12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας. Erasmus+: «Learning to play and playing to learn»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη φορά σε διετές πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “learning to play and playing to learn”. Οι χώρες που συμμετέχουμε είμαστε έξι με συντονίστρια χώρα την Ιταλία και οι υπόλοιπες χώρες είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία. Ήδη έγινε η πρώτη μετακίνησή μας, επισκεφθήκαμε την Ισπανία όπου και επιλέγει με συντριπτική πλειοψηφία το logo του προγράμματος μας, που δεν ήταν άλλο από την δική μας πρόταση. Την χώρα μας θα επισκεφθούν οι εταίροι μας την άνοιξη του 2019.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οργανώσαμε στο σχολείο μας το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου έκθεση παιχνιδιών τα οποία είχαν κατασκευάσει τα παιδιά χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά (κουτιά από παπούτσια, ρολά από χαρτί κουζίνας, χαρτόκουτα, παλιά CD, καπάκια από μπουκάλια κα) και πολλή φαντασία!!!
Τρίλιζες από χαρτόκουτα και καπάκια μπουκαλιών, κουκλοθέατρα από κουτιά παπουτσιών, memory cards, ποδοσφαιράκια, παιχνίδια ευστοχίας από κυπελάκια, σπασμένο τηλέφωνο από φελιζολένια ποτήρια, αυτοκινητάκια από ρολό, παιχνίδια ταύτισης, λαβύρινθοι σε καπάκια κουτιών κα
Είχε προηγηθεί και εργαστήρι κατασκευής παιχνιδιών με τη συμμετοχή γονιών όπου μαζί με τα παιδιά ζωγράφισαν, έκοψαν, κόλλησαν και δημιούργησαν παιχνίδια.
Την έκθεση επισκέφθηκαν οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους, τα αδέλφια τους, φίλους και συγγενείς τους, καθώς και πολλοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί από την περιοχή μας.
Με μεγάλο ενθουσιασμό τα παιδιά εξηγούσαν τους κανόνες των παιχνιδιών στους καλεσμένους μας και βέβαια έπαιξαν μαζί τους μέχρι το τέλος της έκθεσης
Μετά το τέλος της έκθεσης τα παιδιά θα πάρουν τα παιχνίδια που έχουν δημιουργήσει στο σπίτι τους.
Με εκτίμηση Η Προϊσταμένη
Ευαγγελίνα Μπακάγια
Και οι Νηπιαγωγοί
Βάνα Μπουλτή, Μαρίνα Σταθοπούλου

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Ιανουαρίου 2018]

Scroll to Top