«Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου Α’»: Ο δρόμος που οδηγεί στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας που ελήφθη την Πέμπτη 25 Ιουνίου αποφασίστηκε να ονομαστεί ο δρόμος που οδηγεί στο νέο δημοτικό κοιμητήριο Γλυφάδας σε «Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου Α’». Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα και αποτίει έναν φόρο τιμής στον Μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο Α’ που υπήρξε για την τοπική μας κοινωνία ο πρώτος Μητροπολίτης Γλυφάδας.

Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες θα προχωρήσει και στην τελετή ονοματοδοσίας του δρόμου καθώς και στην τοποθέτηση της επιγραφής. Θυμίζει επίσης ότι για το νέο κοιμητήριο Γλυφάδας ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε αγωνιστεί πολύ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα με τηλεδιάσκεψη η Δημοτική Παράταξη «Η Γλυφάδα γυρίζει Σελίδα» και ο επικεφαλής της Στέλιος Θεοδοσόπουλος πρότειναν εκτός από την ονοματοδοσία του δρόμου να δημιουργηθεί κι ένα Δημοτικό Κτηνοτροφείο που να πάρει επίσης το όνομα του Μακαριστού Μητροπολίτου. Ο κ. Θεοδοσόπουλος υποστήριξε ότι θα πρόκειται για έναν ζωντανό δημοτικό οργανισμό που καθημερινά θα θυμίζει τον Μακαριστό Μητροπολίτη και συνάμα θα προσφέρει έργο για τα αδέσποτα της πόλης. Μάλιστα τόνισε πως ο Μακαριστός Μητροπολίτης ήταν ιδιαίτερα φιλόζωος και φρόντιζε για κάθε ζωντανό. Αν και αυτή η πρόταση έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ανακοινώθηκε επίσημα από τον Δήμο Γλυφάδας.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Ιουλίου 2020]

Scroll to Top