κονδύλης που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του να απαξιώσει την αντιπολίτευση ακόμα και σε ζητήματα που δεν προσφέρονται για συγκρούσεις. Αν θέλετε τη γνώμη μου για τον Κλεισθένη, εκφράζω ορισμένες επιφυλάξεις. Η απλή αναλογική ίσως οδηγήσει, στην καλύτερη περίπτωση, σε μία διαρκή μάχη ισορροπιών εις βάρος της πραγματικής δουλειάς και του αποτελέσματος.

Στο βήμα εκδήλωσης της Τοπικής Αλίμου της ΝΔ με τον Πρόεδρο της Τοπικής κ. Μανώλη Μιχαλέτο.

[Π]: Ποια είναι η προστιθέμενη αξία της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Τσαμήτα για τον Δήμο Αλίμου; Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες;
Β.Τ.: Αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι γιατί ο Δήμαρχος απλά μαζεύει τα σκουπίδια και μοιράζει χαμόγελα και αγάπη, δεν έχουν κανέναν λόγο να με ψηφίσουν. Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο αγάπης για τον Άλιμο. Αν πιστεύουν ότι η μία δημοτική αρχή της «χαριτωμενιάς» ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, κανένα πρόβλημα. Όσοι όμως πιστεύουν ότι η σημερινή μετριότητα δεν μας αξίζει, όσοι επιθυμούν να βάλουν ψηλά τον πήχη ας τολμήσουν. Ο Δήμος είναι ένα εργαλείο στα χέρια των πολιτών για να βελτιώσουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους, να δημιουργήσουν τοπικές οικονομίες, να δώσουν ανάπτυξη και ώθηση στην δημιουργικότητα και στην αύξηση του τοπικού πλούτου. Πρέπει να επιδιώξουμε να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για να δώσουμε ταυτότητα στον τόπο μας.

“Όσοι δεν αντέχουν την σημερινή μετριότητα ας τολμήσουν. Μπορούμε καλύτερα”.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Νοεμβρίου 2018]

Scroll to Top