Με 68,27% αναδείχτηκε Δήμαρχος από την 1η Κυριακή ο Ανδρέας Κονδύλης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Οι δημότες του Αλίμου έδειξαν την προτίμησή τους στον νυν Δήμαρχο και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, δίδοντας του από τον πρώτο γύρο το υψηλό ποσοστό του 68,27%. Έτσι η επόμενη Διοίκηση θα έχει 23 έδρες (από τις 17 του 2014) και ουσιαστικά την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο Ανδρέας Κονδύλης ανέβασε κατά πολύ τα ποσοστά του αφού το 2014 είχε λάβει μόλις 27% στον πρώτο γύρο. Τότε αντίπαλος του ήταν ο πρώην Δήμαρχος Θάνος Ορφανός (που είχε λάβει 25%). Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση όμως δεύτερος ήρθε ο Βαγγέλης Τσαμήτας ο οποίος στο σαρωτικό κύμα της υψηλής επικράτησης των νοτίων προαστίων από τους νυν Δημάρχους, διατήρησε ένα αξιοπρεπές ποσοστό και έλαβε 10,36% βάσει του οποίου θα λάβει 3 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο. Ακολούθησε ο Θάνος Ορφανός με 8,01%, ο οποίος επίσης λαμβάνει 3 έδρες. Από 1 έδρα θα έχουν οι Κυριακή Καμαρινού, Κώστας Χαρίτος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μέξας Χαρίλαος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι ενδεικτικά και δεν έχουν επικυρωθεί από το πρωτοδικείο. Γι’ αυτό και ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αλλαγές τόσο στις έδρες, όσο και στους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο για τη θητεία 2019 – 2023.
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, φέτος υπήρξε αύξηση στον αριθμό των δημοτών, αφού εγγεγραμμένοι είναι 33.802, ενώ το 2014 ήσαν 30.727. Αν και στην κάλπη προσήλθαν παραπάνω δημότες, δηλαδή 22.382 (66,22%) από τους 20.989 το 2014 (68,31%) το ποσοστό συμμετοχής κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, πάνω κάτω. Σε γενικές γραμμές δηλαδή παραμένει υψηλό το ποσοστό αποχής, γεγονός που κρούει τον κώδωνα για το αν εκφράζονται οι πολίτες από τις επιλογές που τους δίδονται, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτές τις εκλογές ψήφιζαν και όσοι ήταν από 17 ετών και άνω.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται δύναται να αλλάξει καθώς τα αποτελέσματα προέρχονται από το ΥΠΕΣ με βάσει την ενσωμάτωση σταυρών στο 93,15% (68/73 ΕΤ). Είναι ενδεικτικά και αναμένεται να επικυρωθούν από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

-«Αγαπώ τον Αλιμο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»-
ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2.119
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΛΕΟΜΕΝΗ 1.922
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 1.563
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του ΙΩΣΗΦ 1.497
ΣΥΡΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1.342
ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 1.013
ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 874
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 811
ΓΚΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΘΕΟΔΩΡΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 786
ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 769
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (ΤΟΜΗΣ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 761
ΒΕΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 740
ΑΡΑΠΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 738
ΔΟΥΔΩΝΗ ΕΥΔΟΞΙΑ (ΕΥΗ) του ΙΩΑΝΝΗ 723
ΠΕΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 611
ΞΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 552
ΦΑΛΙΕΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 494
ΝΙΚΟΛΑΤΟΥ ΔΑΝΑΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 479
ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 473
ΠΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 456
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ) του ΣΕΡΑΦΕΙΜ 450
ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 436
ΜΑΚΑΡΙΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ 436

———————–

ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 435
ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΟΣ) του ΧΡΗΣΤΟΥ 427
ΔΑΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 411
ΣΑΜΟΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ 371
ΝΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ 370

-ΑΛΙΜΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-
ΤΣΑΜΗΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΑΜΠΑΡΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 331
ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 215

-Αλιμος: Εδώ ζούμε!-
ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 522
ΚΛΕΩΠΑ-ΜΠΙΣΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ(ΜΙΜΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 243

-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΜΟΥ-
ΚΑΜΑΡΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

-ΑΝΩ – ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΙΜΟΥ-
ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ-
ΜΕΞΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Μετεκλογικές Ευχαριστίες και Ανακοινώσεις

Το κλείσιμο της κάλπης διαδέχτηκαν οι ευχαριστίες και οι ανακοινώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου 2019.

