Έγκριση αναθεώρησης του ισχύοντος Γενικού ολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναθεώρηση του ισχύοντος Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αλίμου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 5 Φεβρουαρίου.
Πάνω στο 10ο θέμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ έθεσε υπόψη των μελών την υπ’ αριθμ. 2/2020 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με την οποία τα μέλη της ομόφωνα εισηγήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αλίμου που αποτυπώνεται στην από Ιανουαρίου 2020 μελέτη συνταχθείσα από την ανάδοχο εταιρεία «Ι. ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ – Γ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ – Α. ΑΡΩΝΙΔΗΣ Ο.Ε. (ΠΟΛΙΣ Ο.Ε.) και πλέον «ΠΟΛΙΣ Ε.Ε.» με εκπρόσωπο και διαχειριστή τον Σπανούδη Ιωακείμ, αρχιτέκτονα μηχανικό και θεωρηθείσα από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών μετά της Β2 υποσταδίου επεξηγηματικής έκθεσης.

Το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος δήλωσε ότι από το 2008 και ιδίως τα τελευταία πέντε (5) έτη, έχουν προηγηθεί πολλές διαβουλεύσεις, διαδικασίες, συνεδριάσεις και του Δημοτικού Συμβουλίου και συλλογικών οργάνων και από την Τεχνική υπηρεσία και ειδικά από τη Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών. Το κατατεθέν Σχέδιο προς ψήφιση έχει ενσωματώσει το σύνολο σχεδόν των προτάσεων που υπέβαλαν οι συλλογικοί φορείς του Αλίμου. Δηλαδή από τις προτάσεις που έκαναν οι σύλλογοι και οι φορείς, το 80% τις εκατό και πλέον έχει υιοθετηθεί και ενσωματωθεί.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Αυτό που θα αποφασίσουμε σήμερα θα διαμορφώσει την πόλη μας για την επόμενη ή για τις επόμενες γενιές. Παίρνουμε μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα διαμορφώνει μια πραγματικότητα για δεκαετίες και θα επηρεάζει την ζωή των πολιτών. Ο στόχος είναι να επηρεάζει την ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Να κάνει την πόλη μας πιο λειτουργική, πιο ποιοτική, πιο τακτοποιημένη πολεοδομικά, λειτουργικά, άρα να κάνει την καθημερινή ζωή καλύτερη και πιο ποιοτική».
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τις τοποθετήσεις, παρατηρήσεις και θέσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλές εκ των ανωτέρω έγιναν αποδεκτές.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση, με τους κ.κ. Χαρίτο Κώστα, Καμαρινού Κυριακή, Μιχαλέτο Εμμανουήλ και Τσαμπαρλή Νικόλαο να δίδουν λευκή ψήφο, με την εξής αιτιολόγηση για τον τελευταίο εκ των ανωτέρω: «διότι δεν υιοθετήθηκε η επιθυμία μου να ψηφίσω επί του τελικού κειμένου και όχι σχεδίου».
Έτσι με 26 ψήφους ΥΠΕΡ και 1 ψήφο ΚΑΤΑ (του Δημήτρη Γιαννακόπουλου) το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αλίμου, που αποτυπώνεται στην από Ιανουαρίου 2020 Μελέτη, όπως αυτή συμπληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 7 Μαρτίου 2020]

Scroll to Top