Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο καιρός της εβδομάδας: Σάββατο 2/12 – Παρασκευή 8/12

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου
Πτυχιούχος Φυσικός-Μετεωρολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης SiMeteo.gr
Συντάκτης – Συνεργάτης της εβδομαδιαίας τοπικής ανεξάρτητης εφημερίδας «Ο Παλμός της Γλυφάδας»

Σήμερα Σάββατο, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένουμε νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εστιάζονται σε τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, της Α. Μακεδονίας και της Θράκης και ενδεχομένως και σε περιοχές της Α. Στερεάς Ελλάδας και του Κ. Αιγαίου, ενώ από το βράδυ είναι πολύ πιθανό να έχουμε νέα έξαρση στη Δ. Ελλάδα. Αντίθετα, στο Ν. Αιγαίο, τα φαινόμενα θα είναι λίγα και θα έχουν παροδικό χαρακτήρα, ενώ θα συνεχιστεί και η μεταφορά σκόνης στην Ανατολική και Ν. Ελλάδα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί, έντασης έως 5 μποφόρ και από το βράδυ στο Β. Ιόνιο θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 6-7 μποφόρ, στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις, πολύ ισχυροί, 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ και
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Δυτική και Β. Ελλάδα, με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται κοντά στους 10°C, ενώ οι μέγιστες θα φτάνουν τους 15-17°C και στην Ανατολική και Ν. Ελλάδα από 12-15°C οι ελάχιστες, έως 18-20°C οι μέγιστες.
Την Κυριακή, σύμφωνα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε νεφώσεις, παροδικές βροχές και καταιγίδες, με τα πιο αξιόλογα φαινόμενα να εστιάζονται στο Αιγαίο και ιδιαίτερα βόρεια και ανατολικά, στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και τη Δ. Ελλάδα. Χιονοπτώσεις φαίνεται ότι θα έχουμε στα ορεινά τμήματα της Βορειοδυτικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νότιες διευθύνσεις, στα 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με τις ελάχιστες τιμές να κυμαίνονται στη Δυτική και Β. Ελλάδα κοντά στους 10°C και οι μέγιστες γύρω στους 16-18°C, ενώ στην Ανατολική και Ν. Ελλάδα κοντά οι ελάχιστες θα είναι γύρω στους 12-14°C και οι μέγιστες κοντά στους 18°C.
Ο βροχερός καιρός προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα πάντα με τα τωρινά προγνωστικά στοιχεία, ενώ οι άνεμοι αναμένεται να στραφούν σταδιακά σε βόρειους, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και είναι πιθανό να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις σε αρκετές ορεινές περιοχές, ενδεχομένως και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα. Στην Αττική, προβλέπεται άστατος και βροχερός καιρός, ενώ σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή της Γλυφάδας:

Σάββατο: Nεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, ισχυροί, έντασης 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 14°C έως 19°C.
Κυριακή: Άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα και πιθανότητα για παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, έντασης έως 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13°C έως 17°C.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

Στην υπόλοιπη Αττική:

Σάββατο: Nεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, έντασης 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12°C έως 20°C.
Κυριακή: Άστατος καιρός, με νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις, έντασης έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί, περίπου, από 10°C έως 18°C.

Για online ενημέρωση πατήστε εδώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Δεκεμβρίου 2017]

Scroll to Top