Search
Close this search box.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου

1. Εισαγωγή

Η επικοινωνία σας με την ατομική επιχείρηση «ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ» που διαθέτει τις εκδόσεις «ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» (έντυπη έκδοση) και PALMOS-GLYFADA.GR (Ηλεκτρονική Ενημέρωση) ή η χρήση υπηρεσιών και προϊόντων μας όπως η συνδρομή σας (έντυπη και ηλεκτρονική), μας γνωστοποιεί απαραίτητες προσωπικές πληροφορίες (ΔΠΧ, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα).

Σκοπός αυτής της Πολιτικής Απορρήτου είναι να σας ενημερώσει (ως φυσικό πρόσωπο) σχετικά με τι Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ) συλλέγουμε, γιατί τα συλλέγουμε, ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επεξεργασία τους και πως μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, δηλαδή να μας ζητήσετε ενημέρωση, τη διαγραφή τους, την πιθανή επικαιροποίησή τους, κλπ.

Επίσης, δείχνει τη συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία και ειδικότερα με τον Κανονισμό EΕ 679/2016, για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ), και το σεβασμό μας για την προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των ΔΠΧ.

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου ισχύει για ΔΠΧ που εσείς μας παρέχετε καθώς και για ΔΠΧ που εμείς συλλέγουμε, στο πλαίσιο άσκησης των δραστηριοτήτων μας και ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας.

Αυτή η Πολιτική Απορρήτου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας στις 31.12.2022 και αντικαθιστά κάθε προηγούμενη έκδοση.

Απευθύνεται δε σε κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει ή σκοπεύει να έχει οποιοδήποτε είδος σχέσης με εμάς. Επειδή η Πολιτική Απορρήτου δύναται να τροποποιείται κατά καιρούς, σας προτείνουμε, κάθε φορά πριν τη χρήση των ιστοσελίδων μας, να τη διαβάζετε.

2. Ποιοι είμαστε

Η εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ιδρύθηκε το 1992 σηματοδοτώντας την εμφάνιση του έγκυρου τοπικού τύπου στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας. Σήμερα είναι η πρώτη σε κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα εβδομαδιαία ανεξάρτητη τοπική εφημερίδα.

Η ψηφιακή έκδοση palmos-glyfada.gr, με εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση αλλά κυρίως με εστίαση στην τοπική είδηση και ειδησεογραφία φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

3. Τι ΔΠΧ επεξεργαζόμαστε

Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ) είναι κάθε πληροφορία μέσω της οποίας μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, η ταυτότητά σας ως συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο. Εμείς, υποχρεωτικά, επεξεργαζόμαστε (δηλαδή: συλλέγουμε, καταχωρούμε, αποθηκεύουμε, διαγράφουμε) ΔΠΧ στο πλαίσιο άσκησης των επιχειρησιακών μας λειτουργιών και, συχνά, στο πλαίσιο της συμμόρφωσής μας με τη νομοθεσία και κανονισμούς. Εσείς (ως φυσικό πρόσωπο) δεν είστε υποχρεωμένοι να μας παρέχετε τα ΔΠΧ που μπορεί να σας ζητήσουμε, αλλά, στην περίπτωση άρνησής σας, είναι πιθανόν να μη μπορούμε να σας παρέχουμε προϊόντα ή υπηρεσίες ή να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας με συνέπεια, ταχύτητα και ποιότητα. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας, επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, συνεργάζεστε μαζί μας, ή μας θέτετε ερωτήματα, μπορεί να σας ζητήσουμε σχετικές προσωπικές πληροφορίες (ΔΠΧ) όπως: όνομα, διεύθυνση, email, τηλέφωνο, κα, ανάλογα με το είδος της μεταξύ μας σχέσης. Ακόμα, είναι πιθανόν, να επιλέξετε να μας γνωστοποιήσετε οικειοθελώς – μέσω εντύπων ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή δια ζώσης – πρόσθετα ΔΠΧ (όπως στην περίπτωση αποστολής αγγελίας ή βιογραφικού σημειώματος) ή επιπλέον πληροφορίες (όπως φορολογικά ή εμπορικά στοιχεία, στο πλαίσιο ενημέρωσή σας ή διερεύνησης συνεργασίας ή πληρωμής παροχών).

