Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Στέλιος Θεοδοσόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος: «Ναι στην αξιοκρατία, όχι στην ευνοιοκρατία»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Kάλεσμα προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος στην πρώτη του ομιλία κατά την οποία παρουσίασε και ένα μέρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν το συνδυασμό «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα». Ανέπτυξε το όραμά του για ένα Δήμο πρότυπο σε όλα τα επίπεδα και επεσήμανε την πολυσυλλεκτικότητα του ψηφοδελτίου του, αλλά και το γεγονός ότι «οι αξίες και τα ιδανικά του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης «Η Γλυφάδα Γυρίζει Σελίδα», εκφράζουν όλους τους δημότες της Γλυφάδας».
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η νέα δημοτική αρχή, με κεντρικό άξονα την ενασχόλησή της με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και όχι με πολυέξοδα έργα προσωπικής προβολής, που ως μόνο στόχο έχουν την ανάδειξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο τρέχον φύλλο του ο «ΠΑΛΜΟΣ» δημοσιεύει την ομιλία του κ. Θεοδοσόπουλου.

«Φίλες και φίλοι,
Γλυφαδιώτισσες και Γλυφαδιώτες,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας στην εκδήλωση μας. Παρουσιάζουμε περίπου τους μισούς από τους υποψηφίους της δημοτικής μας παράταξης, η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα, για τις δημοτικές εκλογές της 26 Μαΐου.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες, αφού θα έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας μας για όσες το δυνατόν μεγαλύτερες κοινωνικές συμμαχίες για το καλό της πόλης μας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου και υποψήφιους του συνδυασμού μας που ανακοινώνουμε σήμερα, αλλά και τις δεκάδες ακόμα συμπολιτών μας που ανιδιοτελώς δήλωσαν την στήριξη τους στην προσπάθεια μας για την μεγάλη αλλαγή στην Γλυφάδα.
Δεκάδες συμπολίτες μας μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης μας Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, δήλωσαν την επιθυμία τους να είναι συμπορευτές σε αυτό μας το ωραίο ταξίδι και να εμπλουτίσουν το ψηφοδέλτιο μας.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι όσοι από τους συνεργάτες μας δεν μπορέσουν να είναι στο ψηφοδέλτιο μας, γιατί δυστυχώς μόνο 62 μπορούν να είναι οι υποψήφιοι, θα αποτελέσουν πολύτιμους συνεργάτες μου στην διοίκηση του Δήμου, αν μας αξιώσει ο Θεός και αναλάβουμε τις τύχες της πόλη μας.
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να κάνω μια προσωπική εξομολόγηση: όταν ανακοίνωσα την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την δημοτική παράταξη του κ. Παπανικολάου και στην συνέχεια να ιδρύσουμε μαζί με τους καλούς μου φίλους που αποχώρησαν επίσης από την παράταξη του κ. Παπανικολάου, την δημοτική παράταξη Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ, πολλοί καλοί μας φίλοι ρώτησαν γιατί μπήκαμε σε αυτή την τόσο κουραστική, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία και δεν βολευτήκαμε και εμείς στην ασφάλεια της Δημοτικής Αρχής.