Αγαπώ τον Άλιμο – Ανδρέας Κονδύλης
Πρώτος ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, καταφθάνοντας στο εκλογικό κέντρο στο Άνω Καλαμάκι μίλησε στον κόσμο και είπε μεταξύ άλλων: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!! Με την εμπιστοσύνη σας μου δείχνετε το δρόμο. Σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε… ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ!!»

Άλιμος Μπορούμε Καλύτερα – Βαγγέλης Τσαμήτας
«Κάναμε μία μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια και έναν έντιμο αγώνα με αξιοπρέπεια ειλικρίνεια και όραμα για έναν καλύτερο Άλιμο. Ακόμη
πιστεύω ότι παρουσιάσαμε ένα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αλλά δεν πείσαμε τους Δημότες μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και υποψηφίους αλλά και αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με συνέπεια για το καλό του Δήμου μας από την θέση της αντιπολίτευσης σύμφωνα με το όραμα μας. Συγχαρητήρια στον συνδυασμό και προσωπικά στον Κο Κονδύλη για την μεγάλη του νίκη στην εκλογική αναμέτρηση».

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι – Κώστας Χαρίτος
«Δώσαμε μια πολιτική μάχη με την αξιοπρέπεια και το ήθος που μας χαρακτηρίζει. Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας στήριξαν.
Συγχαίρουμε τη νέα Δημοτική Αρχή για την επανεκλογή της και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας με τις παρεμβάσεις μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην τοπική κοινωνία σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές μας».

Άλιμος Εδώ Ζούμε – Θάνος Ορφανός
«Συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί φίλες και φίλοι, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον Άλιμο είναι ξεκάθαρο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Η παράταξη “ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ”, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αγωνίστηκε με πίστη στις ιδέες της, εντιμότητα , ήθος και αξιοπρέπεια, καταθέτοντας μια πλήρη πρόταση για το παρόν και το μέλλον του Αλίμου.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τους Αλιμιώτες και τις Αλιμιώτισσες, οι οποίοι υποστήριξαν τις θέσεις μας και την παράταξή μας, στεκόμενοι αρωγοί στην προσπάθειά μας.Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στις υποψήφιες και στους υποψήφιους καθώς και στα στελέχη της παράταξής μας που συστρατεύτηκαν στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση.
Συγχαρητήρια στον κ. Κονδύλη και στην παράταξη του και εύχομαι κάθε καλό για τον Άλιμο»

Αγώνας για τον Άλιμο – Δημήτρης Γιαννακόπουλος
«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας που μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα είμαστε παρόντες για να προωθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε τις πολιτικές και προγραμματικές μας θέσεις.
Το πολιτικό μας στίγμα για αλήθεια, συνέπεια και διαφάνεια παντού, δεν βρήκε την απήχηση που περιμέναμε στην εκλογική αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής.
Δεν κατορθώσαμε να πείσουμε τις Αλιμιώτισσες και τους Αλιμιώτες να μην επηρεαστούν από κομματικές υποδείξεις, από δημαγωγικές φανφάρες και αερολογίες, να αποδοκιμάσουν τις σπατάλες, τις πρακτικές υποκριτικής αποδοχής όλων των αιτημάτων.
Συνεχίζουμε τον Αγώνα για τον Άλιμο γιατί υπάρχει σημαντική μαγιά η οποία θα μεγαλώσει και θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα μεγάλα
προβλήματα του Δήμου Αλίμου. Στο δημοτικό συμβούλιο θα ασκήσουμε το ρόλο που μας έδωσαν οι δημότες του Αλίμου. Συγχαρητήρια στον συνδυασμό Αγαπώ τον Άλιμο για την επιτυχία του».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Ιουνίου 2019]

Scroll to Top