Αλλαγή ηγεσίας στο Ροταριανό Όμιλο Γλυφάδας – Νέος ρ. Πρόεδρος τη χρονιά 2016 – 2017 ο Γιώργος Παράβαλος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Το ρ. Πρόεδρο για τη χρονιά 2015-2016 Γιώργο Πολυχρονόπουλο διαδέχτηκε ο Γιώργος Παράβαλος, ο νέος ρ. Πρόεδρος για τη χρονιά 2016-2017. Η αλλαγή της… σκυτάλης έγινε στην πανηγυρική συνεστίαση της Πέμπτης 30 Ιουνίου, στο φιλόξενο θέατρο εντός του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος στον Πειραιά. Η βραδιά διέφερε από τις συνηθισμένες πανηγυρικές συνεστιάσεις αφού δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα η σειρά που προστάζει το πρωτόκολλο του Ομίλου. Έτσι του… φαγητού και της μουσικής προηγήθηκαν οι ομιλίες, η τελετή παράδοσης – παραλαβής, τα αναμνηστικά δώρα, οι έπαινοι, η αναμνηστική φωτογραφία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη ροταριανή χρονιά 2016 – 2017.

IMG_4455_s

Ο νέος ρ. Πρόεδρος Γιώργος Παράβαλος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Για όλουςεσάς που βρίσκεστε εδώ απόψε και δεν γνωρίζετε τις δράσεις και τον τρόπο λειτουργίας του Rotary θα ήθελα να πω δυο λόγια. Το Rotary φέρνει κοντά ένα παγκόσμιο δίκτυο από 1.200.000 περίπου επαγγελματίες που αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση μεγάλων ή μικρότερων προκλήσεων, με στόχο ένα καλύτερο κόσμο. Αξιοποιεί τους πόρους του μέσω συνεργασιών με άλλους ανθρωπιστικούς οργανισμούς ώστε να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την ασθένεια και τον αναλφαβητισμό, να βελτιώσουν την υγεία μητέρας και παιδιού, να βελτιώσουν την πρόσβαση σε καθαρό νερό, να βοηθήσουν την εκπαίδευση μέσω προσφοράς υποτροφιών σε νέους κ.τ.λ.

Ο κορυφαίος στόχος του Rotary είναι η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας παγκοσμίως. Από το 1988 τα μέλη του Rotary έχουν συνεισφέρει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και αμέτρητες ώρες εργασίας από εθελοντές για την προστασία 2,5 εκατομμυρίων παιδιών από την πολιομυελίτιδα σε 122 χώρες. Το Rotary έχει επιτύχει 99% μείωση των κρουσμάτων από το 1988.

Το βασικό κύτταρο του Rotaryείναι ο τοπικός Όμιλος. Υπάρχουν περίπου 34.000 όμιλοι παγκοσμίως. Κάθε Όμιλος είναι εντελώς αυτόνομος, με δικό του καταστατικό εγκεκριμένο από τις αρμόδιες αρχές του κράτους στο οποίο δραστηριοποιείται, καθαρός και σύννομος φορολογικά, με ΔΣ το οποίο εκλέγεται κάθε χρόνο και είναι υπεύθυνο για τις δράσεις του Ομίλου. Δράσεις που έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα συνδράμει στο έργο του ΔΡ. Η παρουσία σας εδώ απόψε εκτός από την χαρά της συντροφιάς σας, βοηθάει τον ‘Όμιλο στο κοινωφελές έργο του και γι’ αυτό πραγματικά σας ευχαριστώ.

Είναι κατανοητό ότι ο τρόπος λειτουργίας του Ομίλου, η καλή συνεργασία καθώς και η αφοσίωση των μελών καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Θα έλεγα ότι η καλή συνεργασία των μελών είναι η βασική παράμετρος της γόνιμης λειτουργίας του Ομίλου. Και βέβαια – όπως καταλαβαίνεται-δε νοείται καλή συνεργασία των μελών χωρίς καλή διάθεση, χωρίς διάθεση για ουσιαστική επικοινωνία, για ανταλλαγή ιδεών και γόνιμη αλληλεπίδραση.