Όπως θυμάμαι μας έλεγαν και εσύ και ο Τζούβελης και ο Νικολάου και η Μπάρμπα εκλέγεστε στις πρώτες θέσεις, αν ζητήσετε θα ξαναγίνετε αντιδήμαρχοι γιατί λοιπόν δεν κάνετε ότι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και να εξασφαλίσετε άλλη μια ήσυχη τετραετία;
Η απάντηση και των τεσσάρων μας ήταν η ίδια και ήταν τόσο απλή:
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ. ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ.
Ακολουθώντας λοιπόν αυτές τις κοινές αρχές και αξίες δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το ενημερώσουμε και άλλους συμπολίτες μας που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και αξίες με εμάς για την ανάγκη συγκρότησης μίας κίνησης που θα έχει ως στόχο να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην πόλη μας και να πάψει να βομβαρδίζει τους γλυφαδιώτες με επικοινωνιακά τρικ που χρυσοπληρώνονται από τα ταμεία του Δήμου μας.
Μια δημοτική κίνηση που θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας.
Θα μου πει κάποιος ότι γιατί γίνεσαι τόσο ισοπεδωτικός, δεν πραγματοποίησε η απερχόμενη δημοτική αρχή τα έργα που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Η απάντηση είναι ναι, τα πραγματοποίησε αλλά εδώ γεννιούνται τα ερωτήματα πως τα δημιούργησε και δεύτερον αν έπρεπε αυτά να είναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.
Γιατί καλές οι παιδικές χαρές, αλλά γιατί να κοστολογούνται τριπλάσια από ότι πληρώνουν οι όμοροι δήμοι του Ελληνικού Αργυρούπολης και των 3Β; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;
Επίσης ήταν μεγαλύτερη ανάγκη να δοθούν μερικά εκατομμύρια για υπερκοστολογημένες παιδικές χαρές και η Τερψιθέα να μαραζώνει;
Να μην έχουν τα παιδιά μας παιδικούς σταθμούς να πάνε και χώρους άθλησης να αθληθούν αλλά ο κ. Παπανικολάου να χαλάει τόσα χρήματα από τα ταμεία του Δήμου για φιέστες;
Μπορούμε να τον βλέπουμε να δίνει 1,5 εκατομμύρια ευρώ για φυτά και θάμνους και την ίδια ώρα οι μαρίνες μας να σαπίζουν;
Μπορούμε να δεχτούμε ότι δεκάδες διαγωνισμοί στον Δήμο καταλήγουν με ένα μόνο υποψήφιο ανάδοχο είτε ότι για διαγωνισμούς εκατομμυρίων δίνονται μονοψήφιες εκπτώσεις από τους αναδόχους;
Τα ανωτέρω δεν είναι δικές μας σκέψεις αλλά καταγράφονται σε σωρεία ρεπορτάζ του τοπικού αλλά και όχι μόνο τύπου και πολλές φορές ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μπορούμε να δεχτούμε φίλες και φίλοι ότι για κάποιο άγνωστο λόγο σε όλους μας ο κ. Παπανικολάου απομάκρυνε την Γλυφάδα από τα οφέλη της τεράστιας επένδυσης του Ελληνικού και όλα τα οφέλη λόγω της εμμονής του θα καρπωθούν από τον όμορο Δήμο;
Ποιος συμβούλεψε τον κ. Παπανικολάου να είναι τόσο εχθρικός προς τους επενδυτές αυτής της εθνικής εμβέλειας επένδυσης;
Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες αντίστοιχα παραδείγματα αλλά θα κλείσω μόνο με αυτά τα δύο τα οποία δεν θα ήθελα να σχολιάσω για να μην πληγώσω άλλο την πόλη μας: Για ποιό λόγο κ. Παπανικολάου όλες οι ελεγκτικές αρχές του κράτους έχουν στρατοπεδεύσει στον δημαρχείο Γλυφάδας και ερευνούν δεκάδες καταγγελίες για τα πεπραγμένα σας;
Γιατί μόνο στην Γλυφάδα παρατηρείται αυτό;
Τέλος, γιατί προσβάλλατε όλους εμάς τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων εμπλέκοντας μας στο σκάνδαλο των πλαστών αποφάσεων των οργάνων του Δήμου; Και σταματώ εδώ…..

