Νέα δωρεάν διανομή οικιακών καφέ κάδων για την κουζίνα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η θεαματική ανταπόκριση των Αλιμιωτών στην προηγούμενη διανομή μικρών καφέ κάδων, έφερε και δεύτερο “γύρο” διανομής, και μάλιστα αυτή τη φορά με “διευρυμένο” ωράριο, από δύο σημεία του Δήμου Αλίμου!

Στόχος είναι όλα τα νοικοκυριά να μαζεύουν εύκολα και πρακτικά τα βιοαπόβλητα από το σπίτι τους και να τα μεταφέρουν στον καφέ κάδο στον δρόμο, γι’ αυτό και ο Δήμος ξεκινά νέα ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ μικρών καφέ κάδων για την κουζίνα σας.

Ο μικρός καφέ κάδος μοιάζει πολύ με ‘κουβαδάκι’, έχει καπάκι και τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας (ή το μπαλκόνι ή όποιο άλλο σημείο του σπιτιού προτιμάτε). Είναι ειδικά σχεδιασμένος για να ρίχνετε μέσα τα οργανικά απόβλητα που παράγει το νοικοκυριό σας και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε-αδειάζετε μέσα στον μεγάλο καφέ κάδο βιοαποβλήτων της γειτονιάς σας.

Δίνεται, έτσι, μία πρακτική λύση σε όλους όσοι συγκεντρώνουν τα οργανικά τους απόβλητα, ώστε να μην χρησιμοποιούν σακούλες (και ιδίως πλαστικές σακούλες, που είναι ακατάλληλες για τα οργανικά απόβλητα!).

Για να παραλάβετε δωρεάν τον καφέ κάδο για την κουζίνα σας, παρακαλείσθε να επισκέπτεστε:

• τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου (οδός Κεφαληνίας & Γερουλάνου), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 07:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. (τηλ.: 210 9810778 & 210 9810445).

• το Δημαρχείο Αλίμου (Αριστοτέλους 53), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 07:30 π.μ. – 20:30 μ.μ.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να μεγιστοποιήσουμε την χρήση των καφέ κάδων, ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Οκτωβρίου 2022]

Scroll to Top