Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Στην κόντρα Άλιμος και Ελληνικό – Αργυρούπολη με φόντο την επένδυση στο Ελληνικό

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο όμορων Δήμων Αλίμου και Ελληνικού Αργυρούπολης μετά από την κίνηση του πρώτου να προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στον Φορέα Διαχείρισης του Ελληνικού. Μια κίνηση για την οποία είχε κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης κατά την διάρκεια της πρώτης ιστορικής συνεδρίασης των μελών του Φορέα, παρουσία και του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και στην οποία είχαν φανεί οι παθογένειες από τη σύνθεσή του λόγω διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης και απαιτήσεων των Δήμων.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε ότι ο Δήμος Αλίμου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του Φορέα Κοινοχρήστων στην ανάπλαση του Ελληνικού στρέφεται εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και κατά της επένδυσης στο παλιό αεροδρόμιο.
Ο κ. Κωνσταντάτος, αναφέρει: «Πριν από 2 χρόνια ο Δήμος Αλίμου προσέφυγε στο υπουργείο Εσωτερικών για να αλλάξει τα σύνορα των δήμων μας και να υφαρπάξει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού δημοτική μας γη. Φυσικά, η προσπάθειά του έπεσε στο κενό, καθώς στηριζόταν σε έωλα στοιχεία.
Σήμερα, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, πάλι με μία εμμονή, προσφεύγει κατά του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού, ο οποίος ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, είναι νομικά και τεχνικά άρτια διατυπωμένος, έχει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και των όμορων δήμων στον βαθμό που τους αναλογούν».
Ο ίδιος στη συνέχεια προσθέτει: «Ο δήμαρχος Αλίμου, χρησιμοποιώντας στρεψόδικα μέσα, στρέφεται ουσιαστικά εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο οποίος έχει την πλειοψηφία στον Φορέα και δικαιωματικά, καθώς το 90% της επένδυσης θα γίνει μέσα στα χωροταξικά και διοικητικά μας όρια. Θα πρέπει επιτέλους ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος έχει μία έδρα αναλογικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, καθώς μόνο το 4% της νέας επένδυσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στα διοικητικά όρια της πόλης του, να συνειδητοποιήσει ότι σε κάτι που δεν του ανήκει δεν μπορεί να έχει αξιώσεις. Δεν μπορεί το 4% να αξιώνει ισότιμη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων για τη λειτουργία της νέας πόλης μας.
Με την προσφυγή του αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά μπλοκάρει ουσιαστικά την επένδυση του Ελληνικού, καθώς η λειτουργία του Φορέα θεωρείται αναβλητική αίρεση προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Μαρτίου 2019]

Scroll to Top