4. Πως συλλέγουμε τα ΔΠΧ που επεξεργαζόμαστε

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε μπορεί να είναι:

ΔΠΧ που μας αποστέλλετε ή μας δίνετε εσείς (πχ κατά την επικοινωνία σας μαζί μας)
ΔΠΧ που εμείς συλλέγουμε με αυτόματο τρόπο (πχ κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας)
ΔΠΧ που συλλέγουμε από άλλες πηγές (πχ επαγγελματικό επιμελητήριο)

Κατά κανόνα, τα ΔΠΧ που επεξεργαζόμαστε προέρχονται από την οικειοθελή γνωστοποίησή τους για κάποιον από τους παρακάτω λόγους:

• Ενδιαφέρεστε για τα προϊόντα / τις υπηρεσίες μας.
• Πληροφορίες που μας γνωστοποιήσατε κατά την επικοινωνία σας μαζί μας (πχ εγγραφή).
• Πληροφορίες που λαμβάνουμε από τη χρήση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας (πχ εγγραφή στο newsletter μας) ή των υπηρεσιών των συνεργατών μας.
• Εσείς έχετε ζητήσει κάποια πληροφορία ή ενημέρωση.
• Θελήσατε να παρευρεθείτε ή παρευρεθήκατε σε μια δική μας εκδήλωση.
• Έχετε εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μας ενημερωτικό δελτίο.
• Έχετε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας για πρόσληψη ή συνεργασία μαζί μας.
• Ως εκπρόσωπος του οργανισμού όπου εργάζεστε.
• Χρησιμοποιούμε διάφορα είδη τεχνολογιών για τη συλλογή και αποθήκευση των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης cookies (βλ. §11).
• Η ιστοσελίδα μας συλλέγει πληροφορίες (όπως διεύθυνση ΙΡ, μηχανή αναζήτησης, ….) που χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες όπως ο υπολογισμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας, προσδιορισμός σημείων ενδιαφέροντος των επισκεπτών, αποτελεσματικότητα επικοινωνίας, κλπ.
• Πληροφορίες που συλλέγει η ιστοσελίδα μας μέσα από τον κώδικα τρίτων υπηρεσιών:
– Μηχανή Αναζήτησης
– Διεύθυνση IP
– Γλώσσα
– Χώρα
– Πόλη
– Ζώνη ώρας
– Λειτουργικό σύστημα
– Συσκευή
– Ανάλυση οθόνης
– Ώρα παραμονής στον ιστότοπο
– Σελίδες περιήγησης
– Πάροχος Διαδικτύου
– Ταχύτητα Σύνδεσης


Επίσης, λαμβάνουμε προσωπικές πληροφορίες έμμεσα, στα ακόλουθα σενάρια:

• Έχουμε συλλέξει προσωπικές πληροφορίες ως μέρος μιας έρευνας.
• Από τους εταίρους ή συνεργαζόμενους με εμάς οργανισμούς.
• Ένας εργαζόμενος σε εμάς μας έδωσε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
• Είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουμε πληροφορίες από διαφημιστικά δίκτυα, πελάτες μας ή τρίτους, για να σας ενημερώσουμε για θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.
• Τα προσωπικά σας στοιχεία είναι διαθέσιμα στο κοινό.

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας, διατηρούμε αρχείο των μηνυμάτων επικοινωνίας μας ώστε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχετε.

5. Πως χρησιμοποιούμε τα ΔΠΧ

Χρησιμοποιούμε (επεξεργαζόμαστε) τις πληροφορίες που μας παρέχετε ή συλλέγουμε, όπως περιγράφεται παραπάνω, μόνο για συγκεκριμένο σκοπό. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τα δικά σας δεδομένα όταν υπάρχει νομική βάση για την επεξεργασία τους, και με σκοπό να:
επεξεργαστούμε την παραγγελία σας και ολοκληρώσουμε την αποστολή της,
σας παρέχουμε εξατομικευμένες και επικαιροποιημένες υπηρεσίες και/ή προϊόντα,
επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για νέες υπηρεσίες ή προϊόντα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν,
επεξεργαστούμε την πληρωμή σας ή να αποτρέψουμε ή εντοπίσουμε ενδεχόμενες απάτες,
ανταποκριθούμε σε παράπονα ή ερωτήματα που μας έχετε θέσει,
υλοποιήσουμε το πλαίσιο της παρούσας Πολιτικής Απορρήτου,
αναπτύξουμε και βελτιώσουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις μεθόδους επικοινωνίας και τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας,
παρέχουμε εξατομικευμένες επικοινωνίες και στοχευμένη διαφήμιση.

