Με ράμπες διαμορφώθηκε το 8ο Δημοτικό Γλυφάδας χάρη στη Φαίδρα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Μια μαθήτρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας, η Φαίδρα, με εκ γενετής κινητική αδυναμία, ήταν η αφορμή για να εκσυγχρονιστεί το σχολικό συγκρότημα και να αποκτήσει ράμπες για μαθητές και κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς η μικρή Φαίδρα που ήρθε στο 8ο Δημοτικό ύστερα από μεταγραφή της από σχολείο άλλης περιοχής, δυσκολευόταν να μετακινηθεί εντός του Σχολείου μιας και η κατασκευή είναι παλιά και δεν υποστήριζε προδιαγραφές για μαθητές με κινητικές δυσκολίες. Δυστυχώς το 8ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας είναι χτισμένο σε 3 επίπεδα που ενώνονται μόνο με σκάλες – χωρίς να έχουν προβλεφθεί οι κατάλληλες ράμπες – καθιστώντας το ακατάλληλο για οποιονδήποτε άνθρωπο με κινητικό πρόβλημα. Ακόμη και οι αίθουσες του ισογείου, δεν έχουν πρόσβαση χωρίς σκαλιά.

Η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα σε όσους ανέδειξαν το θέμα και μερίμνησε ώστε να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό ράμπες που να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη μετακίνηση κάθε ανθρώπου που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Στους αρχικούς σχεδιασμούς ήταν η παρέμβαση να λάβει χώρα κατά την περίοδο των εορτών οπότε και το σχολείο θα ήταν κλειστό. Όμως οι ανάγκες οδήγησαν στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Ο Δήμαρχος έκανε αυτοψία στο χώρο και συνομίλησε με τη μικρή μαθήτρια και τους γονείς της. Στο πλευρό της στάθηκε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Νίκος Τσακυράκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Νίκος Παπακώστας.

Το επόμενο διάστημα ακολουθούν μαζί και με άλλες παρεμβάσεις, η κατασκευή ανελκυστήρα για να γυρίσει και πάλι το τμήμα στον πρώτο όροφο, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Γλυφάδας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Δεκεμβρίου 2021]

Scroll to Top