Με νέο «καπετάνιο» η «Δυνατή Γλυφάδα». Υποψήφιος Δήμαρχος ο Δικηγόρος Μάκης Φιλόπουλος

Γλυφάδα

Tο βράδυ της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της παράταξης «Δυνατή Γλυφάδα» στην οποία πάρθηκε και η απόφαση να τεθεί επικεφαλής και να την οδηγήσει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ο Γλυφαδιώτης, Δικηγόρος, Μάκης Φιλόπουλος.
Ο πρώην Δήμαρχος σε μια απολογιστική ομιλία, ευχαρίστησε συνεργάτες, στελέχη, μέλη και φίλους της παράταξης και εξέφρασε την επιθυμία να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου. Έκανε και ένα σύντομο απολογισμό του έργου και της παρουσίας του ως Διοίκηση και ως αντιπολίτευση στα κοινά της πόλης και στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στην «επόμενη ημέρα».
Η αρχική πρόταση και σκέψη που ήθελε τον Στάθη Γεωργούλα να παίρνει τα ηνία δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος από τη στιγμή που έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Μάκη Φιλόπουλου. Άλλωστε ο πρώτος είχε εκφράσει την επιθυμία σε περίπτωση που δεν ενδιαφερόταν κάποιο άλλο μέλος προκειμένου η παράταξη να συνεχίσει.
Όπως αναφέρει και το Δελτίο Τύπου της παράταξης που εκδόθηκε την επόμενη ημέρα «Ύστερα από ένα ουσιαστικό διάλογο, με απόλυτο δημοκρατικό τρόπο και σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας, αποφασίστηκε η παράταξη να κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου, με επικεφαλής, τον δικηγόρο Γεράσιμο Φιλόπουλο».
Ο «Παλμός» σε επικοινωνία που είχε με τον νεοεκλεγέντα επικεφαλής επιβεβαίωσε ότι το προσεχές διάστημα ο Μάκης Φιλόπουλος θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

Ποιος είναι ο Μάκης Φιλόπουλος

Από παιδί στη Γλυφάδα, όπου τελείωσε το δημοτικό της Τερψιθέας και το Λύκειο της Γλυφάδας, φοιτητής, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Παντρεμένος με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής Τζένη Αντωνοπούλου, πατέρας της Μαρίας και του Νίκου.
Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, εκπρόσωπος του Δήμου στα Ελληνικά και Διεθνή Φόρα και συνέδρια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Χρηματοοικονομικά των Δήμων, στις διαδημοτικές επιχειρήσεις των Δήμων. Υπεύθυνος για την προώθηση του Φυσικού Αερίου στα Βόρεια, Νότια και Νοτιοανατολικά προάστια. Δημιουργός όλου του θεσμικού πλαισίου του Δήμου Γλυφάδας, των Ν.Π.Δ.Δ. και των επιχειρήσεών του.
Συμμετοχή στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας: πρώην μέλος του Δ.Σ. του Ασκληπιείου Βούλας, πρώην Πρόεδρος του Α’ Θεραπευτηρίου Αθηνών, με μεγάλη δραστηριότητα στην προώθηση των θεμάτων των ΑΜΕΑ, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης και απασχόλησης.
Συμμετοχή με αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και προάσπιση με συνέπεια, αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια των συμφερόντων των κατοίκων του Δήμου Γλυφάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Φεβρουαρίου 2019]