Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ημερίδα από το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας: «Γυναίκα της Ελλάδας – Γυναίκα της Ευρώπης»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα “Γυναίκα της Ελλάδας – Γυναίκα της Ευρώπης”, την Παρασκευή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που διοργάνωσε το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” το οποίο υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στο οποίο συμμετέχει το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας. Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές και τους νέους γενικότερα, μέσα από διάφορες δράσεις, να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως ευρωπαίοι πολίτες. Να γνωρίσουν, επίσης, το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Μελών του και να αντιληφθούν πώς μπορούν να συμμετέχουν καλύτερα στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην ΕΕ.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, όπου συμμετείχαν και μαθητές από άλλα σχολεία της περιοχής, οι μαθητές junior ambassadors του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας παρουσίασαν την έρευνά τους για τη θέση και το ρόλο της Γυναίκας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ομιλίες απηύθυναν Ελληνίδες που διαπρέπουν επαγγελματικά και χαρακτηρίζονται και από την κοινωνική προσφορά τους. Πρόκειται για τις κυρίες Ελένη Ευθυμιάδου Επ. Καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, κα Έφη Λαμπρινοπούλου Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ, Εύα Σπαθάρα Εκπρόσωπος Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων και Γεωργία Καφαντόγια Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε παιχνίδι – διαδικτυακός διαγωνισμός γνώσεων (KAHOOT) για τους μαθητές μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα σε πραγματικό χρόνο. Ο διαγωνισμός ήταν σχετικός με θέματα που αναπτύχθηκαν στην Ημερίδα γύρω από τη θέση και το ρόλο της Γυναίκας σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ ο νικητής κέρδισε ένα ηχείο bluetooth προσφορά του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας.
Στο κανάλι του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UCfT3Vc-w1Vi82tk7E1yIeig διατίθεται ολόκληρο το βίντεο από την Ημερίδα καθώς και βίντεο από άλλες δράσεις του προγράμματος που πραγματοποίησε το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας, ενώ προγραμματίζονται και άλλες δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού που υλοποιούν το όραμα για ένα ανοικτό, δημοκρατικό και καινοτόμο σχολείο.

Στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Κωνσταντίνος Μαραγκός (Διευθυντής), Βασιλική Βισβίκη (Χημικός), Σπυρίδων Καλούδης (Φιλόλογος), Ευθυμία Τσινταβή (Κοινωνιολόγος), Δήμητρα Σούφη (Πληροφορικής), Υβόννη Φακοπουλίδου (Φιλόλογος). Η ομάδα μαθητών junior ambassadors αποτελείται από τις: Λιακοπούλου Άννα, Πλατουνάρη Σεβαστή, Σμυρλάκη Ιωάννα, Σουλιώτη Μαρία, Τάντη Κατερίνα, Χατζηαθανάσιου Γωγώ.

Για το 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας
Ο Διευθυντής
Κωνσταντίνος Μαραγκός

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Μαρτίου 2019]

Scroll to Top