Ο Ρ.Ο.Γ. είναι μια ομάδα ανθρώπων που συνεστιάζει κάθε Πέμπτη μαθαίνοντας ενδιαφέροντα πράγματα από καταξιωμένους ομιλητές, που συσφίγγει τις κοινωνικές σχέσεις και μεταξύ των οικογενειών των μελών με εκδηλώσεις και εκτός της τυπικής συνεστίασης και που συγχρόνως κάνει κοινωφελές έργο με τρόπο επαγγελματικό- τεχνοκρατικό θα έλεγα- και σύμφωνο με το καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό του Ομίλου.

IMG_4526_s

Αυτόν τον Όμιλο καλούμαι να υπηρετήσω φέτος από τη θέση του Προέδρου. Καλούμαι να πραγματοποιήσω το στόχο του Ομίλου ο οποίος είναι: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Στην επίτευξη του στόχου αυτού έχω την τύχη να είναι στο Δ.Σ. παλιά και έμπειρα μέλη που ξέρουν καλά το Rotary, που γνωρίζουν τις αδυναμίες του και πως αυτό μπορεί να βελτιωθεί αλλά και νέα μέλη που μπαίνοντας στο Rotary μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα προτείνοντας νέα πράγματα. Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω τα μέλη του νέου Δ.Σ.

Πρόεδρος: Γιώργος Παράβαλος

Α’ Αντιπρόεδρος του Ομίλου ο Πάνος Μαντζουράνης

Β’ Αντιπρόεδρος του Ομίλου ο Θανάσης Ρήγας

Γραμματέας ο Βασίλης Τριτάκης

Ταμίας ο Κώστας Γιαλής

Κοσμήτορας ο Γρηγόρης Μιχταριάν

Ειδικός Γραμματέας ο ΑναστάσηςΚουκούτσης

Εψηφισμένος πρόεδρος 2017-2018 ο Τάσος Ζαγοριανός

 

Το ΔΣ κλείνει με τη συμμετοχή του προ Προέδρου μας Γιώργου Πολυχρονόπουλου με τον οποίο είχαμε από πέρυσι αποφασίσει να έχουμε μια άτυπη «διπλή προεδρία». Συνεργαστήκαμε άψογα, αναπτύξαμε ισχυρή φιλική σχέση και θα συνεχίσουμε διορθώνοντας τα λάθη μας. Ελπίζω του χρόνου τέτοια μέρα τα πεπραγμένα του Ομίλου να είναι τόσα και τόσο σημαντικά όσο εκείνα του απερχόμενου ΔΣ γιατί όπως λέει ο Πάνος Μαντζουράνης: «Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Απόψε είναι ίσως η μόνη βραδιά που χαίρεται ο Πρόεδρος».

IMG_4479_s

Μόλις ολοκληρώθηκαν τα… τυπικά μέρη της συνεστίασης οι ρυθμοί χαλάρωσαν και η βραδιά κύλισε με μελωδικές νότες και τραγούδια. Τους δύο καλλιτέχνες – τον Αχιλλέα Παναγούλη και την Πέπη Θεοχάρη από το Ακορντεόν στου Ψυρρή- πλαισίωσαν κατά διαστήματα τα μέλη του ροταριανού ομίλου αφού πήραν το μικρόφωνο και ερμήνευσαν μαζί τους γνωστές επιτυχίες. Πρώτος έκανε την αρχή ο προ Πρόεδρος Γιώργος Πολυχρονόπουλος ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε. Ύστερα από παρότρυνση των μελών – μαζί με τους καλλιτέχνες – στο μικρόφωνο ακολούθησαν και τα υπόλοιπα καλλίφωνα μέλη του ομίλου. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι υπό το φως του φεγγαριού. Καλή ροταριανή χρονιά!

IMG_4471_s IMG_4468_s IMG_4518_s IMG_4503_s IMG_4494_sIMG_4522_sIMG_4533_sIMG_4535_s

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Ιουλίου 2016]

Scroll to Top