Ευχές και χοροί από το Σύλλογο Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ευχές αντάλλαξαν για την «Καλή Χρονιά» τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Άργενον». Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαίρη Παπάζογλου καλωσόρισε τους παριστάμενους και τους ευχαρίστησε για την τιμή που κάθε χρόνο κάνουν στο σύλλογο στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας. Στη συνέχεια κάλεσε το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου να στείλει τις δικές του ευχές και να χαιρετίσει την εκδήλωση. Τον Δήμαρχο διαδέχτηκαν οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιοχής που όλοι μαζί έστειλαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Χρ. Βαρβαρέσου κ. Μαργέλης ξεχώρισε στην τοποθέτησή του τονίζοντας επιπλέον ότι «η Γλυφάδα έχει ανάγκη από πολιτισμό καθώς είναι ένας τομέας που υστερεί» και ζήτησε από το Δήμαρχο «να γκρεμίσει το Μελίνα Μερκούρη» και να φτιάξει ένα νέο πιο κατάλληλο και εύχρηστο. Αφιέρωσε δε το κομμάτι της βασιλόπιτας «στο Δήμαρχο και στο νέο Μελίνα Μερκούρη που επιβάλλεται να φτιάξει», όπως είπε.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Γεώργιος Φειδόπουλος ο οποίος μετέφερε και τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτη που δεν κατάφερε να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Το δε κομμάτι της εκκλησίας από τη βασιλόπιτα το αφιέρωσε στους ανθρώπους του συλλόγου Μικρασιατών.
Η βραδιά ανέδειξε τρεις τυχερούς που βρήκαν και τα φλουριά. Τα δώρα πρόσφερε ο κ. Νίκος Παπάζογλου, δημοτικός σύμβουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας κ. Κυριάκος Τιλγκερίδης.
Το τυπικό μέρος της εκδήλωσης είχε ολοκληρωθεί. Την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησαν οι χοροί από τα μέλη του Συλλόγου και στη συνέχεια η «πίστα» ήταν ελεύθερη για όλους για χορό και τραγούδι.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Ιανουαρίου 2017]

Scroll to Top