6. Πόσο καιρό κρατάμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο χρειάζεται, ανάλογα με το σκοπό της επεξεργασίας τους και την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Εάν δεν χρειαζόμαστε πλέον ΔΠΧ τα διαγράφουμε ή τα καταστούμε ανώνυμα αφαιρώντας όλες τις λεπτομέρειες που σας αναγνωρίζουν. Επιπλέον, η διάρκεια τήρησης (αποθήκευσης) των προσωπικών δεδομένων, εξαρτάται από τη νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας, όπως:
Στην περίπτωση όπου η επεξεργασία ΔΠΧ είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας (νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας), η επεξεργασία των ΔΠΧ θα πραγματοποιείται για όσο χρόνο κρίνεται απαραίτητο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού καθώς και για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής πιθανών ενδίκων αξιώσεων.
Σε περίπτωση όπου τα προσωπικά δεδομένα παρέχονται συναινετικά από τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα, πχ στο πλαίσια της επικοινωνίας σας μέσω της ιστοσελίδας μας ή της εγγραφής σας σε κάποια από τις υπηρεσίες μας,, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο θα διατηρούμε συμβατική σχέση μαζί σας (σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή) ή μέχρι να αρθεί η δοθείσα συγκατάθεση. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, γίνει άρση συγκατάθεσης, θα τα κρατήσουμε για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων.
Εάν ζητήσαμε την άδειά σας (συγκατάθεση) για να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν έχουμε άλλους νόμιμους λόγους ώστε να συνεχίσουμε αυτήν την επεξεργασία, και αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, θα διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά από τις φορολογικές αρχές ή τις μονάδες χρηματοοικονομικής έρευνας.
Σε περίπτωση που η νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας είναι η υλοποίηση παραγγελίας / σύμβασης (συμβατικής σχέσης) ή για να ληφθούν μέτρα μετά από αίτησή σας πριν τη σύναψη σύμβασης, τότε θα διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο θα διατηρείτε συμβατική σχέση μαζί μας και για όσο χρόνο απαιτείται από φορολογικές και οικονομικές αρχές ή θα τα κρατήσουμε για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων.
Μπορείτε επίσης να διακόψετε μια εγγραφή ή άλλη επικοινωνία μέσω των επιλογών των ιστοσελίδων όπως η ‘’απεγγραφή’’ με click στον κατάλληλο σύνδεσμο (link) ή αποστέλλοντας email στο palmosgl@otenet.gr με θέμα ΔΙΑΓΡΑΦΗ.

7. Με ποιους μοιραζόμαστε τα δικά σας ΔΠΧ

Δεν γνωστοποιούμε ή μοιραζόμαστε ΔΠΧ με άλλες εταιρείες, οργανισμούς και μεμονωμένα άτομα, για σκοπό άμεσης ή έμμεσης διαφήμισης και επικοινωνίας. Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας μόνο για το σκοπό για τον οποίον μας τα υποβάλλατε ή τα συλλέξαμε και στο πλαίσιο αυτής της Πολιτικής Απορρήτου.

Για εξωτερική επεξεργασία: Παρέχουμε ΔΠΧ σε εξωτερικούς συνεργάτες μας και σε επιχειρήσεις ή άτομα που εμπιστευόμαστε για να τα επεξεργαστούν για δική μας χρήση (πχ λογιστική ή μηχανογραφική υποστήριξη) και σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου μας και κατάλληλα μέτρα εμπιστευτικότητας και ασφάλειας, όπως ορίζει ο Κανονισμός EΕ 679/2016. Ενδεικτικά τέτοιοι εξωτερικοί συνεργάτες μπορεί να είναι φορείς που παρέχουν υπηρεσίες: διαχείρισης ιστοσελίδων, υποστήριξης και συντήρησης λογισμικού, αυτοματοποίηση & διαχείριση ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή newsletter, πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών, ανάρτησης σχολίων, διαχείρισης δώρων διαγωνισμών, κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν αμοιβαία δεσμευτικές συμβάσεις (υπεύθυνου και εκτελούντος επεξεργασία) όπως απαιτεί ο Κανονισμός.
Για νόμιμους σκοπούς: Μοιραζόμαστε ΔΠΧ με αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες όταν αυτό είναι εύλογα απαραίτητο και με σκοπό τη συμμόρφωση με νόμους, κανονισμούς, κλπ.
Στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας: Μπορεί να παρέχουμε ανωνυμοποιημένα ΔΠΧ στο πλαίσιο επιστημονικών ή στατιστικών μελετών.
Εάν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Εταιρείας τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να μεταβιβαστούν στον νέο ιδιοκτήτη, αλλά θα προστατεύονται από την Πολιτική Απορρήτου που ισχύει κάθε φορά.
Όταν πραγματοποιείτε ηλεκτρονική πληρωμή για υπηρεσίες της ιστοσελίδας, θα μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα σας με πιστωτικά ιδρύματα, στο βαθμό που αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την πραγματοποίηση της πληρωμής και την αποφυγή δόλιας χρήσης πιστωτικής κάρτας, κ.λ.π.. (παρακαλώ να έχετε υπόψη σας πως η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τη χρήση που ενδεχομένως πραγματοποιηθεί από έκαστο πιστωτικό ίδρυμα).
Για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε: μπορεί να μοιραζόμαστε ΔΠΧ με εταιρείες μας, λαμβάνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των δεδομένων.