“Οι συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια και μας τιμούν με τις ψήφους τους δεν μας εκλέγουν για να βολεύουμε τους εαυτούς μας”.

Τα ερωτήματα που ανέφερα προφανώς δεν απαντήθηκαν ποτέ από τον κ. Παπανικολάου. Και πως να απαντηθούν άλλωστε… Έτσι λοιπόν φίλες και φίλοι φτάσαμε σήμερα χωρίς ντροπή να αυτοαποκαλείται ο δήμαρχός των έργων.

Όλα αυτά, με την βοήθεια σας σύντομα θα αποτελούν δυσάρεστη ανάμνηση.

Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε τον Δήμο μας σε μια νέα εποχή.
Να φτιάξουμε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους του.
Όσοι ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια για τη δημιουργία της νέας δημοτικής παράταξης έχουμε αποφασίσει να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς του δήμου μας, επαγγελματικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς για συνεννόηση και συνεργασία για το καλό του τόπου μας.
Μας ενώνει όλους η διακαής επιθυμία μας για μια πόλη που θα καθορίζει τις προτεραιότητες που έχει με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων της, με ενημερωμένους Δημότες για όλα όσα τους αφορούν. Με δημοσιότητα για όλα τα έργα και τις προμήθειες, ώστε όλοι να γνωρίζουν από πριν τη σκοπιμότητα και τις ανάγκες της κάθε επιλογής. Μια πόλη που θα λειτουργεί με το ΕΜΕΙΣ αντί του εγώ. Τα συμφέροντα των πολλών προτάσσονται απέναντι σε μικροπολιτικές της παρέας και του ρουσφετιού.
Στις Δημοτικές Εκλογές του 2019 θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε την αφετηρία μίας ΝΕΑΣ αντίληψης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε δημότες Γλυφάδας, αυτοδημιούργητοι, άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας που αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε. Πολίτες που στην πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική μας πορεία δεν χρειάζεται να εξαργυρώσουμε κανένα «γραμμάτιο» από τους μηχανισμούς της εξουσίας, κεντρικούς και αυτοδιοικητικούς. Θέλουμε ανθρώπους άξιους που ότι πέτυχαν ήταν αποτέλεσμα των ικανοτήτων και της δουλειάς τους και όχι της εύνοιας των προστατών τους. Αυτούς που κατά τεκμήριο πιστεύουν στην αξιοκρατία και όχι στην ευνοιοκρατία. Θέλουμε έντιμους ανθρώπους, που δεν αποζητούν το αξίωμα για να επιβιώσουν.
Η παράταξή μας θέτει ως διαρκείς στρατηγικούς στόχους

  • την προώθηση της διεύρυνσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στο Δήμο μας
  • την ενίσχυση της διαφανούς, χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας και των οικονομικών του Δήμου
  • την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα καταστήσουν το δήμο ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης (ευρωπαϊκοί και περιφερειακοί πόροι ).
  • τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των υποδομών και δημόσιων χώρων του δήμου μας καθώς και την δημιουργία νέων και αναγκαίων για την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, όπως παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι σωστά χωροθετημένοι.
  • τη σύγχρονη και ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών μας με αναβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών
  • τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη στον άξονα της δημιουργίας του Γραφείου Προστασίας του Πολίτη
  • την Ανάπλαση του Υμηττού και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει.
  • το Θαλάσσιο μέτωπο με τουριστική και οικολογική αξιοποίηση.
  • την ανθρώπινη, περιβαλλοντική, οικολογική και φιλοζωική ανάπτυξη συνείδησης και κοινωνικής δράσης
  • την ασφάλεια της πόλης μας και των δημοτών μας με επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος Τερψιθέας.
    Όλοι οι άξονες των προτάσεων μας αναφέρονται στην διακήρυξη μας και σας καλώ με την ενεργή συμμετοχή σας να τους διευρύνουμε και να τους εμπλουτίσουμε.
    Αυτός ο τόπος, μας ενώνει και μας δυναμώνει. Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να αναλάβουν τα ηνία του τόπου μας πρόσωπα με όρεξη για δουλειά, και προσωπική και επαγγελματική διαδρομή που αποτελεί τεκμήριο ικανότητας και διοικητικής επάρκειας. Μακριά από κομματικές διαιρέσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις, ενωμένοι με όραμα και σχέδιο, με βάση τις κοινές μας αρχές και αξίες, με πρακτικές λύσεις, αποτελεσματικές συνεργασίες και δυναμισμό στις διεκδικήσεις μας.
    Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος
    Συμπορευτείτε μαζί μας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και να δούμε τη Γλυφάδα να αλλάζει. Το οφείλουμε στην πόλη μας.

Στο σημείο αυτό, και πριν να σας παρουσιάσω τους σπουδαίους συνεργάτες μου, τους υποψήφιους του συνδυασμού μας που δέχθηκαν να δώσουν ένα ωραίο αγώνα μαζί μου και μαζί σας, επιτρέψτε μου μια ακόμα εξομολόγηση εκ βαθέων.
Μια εξομολόγηση με έντονο συναισθηματικό πρόσημο στο προφανές, αλλά με έντονο πολιτικό περιεχόμενο και αναφορά στο βάθος, στην ουσία.

