«Έφυγε» ο π. Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Δημήτρης Τσαμπίρας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Από το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η Γλυφάδα πενθεί την απώλεια ενός δραστήριου και πολύ αγαπημένου ανθρώπου της, του Δημήτρη Τσαμπίρα. Ενός ανθρώπου με αρχές, αξίες και όραμα για την πόλη, ενός στελέχους με εκτόπισμα και έντονη προσωπικότητα, που λάτρεψε τη Γλυφάδα και την υπηρέτησε πιστά επί σειράν δεκαετιών.

Η σχέση του με τον Δήμο Γλυφάδας ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1973,  όταν προσελήφθη ως εργαζόμενος. Δημοτικός σύμβουλος εξελέγη για πρώτη φορά το 2002 και έκτοτε εκλεγόταν συνεχώς έως τις τελευταίες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, που εξελέγη ο γιος του, Νίκος.

Γεννημένος στη Γλυφάδα, ο Δημήτρης Τσαμπίρας διετέλεσε σε πολλές θέσεις ευθύνης, έγινε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής 3ου Λυκείου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Παντρεμένος με την Μαρία Τσαμπίρα,  απέκτησαν τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια, τα οποία υπεραγαπούσε.

Το τελευταίο αντίο είπαν στον εκλιπόντα οικογένεια, συγγενείς και φίλοι την Τρίτη, 2 Απριλίου στις 15:00 στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Γλυφάδας

Μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Δημήτρη Τσαμπίρα με τον οποίον τον συνέδεαν στενοί δεσμοί φιλίας, αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου έγραψε από καρδιάς τα ακόλουθα λόγια στις προσωπικές του σελίδες στα social media:

«Από την πρώτη στιγμή που συνεργαστήκαμε, πάντα με συμβούλευε αλλά και με προστάτευε. Δεν υπήρξαμε απλώς συνεργάτες, αλλά και φίλοι αγαπημένοι. Και αυτό δεν συνέβη μόνο επειδή με έβλεπε και εμένα σαν παιδί του, όπως συχνά μου έλεγε, επειδή με τον αγαπημένο του υιό, τον Νίκο, ήμασταν συμμαθητές στο σχολείο. Αλλά επειδή αναπτύχθηκε ανάμεσά μας και ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο. Ο Δημήτρης Τσαμπίρας δυστυχώς έφυγε σήμερα από κοντά μας μετά από μία συγκλονιστική μάχη που έδωσε.

Γιατί πάντα ήταν μαχητής.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Θα τον θυμόμαστε για την αγάπη του για την οικογένειά του που μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν όλοι – μικροί και μεγάλοι – δίπλα του. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι μαζί τους. Με την αγαπημένη του σύζυγο, με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Πάντα έτρεχε για όλους και για όλα. Πάνω από όλα όμως ήταν η οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε όμως και για την απίστευτη αγάπη για την πόλη μας, για την Γλυφάδα μας. Διετέλεσε για πολλές θητείες δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, υπηρέτησε την πόλη μας από πολλές και διαφορετικές θέσεις. Η Γλυφάδα ήταν το πάθος του, ήταν το μεράκι του. Για την Γλυφάδα έκανε θυσίες, για την Γλυφάδα πήρε χρόνο από τους δικούς του ανθρώπους για να τον αφιερώσει σε όλους εμάς, στους συμπολίτες του. Μέχρι και στο νοσοκομείο που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό, συνεχώς μιλούσε στο τηλέφωνο για να λύσει κάποιο θέμα, για να βοηθήσει κάπου που υπήρχε ανάγκη.

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές του – όπως μου είπε – ήταν ότι πρόλαβε και μπόρεσε να δει το καμάρι του, τον Νίκο του, να συνεχίζει την πορεία του στο Δήμο, να εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια να γίνεται αντιδήμαρχος.

Δημήτρη μου σε αγαπώ πολύ.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Καλό ταξίδι να έχεις.

Είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά, μαζί με την αγαπημένη σου οικογένεια θα προσέχεις και όλους εμάς, θα προσέχεις την Γλυφάδα μας».

 

Το μήνυμα του γιου του, Νίκου Τσαμπίρα

Βαθιά συντετριμμένος από την απώλεια του πατέρα του, ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Νίκος Τσαμπίρας έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω αυτό που νιώθω. Ένα πράγμα όμως μπορώ να πω με σιγουριά….είμαι πολύ υπερήφανος για εσένα μπαμπάκα μου, για όσα έχεις προσφέρει, για όσα έχεις πετύχει και για όσες μάχες έχεις δώσει σε όλη τη ζωή σου.

Ήσουν ένα θηρίο, ένα κανονικό βουνό, ένας βράχος που μας προστάτευε και μας πρόσεχε ολους. Η αγάπη που έδινες απλόχερα σε όλο τον κόσμο και η δοτικότητα σου, απερίγραπτη. Όλοι στην πόλη μας, την Γλυφάδα,  και όχι μόνο, έχουν να λένε για την ανιδιοτελή προσφορά σου και τους αγώνες σου. Είμαστε, Όλοι στην οικογένεια, πολύ τυχεροί που είχαμε στην ζωή μας, έναν τέτοιο πατέρα και παππού.

Μπαμπάκα μου ,σε αγαπώ πολύ, και ξέρω πολύ καλά, ότι από εκεί ψηλά που θα είσαι,  θα συνεχίσεις να μας προσέχεις και να μας προστατεύεις…και εμείς θα συνεχίσουμε να σε αγαπάμε και να σε σκεφτόμαστε, μέχρι να ξανασυναντηθούμε.

Καλό ταξίδι Μπαμπάκα μου και Καλή αντάμωση!!!».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Απριλίου 2024]

Scroll to Top