Ελληνικό – Αργυρούπολη: Αδελφοποίηση με θερινό αθλητικό καμπ στην Alboraya της Ισπανίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του θερινού αθλητικού καμπ όπου συμμετείχαν πέντε (5) νέοι του Δήμου μας στην Alboraya της Ισπανίας από 20 έως 29 Ιουλίου 2018.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των περσινών δράσεων που είχαν υλοποιηθεί από το Δήμο Castanet-Tolosan της Γαλλίας.  Φέτος, την οργάνωση και την υλοποίηση του ανέλαβε η Ισπανική πόλη Alboraya και είχε σκοπό την ενίσχυση της επικοινωνίας και της ανταλλαγής κουλτούρας μεταξύ νέων, από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Εκτός από την Ισπανία, συμμετείχαν νέοι από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ρουμανία και την Ελλάδα. Όλα τα παιδιά καθώς και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν από τις ισπανικές οικογένειες.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, ζωγραφική, πολιτιστικές δράσεις, γνωριμία τοπικών εθίμων και προϊόντων. Μέσα από την διαπολιτισμικότητα και τη συνεργασία δημιουργήθηκαν ισχυροί δεσμοί φιλίας και ενεργοποιήθηκε το πνεύμα ανταλλαγής ιδεών και αποδοχής της διαφορετικότητας. Τα παιδιά που συμμετείχαν απόλαυσαν ιδιαίτερα το πρόγραμμα και έδωσαν την υπόσχεση να ξαναβρεθούν.

Ο Δήμος μας πιστός στην προαγωγή συνεργασίας και στην επένδυση στην νέα γενιά αποτελεί τον αρωγό σε τέτοιου είδους δράσεις οι οποίες διανθίζονται με την ζωντάνια και το νεανικό πνεύμα τον δημοτών του.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά και τις οικογένειες τους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων

Κωνσταντίνος Μηνόπουλος

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Αυγούστου 2018]

Scroll to Top