4η Συνάντηση CERtuS στον Άλιμο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η τέταρτη συνάντηση του έργου CERtuS πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.
Στο έργο CERtuS συμμετέχουν Δήμοι, εταιρείες παροχής ενεργειακών υπηρεσιών και φορείς χρηματοδότησης από όλες τις οικονομικά πληγείσες χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία). Αποσκοπεί στη διαμόρφωση καινοτομικών μεθόδων χρηματοδότησης, για την ανακαίνιση των δημοσίων κτηρίων, ώστε να γίνουν σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης (ΣΜΚΕ).
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εταίροι οι οποίοι
παρουσίασαν τις 12 ανακαινίσεις των κτηρίων σε Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας καθώς και τα μοντέλα ενεργειακών υπηρεσιών και τα βέλτιστα σχήματα χρηματοδότησης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στο Δήμο Αλίμου και μελετήθηκαν κτήρια του Δήμου μας (Δημαρχείο, Γραφεία Περιβάλλοντος, Δημοτική Βιβλιοθήκη). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε περιήγηση στους χώρους των κτηρίων με ταυτόχρονη παρουσίαση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών αλλά και των ενεργειακών τους αναγκών. Ακολούθησε περιγραφή των προτεινόμενων παρεμβάσεων για την ανακαίνισή τους σε ΣΜΚΕ.

Scroll to Top