Κες και Κοι,
Όλη μας η ζωή είναι διλήμματα, επιλογές και αποφάσεις. Στο μικρό αλλά και στο μεγάλο. Στο ατομικό, στο οικογενειακό και στο κοινωνικό.
Στο καθημερινό αλλά και στο αιώνιο, στο προβαλλόμενο, στο στοχαστικό……
Και εγώ και εσείς, είμαστε καθημερινά στη δίνη ενός, άλλοτε ήπιου και άλλοτε επώδυνου, management λήψης σωστών αποφάσεων.
Σ’ αυτή την αέναη προσπάθεια, πιστέψτε με, η απόφαση συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου κατέχει ιδιαίτερη και ξεχωριστή θέση.
Δύσκολη, επώδυνη, με υψηλό ρίσκο, στεναχώρια αλλά και χαρά και ευχαρίστηση, δεκάδες συναισθήματα δηλαδή, που στο τέλος όμως συναθροίζονται και γεννούν δημιουργία.
Έστω και αν δεν το έχετε σκεφτεί, συναντήσει ή διαχειριστεί, φαντάζομαι γίνεται κατανοητό ότι σε ένα ψηφοδέλτιο, οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, πόσο μάλλον το δικό μας, που υπόσχεται την ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ στη ΓΛΥΦΑΔΑ, χρειάζεται να συνδέσεις και να συνθέσεις, να αποκλείσεις και να συνδυάσεις δεκάδες διαστάσεις και κριτήρια.
Να εκφράσεις τις γενιές. Τη νέα γενιά της ψηφιακής εποχής, των πολλών ταλέντων και της Βαθειάς μόρφωσης αλλά και της ανεργίας και της ημιαπασχολησης. Αλλά και τις μεγαλύτερες γενιές της εμπειρίας και της παράδοσης. Που συνδέονται θετικά ή έχουν γράψει μέρος της ιστορίας αυτής της πόλης.
Να σκεφτείς γεωγραφικά αλλά και τομεακά. Να επιτύχεις την εκπροσώπηση, την άξια και αποτελεσματική εκπροσώπηση, κάθε γειτονιάς της πόλης μας. Αλλά και κάθε ρεύματος σκέψης, πολίτικης και κοινωνικής.
Να βρεις τους δρόμους και κυρίως τους ανθρώπους να εκφράσεις αυθεντικά, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οικολογική ευαισθησία, τις νέες τάσεις και ανάγκες εκπροσώπησης όλων, ει δυνατόν, των κοινωνικών ομάδων που είναι απαραίτητο να βάλουν το αποτύπωμα τους στον αυτοδιοικητικό θεσμό της Γλυφάδας.
Να στηριχτείς στην ικανότητα που αποτελεί το διαβατήριο για την επιτυχημένη πολιτική διαδρομή του συνδυασμού μας αλλά και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης μας. Να επιτυχείς τη βέλτιστη επαγγελματική και κοινωνική σύνθεση και διαστρωμάτωση.
Να στηριχθείς στην ευαισθησία και την πολυσυλλεκτικότητα.
Να εκφράσεις τα φύλα, την ισότητα, αυθεντικά και όχι φτιασιδωμένα, υποκριτικά.
Η πόλη της Γλυφάδας, άρα και ο συνδυασμός μας έχουν αυτές τις ανάγκες. Συνεπώς το ψηφοδέλτιο μας είχε και έχει αυτές τις απαιτήσεις. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειάστηκε να σκάψουμε βαθειά στις ψυχές των ανθρώπων που μας υποστηρίζουν για να επιλέξουμε τους καλλίτερους. Εγώ αυτό προσπάθησα να κάνω. Και σ αυτή τη διαδρομή ίσως να κούρασα κάποιους ή να στενοχώρησα κάποιους άλλους . Όταν αργά και βασανιστικά επέμεινα για να κερδίσω την εμπιστοσύνη κάποιων συμπολιτών μας η μεθοδικά, ευγενικά και με επιχειρήματα απέκλεια τη συμμετοχή κάποιων άλλων.
Πάντα και για όλα είχα ένα και μόνο κριτήριο. Τη δημιουργία μιας δυνατής και παραγωγικής ομάδας με ευαισθησία, ανθρωπιά και αγάπη για τη πόλη και το κοινό μας όραμα.
Νομίζω τα κατάφερα, τα καταφέραμε όλοι μαζί που συμφωνήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι τη κατάρτιση του συνδυασμού μας στο σύνολο του».

Η ομιλία έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού. Ο κ. Θεοδοσόπουλος ζήτησε από τους παριστάμενους και από τους πολίτες να μελετήσουν πραγματικά και ψυχολογικά τον καθένα εξ αυτών και να διαπιστώσουν έτσι οι ίδιοι τα κριτήρια επιλογής στα οποία προαναφέρθηκε. Τέλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού ανανέωσε το ραντεβού του με τους δημότες της Γλυφάδας για την παρουσίαση και των υπολοίπων υποψηφίων το προσεχές διάστημα.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 30 Μαρτίου 2019]

Scroll to Top