Τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους υπέρ της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας απέδωσαν ο Δήμος Γλυφάδας μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τη στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολεμικής Αεροπορίας και την Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου υποδέχθηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, τον Δήμαρχο Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τον Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Μπρούμα, τον Διοικητή του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) Κ. Δημήτριο Μελέα, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κωνσταντίνο Μίχο, την Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος Σαρωνικού Άννα Σαρλή, τον Υποδιοικητή του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπύραρχο Σπυρίδωνα Κένταρχο, την Πρόεδρο του Συλλόγου Πεσόντων Αεροπορίας Ποθητή Σκαμαμπούλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Στρατηγό Δημήτριο Μπουλούκο, στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο βρίσκεται εντός του χώρου του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.
Τελέστηκε τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιο. Τόσο ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου όσο και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ευχήθηκαν να μην υπάρξει άλλη εγγραφή στον κατάλογο των πεσόντων Αεροπόρων.
«Η ευχή μας είναι να μη γραφτούν άλλα ονόματα, να μην προστεθεί ούτε μία γραμμή σε αυτό το μνημείο. Και από τώρα και για πάντα, κανένας αεροπόρος μας να μην πέσει στο καθήκον. Μας λυπεί, μας πικραίνει, μας στενοχωρεί, ότι από το 2018 που ξεκίνησε να λειτουργεί εδώ το Νέο Κοιμητήριο της πόλης μας, έχουν προστεθεί οκτώ ονόματα. Αιωνία τους η μνήμη. Αθάνατοι», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Είμαστε όλοι μαζί. Αυτοί που έφυγαν, αυτοί που μένουν, αυτοί που θα έρθουν, να μπορέσουν να διασφαλίσουν το μέλλον της Πατρίδας, του Ελληνισμού, της κοινωνίας, των συμπολιτών μας. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή στην Πολεμική μας Αεροπορία, να σας διαβεβαιώσω για τη συνέχιση και την πάντοτε σε ανώτατο επίπεδο παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Υπουργείου στην τελετή μνήμης για τους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας. Και να ευχηθώ, όπως και εσείς, ο κατάλογος τον οποίο τιμούμε σήμερα να παραμείνει ως έχει», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στον παρακείμενο χώρο του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), όπου.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Άνω Γλυφάδα Αττικής, όπου έγινε σύντομη παρουσίαση των δυνατοτήτων της Μονάδας από τον Διοικητή, Σμήναρχο (ΜΗ) Δημήτρη Μελέα.
Το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) έχει ως αποστολή την εκτέλεση επιθεωρήσεων, επισκευών και τροποποιήσεων επιπέδου Εργοστασίου στα Τηλεπικοινωνιακά και Ηλεκτρονικά Συστήματα Αέρος και Εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), καθώς και στο λογισμικό των επιχειρησιακών συστημάτων και δικτύων της ΠΑ.
Δημιουργία του ΕΤΗΜ, μεταξύ άλλων, είναι ο Μεταφερόμενος Σταθμός Επικοινωνιών «ΜΕΤΟΙΚΟΣ», ένα αυτόνομο και ευέλικτο κόμβο επικοινωνιών, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής επιχειρησιακής αξίας τηλεπικοινωνιακό σύστημα, ικανό να αποκαθιστά ή να επαυξάνει τις επικοινωνίες σε οποιοδήποτε περιβάλλον και υπό οποιοσδήποτε συνθήκες.
Από πλευράς του Δήμου Γλυφάδας παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Γιάννης Τζούβελης, Νίκος Τσαμπίρας και Γιάννης Σκαλτσάς, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Νικάκης, Γιώργος Ταβερναράκης, Σταύρος Γιακουμάκης, Μανώλης Χάντζος, Χρήστος Μιχαλακάκος και η Λένα Δεναξά, η οποία και παρουσίασε την εκδήλωση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Βρυζίδης, Σπύρος Δήμου και Πέτρος Καραμηνάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας Γιώργος Γκρίλλας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Μ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας Παναγιώτης Σκαλτσάς.