8. Τα δικαιώματά σας

Οι πελάτες μας, οι χρήστες των υπηρεσιών μας και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας έχουν, στο πλαίσιο του Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, τα παρακάτω δικαιώματα (που δεν θα πρέπει να είναι σε αντίθεση με τη σχετική νομοθεσία). Ενδέχεται να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο αίτημα για άσκηση ενός δικαιώματός σας.Τα δικαιώματά σας, σχετικά με τα ΔΠΧ, είναι:
Δικαίωμα στην ενημέρωση: Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε σαφείς και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων και των δικαιωμάτων σας. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου σας παρέχει σχετικές πληροφορίες.
Δικαίωμα πρόσβασης & διόρθωσης: Έχετε το δικαίωμα να έχετε πρόσβαση, να διορθώνετε ή να ενημερώνετε τα προσωπικά σας δεδομένα ανά πάσα στιγμή.
Δικαίωμα διαγραφής ΔΠΧ: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, σε ορισμένες περιπτώσεις. Η άσκηση του δικαιώματός σας μπορεί πάντα να γίνεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας (π.χ. δεν μπορείτε να ζητήσετε διαγραφή ΔΠΧ όταν το εργατικό δίκαιο ή οι φορολογικές αρχές απαιτούν διαφορετικά).
Δικαίωμα περιορισμού επεξεργασίας των ΔΠΧ: Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε την επεξεργασία των ΔΠΧ, σε ορισμένες περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας για άμεσο μάρκετινγκ.
Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των ΔΠΧ http://www.dpa.gr/ ή σε οποιαδήποτε εθνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
Δικαίωμα άρσης της συγκατάθεσής σας: Εάν έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασίας ΔΠΧ, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή (αν το κάνετε, δεν σημαίνει πως είναι παράνομο ότι κάναμε με την έγκυρη συναίνεσή σας μέχρι την ημερομηνία άρσης της).
Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 28.2 του νόμου 4624/1019 ‘’Στον βαθμό που είναι αναγκαίο να συμβιβαστεί το δικαίωμα στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας για δημοσιογραφικούς σκοπούς, και …… δεν εφαρμόζεται: ……..το Κεφάλαιο ΙΙΙ του ΓΚΠΔ 2016/679 για τα Δικαιώματα του Υποκειμένου, ….’’. είναι δυνατόν – σε συγκεκριμένες περιπτώσεις– να μην είναι δυνατή η συμμόρφωσή μας με κάποιο δικαίωμα φυσικού προσώπου. Παρ’ όλα αυτά θα παρέχεται πάντοτε στο φυσικό πρόσωπο αιτιολογημένη απάντηση.

10. Πρόσβαση στις δικές σας πληροφορίες

Στο πλαίσιο των δικαιωμάτων που σας παρέχονται από τον Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, μπορείτε να ζητήσετε ενημέρωση, διόρθωση ή περιορισμό της επεξεργασίας ή διαγραφή των δικών σας ΔΠΧ. Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που αναφέρεται στην ενότητα ”Επικοινωνήστε μαζί μας”.

11. Ενημέρωση για τα cookies

Χρησιμοποιούμε cookies με σκοπό τη βελτίωση της ταχύτητας και της ποιότητας εξυπηρέτησης, όποτε επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας. Το cookie είναι πληροφορία, σε μορφή αρχείου, που αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας και βελτιώνει την απόδοση της ιστοσελίδας σχετικά με την εξυπηρέτησή σας. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την πιο αποτελεσματική λειτουργία των ιστότοπων καθώς και για να παρέχουν πληροφορίες σε εμάς, τους ιδιοκτήτες του ιστότοπου.

12. Επικοινωνήστε μαζί μας

Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Διεύθυνση: ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 13, ΓΛΥΦΑΔΑ, Τ.Κ. 16675
Email: palmosgl@otenet.gr
Τηλέφωνο: 210 8946394
Web: www.palmos-glyfada.gr

Scroll to Top