Πατούλη ή Δούρου για Περιφερειάρχη; Τρίτος ο Γιάννης Σγουρός

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των τριών, Πατούλη, Δούρου και Σγουρό, θα κινείτο η προτίμηση των πολιτών στην πλειοψηφία τους. Στην τελικά κατάταξη οι πολίτες έθεσαν στην 3η θέση το Γιάννη Σγουρό και πέρασαν στον Β’ Γύρο τον Γιώργο Πατούλη και τη Ρένα Δούρου. Κοιτώντας τα γενικότερα ποσοστά, ο Γιώργος Πατούλης συγκέντρωσε 37,63% (δηλαδή 600.041 ψήφους) και καταλαμβάνει 38 έδρες. Η Ρένα Δούρου με ποσοστό 19,71% (δηλαδή 314.320 ψήφους) καταλαμβάνει 20 έδρες και η παράταξη του Γιάννη Σγουρού με ποσοστό 17,40% θα έχει 17 έδρες. Ανά Περιφερειακή Ενότητα στο Νότιο Τομέα διατήρησε το προβάδισμά του ο Γιώργος Πατούλης με ποσοστό 37,23%, ενώ Ρένα Δούρου και Γιάννης Σγουρός πλησίασαν στον πόντο με την πρώτη να λαμβάνει 19,13% και τον δεύτερο 18,90%. Στην Ανατολική Αττική παρέμεινε πρώτος ο Γιώργος Πατούλης με 41,56% και δεύτερος ακολούθησε ο Γιάννης Σγουρός με 18,73%. Η Ρένα Δούρου στην Τρίτη θέση με 17,96%.
Στο δε Κεντρικό Τομέα πάλι πρώτος ο Γιώργος Πατούλης με 35,43% και ακολουθούσε η Ρένα Δούρου με 20,51% και ο Γιάννης Σγουρός με 17,03%. Στις 2 Ιουνίου οι ψηφοφόροι θα κληθούν για μια ακόμη φορά να ψηφίσουν για Περιφερειάρχη, μεταξύ των δύο επικρατέστερων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γιάννη Σγουρού, οι ψηφοφόροι δεν θα δεχτούν υποδείξεις από την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττική».

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που εκλέγονται ανά τομέα δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 99,90% (6.050/6.056 ΕΤ). Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Περιφέρεια Αττικής

Κεντρικός Τομέας

Ανατολικός Τομέας

Νότιος Τομέας

Μετεκλογικές και Προεκλογικές του Β’ Γύρου Ευχαριστίες

Γιώργος Πατούλης
«Σήμερα έγινε το πρώτο, σημαντικό βήμα, για να κάνουμε μια νέα Αρχή στην Αττική. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους πολίτες της Αττικής, για τη μεγάλη στήριξη και εμπιστοσύνη τους. Το καθαρό προβάδισμα που μας έδωσαν, μας γεμίζει αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση, ενόψει της αναμέτρησης της επόμενης Κυριακής. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Την επόμενη Κυριακή θα κάνουμε το καθοριστικό βήμα για να φέρουμε οριστικά την πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια.
Για να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Για να βάλουμε τέλος σε μια περίοδο απραξίας, παρακμής κι αλαζονείας. Για να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά.
Ενωμένοι. Για κάνουμε ξανά υπερήφανους τους πολίτες της Αττικής.
Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψήφιους μου για τον αγώνα τους και να τους διαβεβαιώσω ότι στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα επιδιώξω μια έντιμη συνεργασία με όλους.
Με τους πολίτες στην πρώτη γραμμή. Προχωράμε για μία Νέα Αρχή για την Αττική μας».

Ρένα Δούρου
«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Η αγάπη και η στήριξή σας είναι η καλύτερη απάντηση στις συκοφαντίες και τις χυδαιότητες που οργάνωσαν κάποιοι και ακούγαμε τόσους μήνες σε βάρος μου για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες.
Για να κρύψουν το πραγματικό και μετρήσιμο έργο μας.
Η μεγάλη μάχη είναι πλέον μπροστά μας.
Την επόμενη Κυριακή θα δώσουμε τη μάχη για τις ζωές μας, για την καθημερινότητά μας. Θα δώσουμε τη μάχη για να μην πάρουν τα ηνία των ζωών μας όσοι κατέστρεψαν τις ζωές μας και θέλουν σήμερα να παρουσιάζονται ως σωτήρες.
Γι’ αυτό όλες και όλοι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας τις επόμενες ημέρες.
Γιατί θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Αττικής.
Γι’ αυτό και απευθύνομαι στους προοδευτικούς πολίτες για να στηρίξουμε την κοινή μας προσπάθεια, να υψώσουμε ανάχωμα στη Δεξιά και την ακροδεξιά.
Καλώ τους πολίτες της Αττικής να δώσουμε μαζί τη μάχη για να συνεχίσουμε τη ρότα του έργου που έχει γίνει για την Αττική της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης, της προόδου.
Την άλλη Κυριακή πάμε όλοι μαζί για την ανατροπή!».

Γιάννης Σγουρός
Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του α’ γύρου των περιφερειακών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε η Παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Σγουρού, παραβρέθηκαν το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων σε όλους τους τομείς.
Κοινή εκτίμηση ήταν ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε η Παράταξη, είναι ένα ποσοστό ελπίδας για το μέλλον της Περιφέρειας, καθώς αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική μερίδα πολιτών που ανεξαρτήτως “πιστεύω”, εξακολουθεί να ψηφίζει με κριτική σκέψη και δεν παρασύρεται από την πολιτική πόλωση.
Επισημάνθηκε ότι ο αγώνας που δόθηκε δεν δικαιώθηκε, καθώς στόχος ήταν η είσοδος στον β’ γύρο, ήταν όμως έντιμος και καθαρός, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο, με απώτερο στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα της Περιφέρειας και οι τρόποι επίλυσής τους. Πλην όμως ήταν ταυτόχρονα και ένας άνισος αγώνας (οικονομικά μεγέθη, κομματική στήριξη), με πολλά εμπόδια και εμφανείς αποκλεισμούς από συγκεκριμένα ΜΜΕ, που πριμοδοτούσαν συγκεκριμένους υποψηφίους, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της δημόσιας τηλεόρασης που καταστρατήγησε κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ενόψει του β’ γύρου των εκλογών αποφασίστηκε ότι η Παράταξη, πιστή στις δημοκρατικές αρχές που πρεσβεύει, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κάνει υποδείξεις και ότι οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν Περιφερειάρχη με βάση το έργο που έχει προσφέρει ο καθένας.

Συγχαρητήρια Πατούλη σε Σγουρό την επομένη των εκλογών

Τα συγχαρητήρια του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη δέχτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για τον προεκλογικό του αγώνα που έδωσε στη μάχη για την αιρετή Περιφέρεια Αττικής. Ο Γιάννης Σγουρός τον ευχαρίστησε, ενώ από την πλευρά του τον συνεχάρη και εκείνος για το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στον α’ γύρο των εκλογών.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top