Σε εφαρμογή το Σύμφωνο συνεργασίας για την προώθηση του ολυμπιακού κινήματος στο Δήμο Γλυφάδας

Γλυφάδα

Επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο και στο 9ο Δημοτικό Γλυφάδας

H Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κ. Ντόρα Πάλλη, επισκέφθηκε, προ ημερών, το 2ο Γυμνάσιο και το 9ο Δημοτικό Γλυφάδας, θέτοντας σε εφαρμογή το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο της περιοχής.
Στις επισκέψεις, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», συμμετείχαν τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ.κ. Μαρία Καραγιαννοπούλου, Δημήτρης Καφάτος, Γρηγόρης Χατσατουριάν, Βιργινία Κραβαριώτη, Εύη Μωραϊτίδου, καθώς και, από την πλευρά του Δήμου Γλυφάδας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, κ. Ορέστης Τσάγκλας.
Μετά το τέλος των επισκέψεων, η κ. Πάλλη προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η εκπεφρασμένη βούληση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Δήμου Γλυφάδας να αντιμετωπίσουν από κοινού το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, γίνεται πράξη. Πραγματοποιήσαμε τις πρώτες μας παρεμβάσεις σε σχολεία της περιοχής. Η ανταπόκριση των παιδιών είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα μας κατά της μισαλλοδοξίας και της δυσανεξίας στη διαφορετικότητα. Θέλω, τέλος, για ακόμη μία φορά, να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συμβάλλουν θετικά σε αυτήν την προσπάθεια».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Μαρτίου 2019]